Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MOST WANTED

” Ucigași cu sânge rece și infractori periculoși, dați în urmărire internaționalăde IJP Vâlcea

În baza de date a Serviciului de Investigații Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea (IPJ) Vâlcea, 45 de persoane sunt date în urmărire internațională. Din acestea, 43 se sustrag de la executarea pedepsei iar două persoane sunt dispărute de la domiciliu. Majoritatea au fost dați în urmărire pentru furturi, tâlhării și infracțiuni la regimul circulației cu urmări grave. Toți cei 43 sunt deja condamnați și riscă ani grei de închisoare când vor fi prinși.

În 2007, polițiștii vâlceni au reușit sărezolve 21 de cazuri, din care 5 cu ajutorul polițiștilor din statele membre UE. Menționăm că cinci persoane cu domiciliul în Vâlcea, erau că utate de autoritățile din Italia, Austria și Franța. Infractorii au fost prinși și extrădați în cele 3 țări pe teritoriul că rora comiseserăinfracțiunile.

Infractori periculoși că utați de polițiști

În rândurile de mai jos, văprezentăm câteva din persoanele care sunt că utate de SIC Vâlcea, urmând sădetaliem, apoi, cazurile semnificative:

Ionuț – Alexandru Aspricioiu, 22 de ani, născut în Rm. Vâlcea, domiciliat în Popești. Semnalmente: înălțime 1,75, șaten, ochii că prui, ten alb, atletic, frunte lată, nas rectiliniu. Pe numele său s-a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an și jumătate pentru furt calificat. În noaptea de 06 spre 07 aprilie 2001 bărbatul a pătruns prin efracție în locuința lui Florin Drăghici și a sustras mai multe bunuri. În plus, el este acuzat că a sustras mai multe bunuri din alimentara Consumcoop Horezu.

Sorin Anastase, 41 de ani, născut în Buzău, domiciliat în Rm. Vâlcea. Este dat în urmărire pentru înșelăciune. Bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare. În perioada anilor 1992-1993 a efectuat mai multe schimburi valutare în București prezentând spre încasare cecuri false.

Eliodor-Marius Brăditeanu, 33 de ani, născut în Voineasa, înălțime 1,75, păr șaten, fața ovală, ochii că prui, ten alb, atletic, frunte lată, nas drept. Este dat în urmărire internațională, încă din 1998, pentru „fals privind identitatea și uz de fals”. Pentru aceste infracțiuni, bărbatul poate face 1 an de pușcă rie. Brăditeanu, folosindu-se de un pașaport fals, a indus în eroare mai multe persoane (paguba se ridică la aproape 2000 de mărci germane), prezentându-se sub o numele de Doru-Marius Alexandrescu.

Lucian-Daniel Popescu,31 de ani, înălțime 1,80, șaten, fața ovală, ochii că prui, ten alb, frunte îngustă, nas drept. Are mandat de executare a 922 zile închisoare pentru trecerea frauduloasăa frontierei de stat. În 7 mai 2001, el a racolat și condus-o cu autoturismul fratelui său pe Elena Tirzian din Rm. Vâlcea spre Turnu Severin, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Cristian-Sorinel Gogan, 34 de ani, dinBaia de Aramă, județul Mehedinți, domiciliatîn comuna Drăgoești, Vâlcea. Semnalmente: înălțime 1,75, șaten, ochii verzi, ten alb, atletic, frunte lată, nas rectiliniu. El trebuie săispășească 18 ani de închisoare pentru omor. Înseara zilei de 18 martie 1995, de ziua unui prieten de-al său, a provocat un scandal monstru la restaurantul Intim și Echinox din Timișoara. Tânărul era în stare de ebrietate și fără sămai ținăcont, a început sălovească în stânga provocând importante pagube materiale. Trebuie spus că După doar câteva zile de la incident, bărbatul a ucis doi tineri care se aflau în bar în seara scandalului.

Aura Georgeta Benghea, 40 de ani, înălțime 1,65, ochii că prui, păr negru, tunsăscurt, constituție astenică . Femeia este acuzatăde înșelăciune și va petrece 10 ani După gratii. În perioada iunie 1998 – septembrie 1999 a păcă lit mai multe persoane, de la care a obținut importante sume de bani.

Ucigașii cu sânge rece

Cristian-Sorinel Gogan că utat pentru omor

Toți urmăriții internațional au fugit din țară pentru a scă pa de pușcă rie sau de cercetarea penală. Piese importante în dosare cu interlopi, ucigași, hoți de mașini sau tâlhari. Ei s-au autoexilat, însă , din nefericire, mulți Continuă săîncalce legea și peste hotare. Unii dintre ei au părăsit teritoriul țării imediat După comiterea faptei sau în timpul cercetării penale.

Vom relata, în rândurile ce urmează, cazul de-a dreptul cutremurător al lui Cristian-Sorinel Gogan. Acesta, împreunăcu alți 9 amici de-ai săi, a plecat la Timișoara pentru a sărbători ziua de naștere a unuia dintre ei, Gabor că tălin. În noaptea de 18 martie 1995, tinerii au intrat în restaurantul Intim unde au băut până târziu și au început săfacă scandal. Au spart pahare, farfurii, sticle de pereții localului, speriind personalul localului și consumatorii. În același restaurant se aflau 2 tineri sportivi ai clubului „Thai Kick-boxing” din Timișoara, Francisc Doda (25 de ani), campion național la full-contact și Cristian Boroș (22 de ani), dublu campion național la full-contact, împreunăcu antrenorul lor, Cristian Oprescu, acesta fiind și administratorul barului. Cei trei nu au mai suportat comportamentul petrecă reților și le-au cerut săse potolească . Lucrurile nu au degenerat în acea seară, ci în noaptea de 20 spre 21 martie 1995. Când cei 10 vâlceni s-au reîntâlnit cu tinerii sportivi. „Între cele două grupuri a avut loc o bătaie, care a durat aproximativ cinci minute”, se menționeazăîn rechizitoriu. În acea noapte cei doi tineri au fost uciși cu sânge rece, ei neputând face Față celor 10, iar antrenorul Cristian Oprescu a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale, dar a scă pat cu viață. Martorii spun că cei doi sportivi erau complet desfigurați și zăceau într-o baltăde sânge. Ei au mai supraviețuit o zi și au murit la secția de reanimare a Spitalului Județean din Timișoara. Șase dintre agresori au fost capturați la câteva zile După producerea asasinatului. Polițiștii au descoperit urme de sânge, care s-a dovedit a fi al victimelor, în mașina cu care s-au deplasat ucigașii și pe hainele acestora. După cinci ani de proces, Ovidiu Petromăneanțu, Irinel Ștefan și Cristian Sorinel Gogan au fost condamnați la 18 ani închisoare. Emanuel Ioan Ștefan a primit 19 ani și două luni, iar Antim Dan Fluierătoru și Dan Ciuca – câte 19 ani După gratii. Cu toate astea, Cristian Sorinel Gogan, a fost arestat și apoi pus în libertate. A profitat de acest moment și a fugit în Spania unde, a fost reținut în anul 2004 După ce fusese oprit pentru un control de rutină. Și-a angajat un avocat bun și din nou a fost pus în libertate, iar polițiștii vâlceni nu au putut obține extrădarea acestuia pentru a putea fi judecat în țară .

Mihai Statie a „țepuit” 54 de firme

Desigur, existăși cazuri în care infractorii sunt prinși și reținuți de polițiști. În data de 11 iunie 2007, polițiștii SIC au reușit săprindădouă persoane pe numele că rora erau emise mandate europene de arestare. Marius Ionuț Oprea, de 27 de ani și Filip Sănătică , în vârstăde 26 de ani, erau că utați de mai mult timp de autoritățile austriece pentru comiterea mai multor infracțiuni. Aceștia au fost judecați și condamnați, iar pe numele lor au fost emise mandate de arestare europene. Ei trebuiau săse prezinte la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești încă din data de 29 mai 2007, dar au părăsit România. Polițiștii vâlceni i-au arestat exact în momentul în care se pregăteau săse urce într-o mașină, pe strada Pandurilor, din Râmnicu Vâlcea. Tinerii au fost reținuți pe baza de ordonanțăde reținere pentru 24 de ore și predați Curții de Apel din Pitești, urmând săfie prezentați instanței.

Mihai Statie, 50 de ani, născut în Lădești, jud. Vâlcea, are mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru înșelăciune, poseda mai multe mandate fiind condamnat în total la 9 ani de închisoare deoarece a înșelat mai multe societăți prin emiterea de cec-uri fără acoperire. După ce a înșelat 54 de firme din România cu sume de ordinul miliardelor de lei, prin metoda „suveica”, Mihai Statie, fost director general la Avicola Babeni, a ajuns După gratii. Statie, a fost reținut de polițiști După cinci ani de urmăriri. A fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune. În calitate de administrator al mai multor societăți comerciale, a achiziționat marfăpe care a plătit-o cu cecuri fără acoperire. Mihai Statie a părăsit țara, a plecat în Tunisia, apoi în Senegal și Maroc și a fost dat în urmărire internaționalăpentru prinderea și încarcerarea lui. După mai multe încercă ri, Mihai Statie a fost prins în 28 noiembrie 2005, în Rm. Vâlcea, de că tre polițiștii vâlceni de la Serviciul de Investigații Criminale.

Marin „RARORA”, 6 ani După gratii

Ion Marin, 32 de ani, Perișani, jud. Vâlcea, domiciliat în Titești, județul Vâlcea are mandat de executare a pedepsei cu închisoarea și condamnat la 6 ani de închisoare. Ion Marin, administrator SC Rarora și SC Ralbob, din Râmnicu Vâlcea, și Relu Ștefănoiu, administrator SC Senaco Novaci și SC Gilort Transport Novaci se considerau victime ale erorilor judiciare, fiind trimiși în judecatănevinovați și fiecare dădea vina pe celălalt și amândoi pe directorul BCR Novaci, Sorin Popescu.Relu Ștefănoiu și Ion Marin au fost acuzați de utilizare de credite în alte scopuri decât cele pentru care au fost obținute, complicitate la abuz și înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și folosirea creditelor societății în folos propriu. Angajata DGFP Gorj, Eugenia Gabriela Vodislav, a fost și ea acuzatăde complicitate la fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, fals intelectual și favorizarea infractorului.

Arestați pentru furturi din locuințe

Gheorghe Albici, 34 de ani este acuzat de furt din locuințe, condamnat la 4 ani și 6 luni. În perioada în care a fost arestat Albici, presa a relatat că încă 3 spărgători de locuințe au fost arestați împreunăcu el. Când au fost condamnați, toți 4 s-au sustras executării hotărârii judecă torești, polițiștii înregistrându-i pe lista urmăriților general. Gheorghe Albici avea 32 de ani la vremea aceea, a fost condamnat la patru ani și șase luni de pușcă rie. A fost judecat în lipsăpentru furturi din locuință. Cum pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei, Gheorghe Albici a fost dat în urmărire generală, fiind că utat în toatățara. Petre Alexandru, din Titești, a fost și el condamnat pentru furt din locuințe. În vârstăde 30 de ani, acesta a fost condamnat la șase ani de pușcă rie. Ion Marin, în vârstăde 28 de ani, din Băile Olănești, a fost și el închis pentru patru ani în penitenciarul Colibași. Un alt infractor că utat în toatățara a fost Florin Laurențiu Focariu, în vârstăde 27 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Specializat în pătrunderea prin efracție în apartamente, individul a fost trimis în judecatăși condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat.

Fost că pitan la Poliția Municipiului – După gratii

Valentin Ceaușescu, 41 de ani, născut în Galicea, județul Vâlcea, domiciliat în Râmnicu Vâlce are mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, trafic de influență, luare și dare de mită, condamnat la 5 ani. Valentin Ceaușescu a fost că pitan la Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea, șeful Compartimentului Furturi Auto, a fost arestat în Anglia, el fiind condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție București, pentru înșelăciune și luare de mită. Deși în Anglia a fost pus în libertate pe cauțiune, Ministerul Justiției a aprobat extrădarea fostului ofițer, acesta urmând săexecute o pedeapsăde cinci ani de închisoare în România. În perioada septembrie 2000 – martie 2001, la Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea s-a creat un adevărat scandal legat de fostul că pitan de poliție Valentin Ceaușescu. Nevoit săplece din poliție, în jurul fostului ofițer s-a creat o aurăde tăcere mormântală.

Hoți de țiței, extrădați de Anglia și Italia

În data de 17 iulie 2007, doi urmăriți internațional au fost extrădați prin Biroul Național Interpol că tre România. Cei doi sunt Cosmin Constantin Trașcă , 28 de ani și Vasile Prundaru, ambii vâlceni, erau dați de mai mult timp de autoritățile române în urmărire internațională. Cosmin Constantin Trașcă a fost condamnat în 3 iunie 2004, de Curtea de Apel Pitești, la o pedeapsăcu închisoarea de 9 ani pentru furt de produse petroliere. Mai precis, în perioada octombrie 2000-ianuarie 2000, acesta, împreunăcu alți inculpați a sustras țiței din conductele petroliere ce tranziteazăjudețul. Acesta este ultimul inculpat în acel dosar care ajunge După gratii. Pentru că nu a fost găsit pentru ducerea la îndeplinire a mandatului de arestare, acesta a fost dat în urmărire generală. Ulterior, s-a aflat că a părăsit țara. La scurt timp După ce s-a aflat că Trașcă a fugit din țară , acesta a fost localizat în Anglia. Se pare că ar fi fost prins pe un aeroport în timp ce încerca săpărăsească teritoriul englez sub o identitate falsă. După ce a ajuns în țară a fost imediat încarcerat într-un penitenciar de maximăsiguranță. Cel de-al doilea urmărit internațional a fost extrădat că tre statul român de autoritățile italiene. Vasile Prundaru, zis „magnetou”, în vârstăde 30 de ani, din comuna Racovița, fost hoț de autoturisme și reprofilat în hoț de combustibil, a fost condamnat în data de 1 iunie 2006, la o pedeapsăcu închisoarea de 5 ani. S-a aflat că a părăsit țara și în aprilie 2007 a fost dat în urmărire internațională. În data de 10 iunie 2007, autoritățile judiciare italiene au raportat arestarea provizorie a acestuia în vederea extrădării.