Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircea Gutau sanctioneaza incompetenta din Primaria Ramnicului

            ” Pentru rezultatele „deosebite” avute ca șef la Direcția Investiții, Elena Sâia a demisionat  ” „Nu am obligat-o pe directoarea de la Direcția Investiții să-și dea demisia. De fapt, ea este funcționar public și nu aș putea, legal vorbind, să procedez astfel. A fost decizia dumneaei. În cel mai scurt timp, postul doamnei Sâia va fi scos la concurs „ a mărturisit el

 

            Întoarcerea primarului Râmnicului, Mircea Gutău, a scos la iveală o serie de probleme legate de felul în care șefii principalelor direcții ale instituției au înțeles să-și desfășoare activitatea, în cele 4 luni cât acesta a lipsit de la conducerea instituției. Edilul-șef s-a declarat nemulțumit de faptul că multe din proiectele începute de el, nu numai că nu au fost finalizate, ci, mai mult, au fost chiar stopate. „Am încercat, în această perioadă , să identific lucrările care au fost stopate în cele 4 luni cât am lipsit de la primărie. Direcția cu cele mai multe probleme în acest sens, este cea care se ocupă cu investițiile, condusă de Elena Sâia” a precizat Mircea Gutău. Primarul a declarat că șefa de la Investiții a considerat că ar fi mai indicat, pentru „activitatea” presată în lunile în care edilul-șef a lipsit, să demisioneze. „Nu am obligat-o pe directoarea de la Direcția Investiții să-și dea demisia. De fapt, ea este funcționar public și nu aș putea, legal vorbind, să procedez astfel. A fost decizia dumneaei. În cel mai scurt timp, postul doamnei Sâia va fi scos la concurs „ a mărturisit el. În plus, primarul a enumerat și câteva din investițiile din municipiu care trebuiau continuate: Piața din Ostroveni, că minul nou de bătrâni, stația de autobuz din fața Colegiului „Mircea cel Bătrân” și altele.  „De asemenea a spus primarul va fi scos la concurs și postul de șef al ADP, deoarece Laurențiu Teodorescu a fost director interimar” .

            Ion Nicolae consilierul plimbăreț pe bani publici

            În continuare, primarul Râmnicului a făcut câteva referiri la acuzele proferate la adresa sa de consilierul municipal liberal, Ion Nicolae. „Nu înțeleg cum un om cu un astfel de caracter are curajul să mă acuze că investițiile făcute în Scuarul Revoluției sunt prea mari.  Nu am avut niciodată niciun fel de interes în achizițiile care le-am făcut pentru Râmnic” a declarat edilul-șef.  Mai mult, Mircea Gutău nu își explică cum Ion Nicolae are curajul să facă asemenea declarații, în condițiile în care, acesta a cheltuit mii de euro, din bugetul local, pentru deplasările sale în Hong Kong și China. „Aș vrea să-l întreb pe acest consilier care a cheltuit un sac de bani pe deplasările sale în străinătate cu ce idei de proiecte a venit de acolo? Cum poate pune în aplicare, în beneficul municipalității, experiența acumulată în țările pe care le-a vizitat. Asta dacă există vreuna „ se întreabă Mircea Gutău.

Primarul a mai adăugat că era imperios necesar ca hotărârea judecă torească , definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Pitești care prevede că licitația pentru salubrizarea Râmnicului a fost câștigată de Rosal Grup, firma lui Silviu Prigoană trebuia, neîntârziat, pusă în aplicare. „Am avut și am în continuare, relații foarte bune cu firma Urban, însă hotărârea judecă torească trebuia pusă-n aplicare. E bună, e rea, asta este. Nu avem decât s-o respectăm” a menționat Mircea Gutău.

            Primarul a rezistat presiunilor de a-și da demisia

            Mircea Gutău, edilul-șef al Râmnicului, a recunoscut, public, că în arest i-a fost sugerat de nenumărate ori să demisioneze din funcția de primar al municipiului. „La un moment dat, am cedat presiunilor și mi-am scris demisia. însă , avocatul meu, domnul Octavian Fieroiu m-a încurajat și m-a pus s-o rup, spunându-mi că sunt nevinovat și trebuie să dovedesc asta, indiferent cât de mult aș avea de suferit. Mi-am dat seama că are mare dreptate. Apoi, am renunțat definitiv la gândul de a demisiona” susține el. În încheierea conferinței de presă, Mircea Gutău s-a declarat profund dezamăgit de apariția, în presa locală, a unui articol care prezenta celule din arestul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, ca fiind dotate la standarde europene. „Mă deranjează că râmnicenii au fost dezinformați. Celulele în care am stat eu, nu arată nici pe departe așa și nu au fost construite special pentru primarul orașului. Am stat la grămadă  cu toată lumea „ a conchis acesta.

Olivia Pirvu