1

Miliția presei

                                               Actul Constatator nr. 129 din 05.02.2007

”     Categoria: „…iar mama era Gheorghe.”

”     Infractor:  Guminski Traian (recidivist, 13 antecedente).

”     Locul și data:  Ziarul de Vâlcea, 29 ianuarie 2007

”     Fapta comisă: „…Directorul Secției Drumuri Naționale din cadrul 1) Regiei de Drumuri și Poduri Vâlcea 2), Mihai 3) Mănescu a fost amenințat…”

”     Natura faptei: Limbăde lemn și neștiințăde oameni.

”     două vorbe, trei greșeli: 1) A dracului „în-cadrare” de „din-cadrare”, fiindcă … 2) habar nu ai unde lucrează”cetățeanul director” și… 3) tu nici măcar nu știi cum îl cheamăde-adevăratelea, motiv pentru care l-ai și boteazat, lua-i-ai mielul!

”     Explicații: 1) Ne doare creierul când vedem că unii scribălăi nu mai scapăde clișeele de exprimare „în cadrul… ” și „din cadrul…”. 2) Secția Drumuri Naționale nu face parte din Regia lu’ Taica Otto von PRM, ci din Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale. 3) Pe cetățeanul cu pricina nu îl cheamăMihai Mănescu, ci Eugen Mănescu… Halal ziarist dezinformator!

 

 

”     Categoria: „Halatul, halatul… Cât costăhalatul?”

”     Infractor: Bercea Gabi (recidivistă, 21 antecedente).

”     Locul și data:  Viața Vâlcii, 03 februarie 2007

”     Fapta comisă: „…primarul Mircea Gutău intenționeazăsăacorde din partea Municipalității o primăsimbolică echipei Oltchim… nu a stabilit o sumăanume, dar spune că probabil va fi ceva în jurul a trei miliarde de lei vechi.”. 

”     Natura faptei: Bătaie de joc la adresa primarului.

”     două vorbe: Dacă trei miliarde înseamnă , la ‘mneata, doar „o primăsimbolică „, ai putea săne spui cât face, la capu’ podului, mizilicu-ți cel de toate zilele?

”     Explicație: Unora li se urcă la cap. Din fericire, nici nu s-ar zice că -i doare. Altminteri, ne-ar asurzi cu zbieretele lor de dimineața până seara.