1

Medicii de la Chirurgie se ceartă pe sala de operații

Medicul Marinoaica, singurul neurochirurg al spitalului, se gândește chiar săse transfere la Pitești, nemulțumit fiind că nu poate să-și desfășoare activitatea așa cum trebuie

 

Un nou scandal iscă săizbucnească în Spitalul Județean de Urgență(SJU) Vâlcea. Medicii Mihai Liviu Marinoaica și Adrian Cacoveanu sunt nevoiți săfolosească aceiași salăde operații. Acest lucru se pare că nu le convine niciunuia dintre ei și de aceea se ceartăcare și cum săfacă operațiile mai întâi. Surse din cadrul spitalului, că rora din motive lesne de înțeles nu le dezvăluim identitatea, ne-au mărturisit că medicul Marinoaica, singurul neurochirurg al spitalului, se gândește chiar săse transfere la Pitești, nemulțumit fiindcă nu poate să-și desfășoare activitatea așa cum trebuie. „Acum trei – patru ani când a venit în spital, medicul Marinoaica a cerut să-i fie amenajatăo salăde operații performantă. Directorul spitalului de atunci, Florian Ghițăi-a îndeplinit dorințele. Acum el face multe operații și are rezultate excepționale. Este unul dintre cei mai buni neurochirurgi din țară . Numai că , are foarte multe de furcă cu medicul Cacoveanu care este veșnic nemulțumit. Acesta din urmăare pretenția săopereze la orice orăvrea el, iar Marinoaica este un tip extrem de meticulos, care-și programeazăoperațiile cu câteva zile înainte” – ne-a spus sursa noastră. La rândul său, managerul spitalului Georgeta Săliște spune că a aflat de conflictul dintre cei doi medici de puțin timp, însă sperăsănu degenereze într-un scandal și săse înțeleagăîn cele din urmă. „Chiar nu înțeleg de ce sunt probleme. Au fiecare câte cinci paturi în secție și împart și sala de operații. Din câte știu au și pacienți în  comun. Sper ca problemele sănu continue” – ne-a declarat Georgeta Săliște.

Niciun conflict…

Redactorii Vocea Vâlcii au încercat săstea de vorbăși cu cei doi medici implicați. Singurul pe care am reușit să-l contactăm a fost medicul Mihai Liviu Marinoaica, care ne-a declarat că , din punctul său de vedere, nu existăniciun conflict. „Cei care au lansat aceste zvonuri sunt inconștienți și rău voitori. Măsimt chiar mâhnit Consider că nu este nici un fel de conflict având în vedere că avem pacienți comuni și intrăm, uneori, împreunăîn sala de operații. Bineînțeles că am avut și câteva neînțelegeri, însă mie mi se par normale. Pe plan profesional eu îl respect foarte mult pe doctorul Cacoveanu, însă ca om nu-l cunosc ca să-mi dau cu părerea” – ne-a spus medicul Mihai Liviu Marinoiaca. Mai mult decât atât, medicul se declarăextrem de nemulțumit de faptul că nu sunt fonduri pentru amenajarea unei noi săli de operații. „până la ora actualăam făcut aproape 300 de operații pe creier și coloanăvertebrală. O nouăsalăde operații modernăar fi mai mult decât necesară . Ar rezolva foarte multe probleme. Nu înțeleg cum un Mall poate fi construit în opt luni de zile, iar amenajarea unei săli de operație dureazăani de zile ” – ne-a mai spus medicul neurochirurg.