Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mărturisirile criminalului din Berislăvești

” Omor în plină stradă

” „După ce l-am lovit cu securea, am intrat în casăși le-am spus părinților mei că l-am omorât pe Dănilă(Daniel Stoica era cunoscut în sat sub porecla de „Dănilă” – n.r.). Am ieșit din nou și am văzut că încă se mai mișcă . Atunci am luat toporul, m-am dus la el și i-am dat în cap de mai multe ori” – povestește Nicolae Baldovin cu nonșalanță

 

Săptămâna trecută, în comuna Berislăvești, un cioban și-a omorât un vecin în plină stradă. Nicolae Baldovin – 29 de ani, cioban, și Daniel Stoica – 63 de ani, pensionar, erau în conflict de mult timp. Oamenii din sat spun că , de fiecare datăcând se întâlneau, ei se certau, din diferite motive. În ziua cu pricina, Daniel Stoica trecea prin fața casei lui Nicolae, care, pus pe harță, a ieșit afarădin curte, reproșându-i vecinului său că i-a furat o oaie. La un moment dat, tânărul Nicolae Baldovin a luat o secure și a început să-l lovească pe Daniel Stoica în cap și peste corp cu muchia acesteia. „După ce l-am lovit cu securea, am intrat în casăși le-am spus părinților mei că l-am omorât pe Dănilă(Daniel Stoica, cunoscut în sat sub porecla de Dănilă- n.r.). Am ieșit din nou și am văzut că încă se mai mișcă . Atunci am luat toporul, m-am dus la el și i-am dat în cap de mai multe ori” – povestește Nicolae cu nonșalanță.  Când a văzut că victima nu mai mișcă , ciobanul a plecat spre casă. La scurt timp, Daniel Stoica a fost găsit de medicul veterinar al comunei zăcând într-o baltăde sânge. Imediat el a anunțat poliția, la scurt timp deplasându-se la fața locului o echipăde polițiști însoțităde un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

„I-am promis că -l omor și m-am ținut de cuvânt”

La scurt timp, Nicolae Baldovin și-a recunoscut fapta în fața polițiștilor. Fărănicio urmăde regret, el le-a povestit toate detaliile crimei sale. „De mult timp i-am promis că -l omor. Nu m-a crezut Eu sunt un om de cuvânt așa că l-am omorât. I-am dat eu cu toporu-n cap până nu a mai mișcat” – a mai spus criminalul. Polițiștii au rămas înmărmuriți de mărturisirile tânărului. Unul dintre ei, la un moment dat, i-a spus că poate scapăde închisoare dacă victima nu moare. Numai că replica criminalului a venit imediat: „Dacă nu a murit, măduc eu și-i mai dau un topor în cap. Doar sunt un om de cuvânt și i-am promis că -l omor”. Nicolae Baldovin a fost reținut de polițiști pe o perioadă de 24 de ore. După ce a fost prezentat Tribunalului Vâlcea în vederea arestării preventive, mandatul lui de arest s-a mărit la 29 de zile. În prezent, criminalul se aflăîn arestul IJP Vâlcea.

Claudia Stanciu