Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Marele derby Rulmentul – Oltchim

” Astă-seară, la Brașov,

” meciul va fi transmis de TV Sport, începând cu ora 19.00 ” plecarea suporterilor chimiști are loc azi, la ora 12.00, de la Sala Sporturilor Traian

 

Astă-seară, la Brașov are loc marele derby al returului Ligii Naționale de handbal feminin. Față în Față se vor afla Rulmentul Brașov (ocupanta locului al doilea în clasament) și liderul Oltchim Rm. Vâlcea. Înaintea meciului de azi, vâlcencele au un avantaj de patru puncte în clasament. Trebuie precizat, încă de la început, că o victorie a Oltchim-ului în partida de azi ar închide în proporție de 99 la sutălupta pentru titlul național; o victorie a brașovencelor ar înviora lupta pentru titlu, însă tot chimistele ar avea 75 la sutășanse de a-l cuceri.

Arbitri contestați de ambele tabere

Jocul de azi va fi arbitrat de cuplul Pavel – State, arbitri contestați de ambele grupări. S-a vorbit, în ultimele zile, despre posibilitatea delegării unor arbitri străini, însă Federația Românăde Handbal a luat o decizie bizară, nemulțumind conducerile ambelor echipei. La ultima întâlnire „tare” dintre cele două grupări, în finala ediției de anul trecut a Cupei României, arbitri „au tras din greu” pentru victoria brașovencelor.

Meciul orgoliilor

Între cele două grupări se derulează, de-o bunăbucatăde vreme, o mare luptăpe plan intern. Odatăce Doru Florescu – managerul Urban SA a ales săfinanțeze echipa din Brașov, Oltchim s-a situat pe-o poziție diametral opusă. Și la nivelul antrenorilor, între Gheorghe Tadici de la Oltchim și Mariana Tîrcă (fostă la Vâlcea) de la Rulmentul existămari orgolii. Nu de puține ori, cei doi „s-au înțepat” direct sau prin intermediul presei, adresându-și cuvinte extrem de dure. În loturile celor două formații sunt jucă toare care au făcut, la începutul acestei stagiuni, schimb de tabere, așa că se anunțăo disputăextrem de încinsă.

Meci tare la Brăila
Un alt joc interesant din etapa de azi a Ligii Naționale de handbal feminin are loc la Brăila, unde formația localăDunărea va evolua în compania studentelor din Cluj, ocupantele locului al treilea. Înaintea partidei de azi, clujencele au un avantaj de trei puncte în clasament, așa că se anunțăun meci tare. Programul etapei de azi este următorul: Oțelul Galați – HCM Baia Mare, HC Zalău – HCM Roman, Rulmentul Brașov – Oltchim Rm. Vâlcea, Cetate Deva – Rapid București, Astral Buzău – Universitatea Timișoara, Tomis Constanța – Mureșul Tg. Mureș, Dunărea Brăila – „U” Jolidon Cluj.

Narcis Stefan