Acasă Arhiva Maiorul Cristian Turcu este veriga între presă și Jandarmerie

Maiorul Cristian Turcu este veriga între presă și Jandarmerie

El a fost numit de conducerea Inspectoratului General de Jandarmi, trei ani la rând, cel mai bun ofițer de relații publice din țară. „Meritul nu este numai al meu, ci și al colegilor mei care își fac meseria așa cum trebuie. Mai mult, de fiecare datăam avut sprijinul ziariștilor din mass-media locală, care au modelat așa cum trebuie și au publicat materiale de presăpe care le-am trimis eu”, ne-a spus Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea.

Zilele trecute, mai mulți militari ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea au fost avansați în grad. „Activitatea solemnăde înmânare a noilor grade a fost un prilej de bucurie și de recunoaștere a meritelor celor care pe parcursul a cinci ani și-au îndeplinit atribuțiile prevăzute de funcțiile pe care sunt încadrați” – a spus comandantul unității, colonelul Ion Idu. Printre cei care au primit lauri pentru activitatea meritorie desfășuratăde-a lungul celor cinci ani s-a numărat și purtătorul de cuvânt al unității, Cristian Turcu. Astfel, de la gradul de că pitan, el a fost avansat la cel de maior.

Cel mai bun purtător de cuvânt al Jandarmeriei

Maiorul Cristian Turcu îmbracă uniforma de jandarm încă din anul 1994. El a terminat Școala de perfecționare de la Fălticeni, Suceava, ca șef de promoție și a fost repartizat la Unitatea de Jandarmi Vâlcea. „Trebuia sătrecem pe foaia de repartiție câteva opțiuni. La mine, prima dintre ele a fost Vâlcea, După care am trecut Caracal și Balș. Din fericire am fost repartizat aici Mi-au plăcut atât orașul, cât și oamenii” – ne-a povestit Cristian Turcu. Așadar, prima sa funcție a fost de comandant de pluton la paza instanțelor judecă torești din municipiul Rm. Vâlcea, având gradul de sublocotenent. În anul 2001, jandarmul a fost promovat în funcția de comandant de companie, în 2004 a fost ofițerul de stat major al unității vâlcene cu atribuții în coordonarea misiunilor, iar din anul 2005 și până în prezent el ocupăfuncția de ofițer de relații publice. În această funcție, maiorul Cristian Turcu a avut cele mai mari satisfacții. El a fost numit de conducerea Inspectoratului General de Jandarmi, trei ani la rând, cel mai bun ofițer de relații publice din țară . „Meritul nu este numai al meu, ci și al colegilor mei care își fac meseria așa cum trebuie. Mai mult, de fiecare datăam avut sprijinul ziariștilor din mass-media locală, care au modelat așa cum trebuie și au publicat materiale de presăpe care le-am trimis eu” – ne-a mai spus Cristian Turcu.

Planuri de viitor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea spune că odatăcu avansarea în grad se simte mult mai responsabil. „Odatăcu înaintarea pe treptele ierarhice militare trebuie sădai dovadăcă ai experiența militarănecesară pentru a face Față orică rei situații. De asemenea, trebuie în permanențăsăfii un exemplu pentru cei tineri care vor săurmeze o carierăde jandarm” – ne-a mărturisit maiorul Turcu. În viitor, Cristian Turcu vrea săobținănumai calificative pozitive în pregătirea profesionalăși, bineînțeles, săavanseze pe cea mai înaltătreaptăa ierarhiei militare. „Cred că acesta este visul orică rui militar. Conform Legii nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, poți avansa în grad în anumite condiții. Printre cele mai importante se numărăfaptul că trebuie săfi încadrat de cel puțin un an pe o funcție prevăzutăcu gradul pe care urmeazăsă-l primești. După aceea, comportamentul și disciplina atât în cadrul unității, cât și în societate trebuie săfie corespunzătoare” – a conchis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, maior Cristian Turcu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.