Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lucrarile la groapa ecologica de gunoi de la Feteni treneaza

      ” săptămâna trecută, a fost amendat cu suma de 5 milioane lei vechi viceprimarul comunei Orlești pentru mizeria din localitate

 

      În cursul săptămânii trecute, comisarii Gărzii de Mediu Vâlcea au efectuat 17 de controale în județ dintre care 6 au fost planificate, iar 11 dintre ele neplanificate. Amenzile aplicate s-au ridicat la suma de 12000 de lei  RON.  Printre societățile controlate s-au numărat  SC Finca SA Drăgășani, SPGCL Drăgășani, Parcul Național Buila Vânturărița, SC Luciano SRL Bunești, Electromontaj SA că limănești, SC Secon SA Rm. Vâlcea. Astfel, în urma  controlului realizat la SC Finca SA, comisarii Gărzi de Mediu, au constat că această   societate nu avea vizată autorizația de mediu, ceea ce a dus la pierderea valabilității ei și nici nu ceruse să obțină o nouă autorizație de mediu.  SC Finca SRL a fost sancționată de comisari cu 10000 de lei RON.  De asemenea, comisarii de la Garda de Mediu au verificat dacă în Parcul Național Buila  Vânturărița se fac construcții, dacă este ținută o evidență a faunei și a florei și dacă condițiile de salubritate corespund normelor. Aici comisarii nu au găsit probleme și nu au dat amenzi.  Cele 11 controale neplanificate s-au făcut ca urmare a sesizărilor primite de la vâlceni. Au fost controlate: Primăria de la Berislăvești, Depozitul ecologic Fețeni, Sc Gimdav SRL Orlești, Primăria Orlești ș.a.

      La depozitul ecologic de la Fețeni, unde va fi noua rampă de deșeuri a municipiului Rm. Vâlcea , comisarii au constat că lucrările nu sunt în grafic.   această rampă va trebui să fie pusă în funcțiune la 31 decembrie 2006, moment în care rampa de gunoi a orașului aflată la Râureni se va închide definitiv datorită faptului că nu corespunde normele europene. Firma care se ocupă de lucrări i-a asigurat pe comisarii Gărzi de mediu că în curând vor funcționa primele două celule de depozitare ale deșeurile.

Printre cei amendați s-a numărat și Sc Gimdav SRL Orlești. Aici, comisarii au fost sesizați prin intermediul Oficiului pentru Protecția consumatorilor despre faptul că această discotecă în aer liber depășește nivelul de zgomot în aer liber. Controlul a fost făcut în colaborare cu inspectorii OPC și polițiștii din cadrul IJP Vâlcea, iar amenda dată a fost de 15 milioane de lei vechi.

Comisarul Ion Visalon ne-a declarat: „Un lucru îmbucurător pentru mulți dintre vâlceni este că , datorită repetatelor controale la discoteci, am reușit să reducem programul de funcționare al unora dintre ele. Este cazul discotecii din Mihăiești, unde datorită deselor verifică ri, programul discotecii s-a redus la ora 4 dimineața la ora 1.„ De asemenea, comisarii au verificat și primăria comunei Orlești, unde s-au găsit deșeuri abandonate la capete de poduri pe malurile pârâurilor Silea, Nisipoasa, Bisericii. Datorită acestui faptului că pe raza comunei Orlești au fost găsite deșeuri menajere depozitate pe domeniul public, viceprimarul comunei Orlești (reprezentantul pe probleme de mediu al primăriei) a fost amendat cu suma de 5 milioane de lei.

                                                                                                ” Cristina PÎRVU