Acasă Arhiva Licitația a fost anulată

Licitația a fost anulată

Prima victorie a FJT-ului în lupta cu autoritățile pentru Casa Tineretului

În urma unei hotărâri a Curții de Apel București, licitația de vânzare a Casei Tineretului nu va mai avea loc ” poftitorii au rămas cu buza umflată

     Clădirile și dependințele Casei Tineretului, patrimoniu imobiliar moștenit de Fundația județeană pentru Tineret (FJT) de la defuncta Uniune a Tineretului Comunist (UTC) au devenit motiv de disputăîntre actuala conducere a FJT-ului și Finanțele Publice. Pentru o datorie la bugetul statului de 6 miliarde lei vechi, sumăpe care conducerea Fundației o contestă, Finanțele Publice intenționau ca marți, 21 august, săscoatăpatrimoniul imobiliar la mezat. Numai că Fundația a înaintat la Curtea de Apel București o cerere de suspendare a executării silite, cerere care a fost admisă. Admiterea cererii de suspendare a executării silite împiedică deocamdatăscoaterea la licitație a patrimoniului FJT Vâlcea până la soluționarea în justiție a contestației privind suma imputatăde Fisc. „Este o primăvictorie în lupta cu cei care ar dori săne lase fără un patrimoniu imobiliar de mare valoare. Marți nu va mai avea loc licitația de vânzare a Casei Tineretului și a celorlalte clădiri, pe care Direcția Generalăa Finanțelor Publice (DGFP) Vâlcea s-a străduit din răsputeri săle scoatăla mezat pentru o datorie istorică mult umflatăFață de bugetul statului”, a declarat Ovidiu Udrescu, președintele FJT Vâlcea.

     Potrivit declarațiilor acestuia, Finanțele Publice au încercat scoaterea la licitație a Casei Tineretului pentru a pune mâna pe ea „anumiți baroni, membri în clubul celor mai bogați 300 de milionari români”.

Ovidiu Udrescu a mai adăugat că patrimoniul Fundației nu poate fi înstrăinat: „Scoaterea la vânzare a unui patrimoniu de utilitate publică ce nu poate fi înstrăinat, vânzarea unui patrimoniu evaluat la un preț de milioane de euro pentru o sumăde aproximativ 200.000 de euro, nerespectarea termenelor impuse de Codul de procedurăfiscală, nerespectarea unor hotărâri judecă torești, impunerea la platăde sume necuvenite, nepăsarea timp de 6 ani pentru recuperarea banilor cuveniți statului – culmea, de că tre o instituție care pentru asta a fost înființată- sunt doar vârful iceberg-ului unui conglomerat de ilegalități săvârșite cu seninătate de însă și structurile statului” – a încheiat presedintele luptator pentru cauza si dreptatea tinerilor valceni.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.