Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lașitate și lipsă de onoare la politicienii vâlceni

” Efectul rezultatelor de la alegerile europarlamentare

” spre exemplu, liderul PC Vâlcea, Dumitru Bușe, susține că nu va demisiona din nicio funcție politică , dar că -și asumărăspunderea pentru rezultatele slabe din alegerile pentru PE: „Voi munci mai mult pentru ca la alegerile locale de anul viitor săobținem scorul de 20% pe care ni l-am propus”

 

De curând, Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicității rezultatele finale la alegerile pentru Parlamentul European. Conform acestor rezultate, Partidul Democrat (PD) a câștigat alegerile pentru Parlamentul European (PE). Astfel, PD a obținut 28,8% din sufragii, PSD – 23,1%, PNL – 13,4%, PLD – 7,78%, UDMR – 5,52%, PRM – 4,15% iar PC – 2,93%. În Vâlcea, în schimb, cele mai multe voturi le-au obținut social-democrații – 27,21%, urmat de PD – 24,1% și PNL cu 19,67%. Partide precum PRM și PC au obținut 4,71% și respectiv 4,98%. În urma rezultatelor finale ale alegerilor pentru Parlamentul European, PD a obținut 13 mandate de europarlamentar, PSD – 10, PNL – 6, PLD – 3, iar comunitatea maghiarăva avea 3 reprezentanți la Bruxelles. Astfel, România va fi reprezentatăîn PE de democrații Sorin Frunzăverde, Roberta Anastase, Petru Filip, Monica Iacob-Ridzi, Marian Jean Marinescu, Maria Petre, Rareș Niculescu, Marian Zlotea, Florin David, Mihaela Popa, Constantin Dumitriu, Nicodim Bulzesc și Sebastian Bodu.

Social-democrații vor fi reprezentați în PE de Titus Corlățean, Adrian Severin, Rovana Plumb, Daciana Sârbu, că tălin Nichifor, Adriana Tică u, Ioan Mircea Pașcu, Gabriela Crețu, Corina Crețu, Victor Boștinaru, în timp ce liberalii îi vor avea pe Renate Weber, Daniel Dăianu, Adina Vălean, Cristian Bușoi, Ramona Mănescu și Mago-Imre Csibi.

Liberal-democrații vor fi reprezentați de liderul Theodor Stolojan, Dumitru Oprea și Nicolae Vlad Popa.


Pătru demisioneazădin Biroul Politic Permanent

 

Imediat După rezultatele slabe obținute în alegerile europarlamentare, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a anunțat că va renunța la postul de senator. Așa cum era de așteptat, peremistul a revenit asupra deciziei marți, declarând că nu-și va mai da demisia din Parlament. Întrebat dacă șeful său de partid nu s-a grăbit atunci când a decis că va demisiona, Nicolae Pătru, șeful PRM Vâlcea, a spus: „Vadim a greșit de la început de când a zis că își dădemisia și că pleacă din Parlament. Dacă acum s-a răzgândit e treaba lui”. Cât despre scorul din alegeri obținut la Vâlcea, Pătru a spus că -și asumăeșecul. Mai mult decât atât, peremistul este decis sădemisioneze din Biroul Permanent al organizației centrale a PRM. „Consider că trebuie să-și asume cineva acest eșec la nivel central. De asemenea, consider că parlamentarii PRM nu trebuie sădemisioneze pentru că este singura sursăde venit a acestui partid” – a opinat el. Nicolae Pătru se declarăuimit de rezultatul pe care l-a obținut cel mai nou partid de pe eșichierul politic, PLD.

 

Peremistul, atins de boala lui Vadim: fraudarea alegerilor

 

În plus, preluând din marotele șefului său de partid, Pătru a și găsit o explicație la dilema sa, de-a dreptul puerilă: „Nu înțeleg cum a crescut așa de-odată. Cred că alegerile au fost fraudate pentru că nu aveau cum săobținăun astfel de rezultat și mai cred că PRM a fost furat la voturi, dar pentru că deocamdatănu am dovezi în acest sens nu fac nicio altăafirmație în legăturăcu acest lucru” – ne-a relatat peremistul. La finalul declarației sale, Pătru a simțit nevoia sa emităo judecatăde valoare, pe care a ridicat-o la rang de principiu: „Oricum, cert este că electoratul s-a săturat de figurile politicienilor și au o lehamite Față de toată clasa politică ” – a conchis el. Când spuneți că „electoratul simte lehamite pentru toată clasa politică ” văreferiți, cu siguranță, și la dumneavoastră? Noi asta înțelegem Oricum sperăm ca Pătru sănu-și schimbe deciziile peste noapte, urmând exemplul lui Vadim. S-ar compromite și mai mult.

 

Dumitru Bușe visează cu ochii deschiși

 

În schimb, liderul PC Vâlcea, Dumitru Bușe, susține că nu va demisiona din nicio funcție politică , dar că -și asumărăspunderea pentru rezultatele slabe din alegerile pentru PE. „Voi munci mai mult pentru ca la alegerile locale de anul viitor săobținem scorul de 20% pe care ni l-am propus”. Judecând la rece situația, afirmațiile lui Bușe sunt de-a dreptul utopice. PC nu are șanse săobțină20% în alegeri, în condițiile în care este un partid lipsit de importanțăpe eșichierul politic. Mai mult, nici la Vâlcea nu ar fi avut cum săobținăprea multe voturi, din moment ce PC este condus de un lider a că rui imagine a fost știrbităde numeroasele greșeli pe care le-a făcut din postura de președinte al Consiliului Județean și cea de șef de partid. Electoratul taxeazăneseriozitatea și incompetența.

 

Dorel Jurcan: „Dacă e nevoie demisionez”

 

Șeful PD Vâlcea, Dorel Jurcan, susține că șefii săi de la centru nu sunt, câtuși de puțin, mulțumiți de scorul obținut de PD la Vâlcea. El spune că și-a propus ca organizația vâlceană săfie undeva peste media pe țară . „Liderii centrali ai partidului nu sunt mulțumiți de rezultatul pe care le-am obținut la Vâlcea. până acum nu mi-a cerut nimeni să-mi asum răspunderea pentru acest eșec, însă dacă Biroul Permanent Național considerăcă eu sunt responsabil pentru acest rezultat, nu voi ezita să-mi dau demisia” – a declarat președintele PD Vâlcea. Dorel Jurcan este de părere că pentru ca formațiunea politică săfie una performantă, este nevoie de măsuri drastice. Astfel de măsuri promitea că va lua acum multăvreme în urmă, însă , din câte se pare, ele au întârziat săapară. Altfel, rezultatele ar fi fost mult mai bune.” Președinții organizațiilor locale din județ care au avut rezultate proaste, trebuie săse dea la o parte și sălase pe altcineva care chiar vrea săfacă treabă” – a conchis el.

 

Ungureanu crede că e salvatorul liberalismului

 

„Procentul pe care l-am obținut nu era posibil fără vâlceni și le mulțumesc! Vreau sărepet ceea ce a spus Theodor Stolojan înainte de alegeri și După , faptul că PLD și-a propus, încă de la înființare, două obiective: salvarea liberalismului de japca din România și crearea unui pol de centru dreapta. Primul obiectiv a fost realizat și faptul că avem pe țară 8% înseamnă că liberalii încep sărealizeze că asta este speranța de a fi salvați și nu PNL-ul este cel care reprezintăliberalismul de dreapta. Cei care au votat PLD, au votat Theodor Stolojan și pot fi convinși că acesta se va duce în Parlamentul European și va conduce partidul așa cum l-a condus și până acum” – a spus șeful PLD Vâlcea, Petre Ungureanu. Deși, desigur, procentul obținut de pelediști este destul de mare pentru un partid aflat abia la început de drum, declarațiile sale, conform că rora, PLD va obține, în următoarele alegeri 22%, încep săparădesprinse din că rțile SF. Suntem de acord că PLD aduce un suflu nou în politica românească , însă , așteptăm de la politicienii autohtoni săpăstreze, totuși, raporturi solide cu realitatea. „Acest partid nu s-a născut ca săfuzioneze cu nimeni, ci pentru a salva liberalismul de dreapta și pentru a crea polul de centru dreapta. Va fi polul care săcuprindăcele trei componente ideologice: popular, liberal și creștin democrat. Putem discuta oricând și suntem în stadiu avansat cu PD, problema unei uniuni populare, dar în nici un caz a unei fuziuni. Dezmint orice relație de acest fel. Slaba participare la Referendum s-a datorat modului dezastruos în care a fost organizat. Rezultatul slab la Referendum este o palmăpe obrazul României. Nu este vina președintelui, nici a PD-ului, nici a PLD-ului, cred că românul nu se mai implică . Îi este lehamite” – a precizat Ungureanu.