Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lașitate politică

La plăcinte înainte, la război înapoi!”

perdanții alegerilor la nivel județean găsesc cauze ce nu depind de ei pentru a-și explica eșecul ” Dumitru Bușe, președintele PC Vâlcea, nu dăsemne de revizuire a comportamentului politic, După rezultatul dezastruos de 4,98% obținut la euroalegeri ” nici liberalii nu au obținut scorul dorit în alegeri și asta datoritălui Frâncu care are grijăsădenatureze și mai mult imaginea acestei formațiuni politice ” de asemenea, cârdășia politică cu Ion Nicolae a distrus iremediabil credibilitatea partidului în județ

Mulți dintre liderii vâlceni ai partidelor care au obținut scoruri foarte slabe în alegerile europarlamentare, desfășurate pe 25 noiembrie 2007, se încă pățâneazăsă rămână în fruntea formațiunilor politice pe care le conduc, incapabili să-și însușească eșecul. fără excepție, perdanții alegerilor la nivel județean găsesc cauze ce nu depind de ei pentru a-și explica eșecul. Președintele PRM Vâlcea, Nicolae Pătru a fost singurul care a avut tăria de caracter (deși, noi credem că a vrut mai mult săepateze) sădeclare, răspicat, că își va da demisia, nu din fruntea partidului ce-i drept, ci din Biroul Permanent Național. La Vâlcea, PRM nu a reușit săobținădecât 4,71%, un scor extrem de slab dar nu surprinzător, având în vedere că Pătru este un politician deloc persuasiv și puțin credibil, pus mai degrabăpe scandal decât pe treabă. Deocamdată, până în acest moment, peremistul nu a organizat o conferințăde presă , pentru a-și face publică demisia anunțată.

Cât despre eșecul din alegeri înregistrat atât la Vâlcea, cât și la nivel central, este foarte clar că el trebuie pus pe seama politicii defectuoase și fără orientare dusăde PRM, care place din ce în ce mai puțin electorilor. Mai mult, peremistul crede că alegerile pentru Parlamentul European au fost fraudate, iar PRM a fost „faultat” rău de tot. Asta este convingerea lui Pătru. Nu deține argumente solide care săsusținăaceste afirmații, dar, zice el, cândva va scoate toate aceste „mârlănii” la iveală. Așa spune de când îl cunoaștem. După fiecare scrutin, e convins că a fost furat în alegeri și promite, sigur pe el, că va descoperi adevărul. Din nefericire, nu reușește niciodată.

Bușe nu vrea să plece!

Dumitru Bușe, președintele PC Vâlcea, nu dăsemne de revizuire a comportamentului politic, După rezultatul dezastruos de 4,98% obținut la euroalegeri. Despre demisie nici nu poate fi vorba. Bușe – ajuns acum la statutul de pitic politic – nu numai că refuzăsăconștientizeze că dărateuri peste rateuri în politic, însă , surprinzător susține că la viitoarele alegeri partidul pe care-l conduce la Vâlcea, va obține peste 20%. PC a dovedit că este un partid de buzunar, care nu a reușit săse impună, iar afirmațiile lui Dumitru Bușe sunt forțate, dacă nu chiar penibile.

Deși, cum spuneam, demisia ar fi fost un gest firesc, Bușe pare sădea vina nereușitei sale pe un soi de lipsăde mobilizare, pentru care, zice el, nu poate fi blamat.

Cocoțat prea sus în scaunul de președinte al Consiliului Județean, Dumitru Bușe a încetat de multăvreme săse preocupe de politică . Paradoxal, nici Față de problemele importante din județ nu aratăun prea mare interes. În schimb, când vine vorba de cele de grup sau personale, situația de schimbă. Radical. Revenind la rezultatele mai mult decât slabe obținute, trebuie spus că Bușe nu are de gând sălase liber locul de președinte al partidului, încăpățânându-se săacumuleze eșec După eșec pe plan politic.

„Nu-i vina mea”

Deși PNL este pe cai mari în acest moment, aflându-se la guvernare, la Vâlcea, liberalii au fost înfrânți umilitor de social-democrați, care s-au mobilizat exemplar în această campanie. Cu toate că și peneliștii au depus ceva activitate de partid în scopul câștigă rii unui scor cât mai bun în alegeri, aceștia, ca de obicei, nu au reușit săfie deloc persuasivi. Mai mult, rezultatele obținute aratăfoarte clar că PNL se aflăpe un trend descendent îngrijorător. Emilian Frâncu, șeful liberalilor vâlceni a explicat că rezultatele, din punctul său de vedere, sunt mulțumitoare. „În condițiile în care conducerea județului aparține Partidului Conservator, prefectul este PD-ist și primarul municipiului Rm. Vâlcea, care deține ponderea cea mai mare în Râmnic, este la fel independent – pedist, vădați seama că pentru noi este un rezultat de excepție. Dacă la Horezu și Drăgășani am fi obținut rezultate mai bune, am fi reușit săne atingem obiectivul” – spunea el. În realitate, scorurile sunt unele extrem de dezonorante pentru liberalul Frâncu, având în vedere că , înainte de scrutinul din 25 noiembrie, deputatul susținea sus și tare că PNL va obține un scor zdrobitor. Pe de altăparte, nu mai puțin adevărat este că imaginea acestui partid nu este una deloc bună. Iar alegătorii, prin votul acordat, și-au exprimat lipsa aproape totalăde încredere în liberali. În plus, Frâncu are grijă, cu fiecare apariție publică , sădenatureze și mai mult imaginea acestei formațiuni politice. De asemenea, cârdășia politică cu Ion Nicolae a distrus iremediabil credibilitatea partidului. În acest moment, PNL este făcut franjuri. Cel puțin la Vâlcea. Așadar, scorul obținut nu mirăpe nimeni. De fapt, el vine săconfirme politica antisocialădusăde guvernul liberal și incompetența miniștrilor săi, care au dezgustat electoratul.