Acasă Arhiva „Lăsați la o parte implicarea politică și ocupați-vă mai mult de școli”

„Lăsați la o parte implicarea politică și ocupați-vă mai mult de școli”

Inspectorul general Gheorghe Ciucă îi someazăpe directori

„chiulul elevilor de la orele de curs a devenit o adevăratăproblemă, mai ales în școlile din municipiu. Am dori săvedem și noi cum asigurați dumneavoastră, managerii școlari, securitatea în unitățile pe care le conduceți. În curând veți avea vizite blitz, în care inspectorii școlari vor verifica atât prezența elevilor la ore, cât și prezența profesorilor. Vreau săvăd și eu câți profesori au la ora actualăo orătăiatăpentru că nu s-au prezentat la clasă. Din punctul meu de vedere, cei care se fac vinovați pentru chiulurile elevilor, sunt chiar managerii școlilor” – a spus inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gheorghe Ciucă

 

Miercuri, 3 octombrie a.c., în sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea a avut loc o ședințăde lucru a inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vâlcea, Gheorghe Ciucă , cu toți directorii de școli din județ. Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi au fost analiza activității desfășurate în anul școlar 2006 – 2007, dar și prioritățile manageriale pentru anul școlar în curs. Prezenți în număr destul de mare, directorii școlilor cu personalitate juridică din Vâlcea au fost avertizați de că tre Gheorghe Ciucă că fiecare unitate de învățământ în parte va fi verificatăde că tre inspectorii școlari, atunci când nu se așteaptă. „Chiulul elevilor de la orele de curs a devenit o adevăratăproblemă, mai ales în școlile din municipiu. Am dori săvedem și noi cum asigurați dumneavoastră, managerii școlari, securitatea în unitățile pe care le conduceți. În curând veți avea vizite blitz, în care inspectorii școlari vor verifica atât prezența elevilor la ore, cât și prezența profesorilor. Vreau săvăd și eu câți profesori au la ora actualăo orătăiatăpentru că nu s-au prezentat la clasă. Din punctul meu de vedere, cei care se fac vinovați pentru chiulurile elevilor, sunt chiar managerii școlilor” – a spus inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gheorghe Ciucă . Acesta a ținut sătransmităcă nu va mai accepta ca din Consiliile de Administrație ale școlilor săfacă parte soții sau soțiile directorilor școlari. „Am aflat că pe la anumite școli, desemnați membrii Consiliului de Administrație După cum vădicteazăinteresul. Dacă soțul este director, soția face parte din Consiliu pentru că are nevoie de un vot acolo. Nu este posibil așa ceva. Într-adevăr nu este ilegal acest lucru, însă imoral este, cu siguranță. Văspun de pe acum. Revizuiți-văConsiliile de Administrație și puneți acolo un reprezentant al Consiliului Local, unul al părinților și unul al comunității. În noua legislație a învățământului, directorul nu va mai fi președintele Consiliului de Administrație, el va putea fi demis de că tre membrii acestuia. Prostul manager va trebui săplece din funcție, atunci când va face dovada incapacității sale” – a menționat inspectorul general al ISJ Vâlcea.

În încheiere, Gheorghe Ciucă le-a reamintit directorilor că pe 25 noiembrie a.c., vor avea loc alegerile europarlamentare, iar până atunci școlile trebuie săarate impecabil. „Printr-un ordin al Prefectului de Vâlcea s-au constituit centrele de votare. Trebuie săpuneți la dispoziție sălile de clasă, iar ele trebuie săarate impecabil. Lăsați la o parte implicarea politică și ocupați-vămai mult de școlile pe care le conduceți” – a conchis inspectorul general Ciucă .

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.