Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LA UMBRA IGPR (II)

DNA a protejat o REÎEA TICĂLOȘITĂ

” Interviu obținut în exclusivitate de la omul de afaceri Florea Olteanu

” povestea unui vâlcean care se luptăde unul singur să-și câștige dreptatea pe care nu vor săi-o dea Parchetul, Poliția și Justiția din România ” o rețea de trafic de influențăa gravitat în jurul inspectorului general al Poliției Române ” un flagrant pentru distrugerea ei, convenit cu procurorii DNA, a fost compromis chiar de scenariștii acțiunii ” „Domnul Olteanu, săștiți că este foarte greu de realizat flagrantul la IGPR. Riscă m săfim împușcați de personalul IGPR” ” victima a cerut șefului DNA, procuror Morar Daniel sădispunătragerea la răspundere a personalului D.N.A. implicat  în acest caz care a acționat, în mod abuziv și premeditat, cu intenția vădităde întrerupere a realizării flagrantului la nivelul rețelei din umbra I.G.P.R., cât și cu privire la scurgerile de informații de la D.N.A. că tre șeful I.G.P.R.

În unul din numerele trecute, cu bunăvoința colegilor de la cotidianul Ziua, am preluat și am difuzat articolul intitulat „Făptuloiu”, articol prin care un vâlcean a făcut cunoscut opiniei publice comportarea nefirească a unor procurori ai DNA care, la denunțul său privind existența unei rețele de trafic de influențăce ducea până la ușa șefului Poliției Române, au făcut tot posibilul săfie protejate anumite persoane și ca succesul acțiunii săfie limitat. După apariția articolului în ziarul nostru, domnul Florea Olteanu, originar din că limănești, victima unui întreg sistem de relații potrivnice, ne-a vizitat la redacție, consimțind colaborarea printr-un interviu și oferirea spre difuzare a mai multor documente incriminatoare la adresa procurorilor DNA. Începând cu acest număr, prezentăm opiniei publice declarațiile victimei Florea Olteanu și interviu luat acestuia la data de 3 martie 2006. Văasigurăm că mențiunile acestuia sunt consemnate în mai multe documente oficiale aflate la Președinție și în cancelarii ministeriale, politice și administrative românești. Citind cele ce ni s-au spus prin două memorii și un amplu interviu, veți putea avea o imagine nouăasupra realităților din Justiția și Poliția română, apreciind nostalgic articolul 16 din Constituție care spune că „Nimeni nu este mai presus de Lege”. De asemenea, veți putea afla modalitatea de pregătire „tehnică ” a unui denunță tor de că tre procurorii DNA și instruirea ce se face în cazul organizării flagrantului de luare de mită. Taina le-a fost dezvăluită!                                 ” Romeo POPESCU

 

Rep.: Mi-ați spus că pentru realizarea flagrantului, procurorul de la DNA v-a pregătit „tehnic”, vizând înregistrări audio și video. Cum au procedat?

Florea Olteanu: Au venit pregătiți cu o ținutăspecială. Aveau o că mașăîn carouri care era dotatăcu aparaturătehnică pentru realizat flagranturi: aparaturăde înregistrare video și audio. că mașa asta a trebuit săo îmbrac.

Rep.: Și dacă nu vi se potrivea?

F.O.:  Era un pic mai largă, tip sport.

Rep.: Din ce țesătură?

F.O.: O țesăturăde bumbac sau o texturăspecială, cred. Era o că mașăîn carouri. O ținutăpe care eu, de obicei, nu o purtam, pentru că port numai că măși albe. Așadar, ar fi putut săcreeze suspiciuni.

Rep.: Și nu le-ați spus?

F.O.: I-am motivat respectivei (Maria Gogoașe – n.r.) că vin de la drum și că nu am mai avut timp săschimb ținuta, de aceea m-am prezentat într-o ținutăsport.

Rep.: Dar procurorilor și polițiștilor nu le-ați spus?

F.O.: Atât procurorului Târnăcop, cât și specialistului în aparatură Toți au venit de la București, de la DNA, pe 23 august 2006, în jurul orelor 11.00. M-am întâlnit cu ei la Seaca, în parcare la popasul turistic. Au venit cu o mașinăde poliție dotatăcu girofar și pe care scria „Poliție”, un Volkswagen combi. Mașina era condusăde un subofițer (agent șef – n.r.) din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. A venit procurorul Târnăcop Florin și un polițist specialist în tehnică performantăpentru realizarea flagrantului, că ruia nu i-am reținut numele.

Rep.: Aveau numai că mașăsau și alte ?

F.O.: În afarăde că mașa respectivăpe care am îmbrăcat-o, mai aveau și alte aparate tehnice, pentru că ei au reușit săurmărească atât convorbirea audio, cât și cea video. La un moment dat s-a creat o problemă. În timp ce discutam cu Gogoașe pe terasa localului „Zimbru”, Gogoașe a spus așa: „O să-l sun pe Fătuloiu După telefonul fix și o să-i spun că totul este în regulăși că mâine măduc la București”. Moment în care m-a sunat procurorul Târnăcop, pot sădovedesc asta, și a spus: „Alo, domnul Ionescu?”. Atunci eu am spus „Da”. El: „Nu cumva este greșeală?”, iar eu am răspuns „Nu”. După aceea el a spus: „Trebuie săvorbim”. Nu puteam sălas nici un fel de suspiciune din cauza unei convorbiri care să-l facă să-și dea seama că este ceva în neregulă. Am zis „Imediat”, m-am scuzat, i-am zis doamnei că trebuie sămerg la mașină, sădau un telefon. Mașina mea era parcatăvizavi de Banca Comercială, iar mașina celor de la DNA era chiar pe partea cu Banca, băgatăîn parcare. L-am sunat pe procuror de pe telefonul meu. El mi-a zis: „Domnule Olteanu, spuneți-i sănu sune de pe telefonul fix pentru că este posibil săfie interceptat”. însă , problema era alta și aici e o mare dilemăla care ar trebui sărăspundă. Nu i-au pus sub supraveghere telefonul fix, telefon După care Gogoașe Maria, în data de 21 august 2006, în jurul orei 14.00, m-a sunat de mai multe ori, când eu eram la DNA. I-am arătat telefonul doamnei procuror Stoica și i-am spus că acesta este numărul de telefon de la care sună, în afarăde telefonul mobil. Dacă nu răspundeam, se creau suspiciuni, pentru că oricum eu am tot amânat să-i dau banii. Atunci am întrebat ce fac în continuare, pentru că trebuia să-i cer aprobarea. Procurorul Stoica mi-a spus săvorbesc. Am răspuns la telefon, iar Maria Gogoașe mi-a spus: „Domnule Olteanu, trebuie săne întâlnim. Mâine plec la București”. După cum afirma ea, era stabilit săse prezinte la București și săse întâlnească cu chestorul Fătuloiu, în data de 22. Atunci i-am spus că sunt plecat la Brașov și mi s-a stricat mașina.

Rep: Deci, telefonul fix nu i-a fost pus sub observare, iar procurorul DNA v-a spus săsune de pe celular

F.O.: Da, mi-a spus săfac cumva sănu sune de pe fix că ar fi posibil săfie interceptat, ceea ce s-a și întâmplat. După ce m-am adus la masă, (Maria Gogoașe – n.r.) mi-a zis așa: „Ce ați făcut, m-ați înregistrat pe telefon?”. Eu i-am spus că sunt om serios, că am interesul sărezolv o problemăși că nu măajutăcu nimic săo înregistrez pe telefon. După aceea, a început o discuție în care mi-au fost aduse la cunoștințămai multe numere de telefon de la diferiți chestori de poliție printre care Abraham, Fătuloiu și alții, că rora nu le mai rețin numele. Am profitat de faptul că mi-a vorbit despre aceste numere de telefon și i-am spus: „Bine că ați adus vorba despre telefoane. Sănu mai sunați de pe telefonul fix pentru că se poate intercepta, știindu-se al cui este abonamentul este foarte ușor Sunați de pe mobil, pentru că oricum aveți cartelăși nu văpoate intercepta nimeni”. Ea mi-a spus: „Nu am cartela încărcată”, iar eu i-am spus: „Nu are nimic că v-o încarc eu”, ceea ce am și făcut. I-am încărcat-o cu 10 dolari. Aici e o altămare suspiciune. De ce nu au solicitat (procurorii DNA – n.r.) autorizația de interceptare și înregistrarea convorbirilor de la acel telefon fix, După care ea m-a sunat de foarte multe ori?

Rep.: După ce ați vorbit cu procurorul, v-ați întors la masăși ce s-a întâmplat?

F.O.: După ce i-am făcut cunoscut faptul că putea săfie interceptatăconvorbirea, mi-a zis că dimineața pleacă la București, ca săajungăla ora 11.00, la Dan Fătuloiu. Am invocat faptul că îmi lipsesc 700 de Euro, pentru că trebuia săgăsesc o justificare că nu-i dau banii atunci. I-am spus: „Știți, îmi lipsesc 700 de euro pentru că am avut mașina stricatăși a trebuit săcomand niște piese, dar până dimineațăaveți banii”. Atunci am stabilit săne întâlnim la 7.00 dimineața, în ziua de 24 august 2006. Ea a spus clar că După ce îi dau banii, „îi dau 5.000 euro lui Fătuloiu și va face treabă. Va dispune măsuri legale de soluționare. O săvăprimească în audiențăși 500 sunt ai mei”. Deci, ea a pronunțat și suma cu privire la ceea ce i se cuvine. Discuția a fost mult mai amplă.

Rep.: Unde v-ați îmbrăcat cu că mașa procurorilor?

F.O.: Ne-am întâlnit la Seaca, la că limănești. Aici am purtat o discuție referitoare la cum trebuie săse desfășoare totul. Procurorul Târnăcop mi-a spus așa: „Domnule Olteanu, în cazul în care, din discuția dintre dumneavoastrăși Gogoașe Maria nu rezultăcă acești bani îi solicităpentru Fătuloiu, deoarece Fătuloiu i-ar fi cerut banii pentru serviciile pe care urmeazăsăle facă , nu putem face nimic. Trebuie săreluăm discuția când vămai întâlniți cu ea”. Atunci am constatat că nu au făcut demersuri pentru solicitarea autorizației interceptării telefonului fix și i-am și reproșat. I-am spus: „Domnule procuror, Gogoașe Maria, când am fost la DNA, m-a sunat După telefonul fix. În data de 22 august, când dvs. mi-ați dat telefon și m-ați întrebat cum se numește Gogoașăsau Gogoașe, eu nu am putut săvădau un răspuns pentru că nu știam”. Atunci mi-a trimis pe fax mai multe portrete pentru a o identifica (vezi facsimil). În cele din urmă, am identificat-o, având în vedere două aspecte, două informații pe care le-am reținut de la ea: că s-a născut în Bujoreni și că locuiește în Petrișor. Atunci am făcut legătura, fiindcă dintre toate portretele trimise era singura născutăîn Bujoreni. L-am sunat și i-am spus că individa corespunde planșei numărul Procurorul mi-a spus: „Domnule Olteanu, în situația de față, dvs. trebuie sădați o declarație pe care ne-o trimiteți prin fax și acolo precizați faptul că se numește Gogoașe și corespunde „. În acea declarație am consemnat și faptul că Gogoașe Maria m-a sunat din nou de pe telefonul fix, un număr de RDS. Este foarte important. Cred că este una din piesele lor care au condus la mascarada asta, pentru că nu a fost nimic altceva decât de a întrerupe realizarea flagrantului. Am impresia că ar fi posibil săfi interceptat anumite convorbiri înainte, pentru că oricum eu am telefoanele de mult timp filate, că sunt un pericol. Numai că nu s-a făcut nici un fel de legătură. Este o neglijențăcare ar trebui săfie sancționatăcu destituirea din aceastăinstituție, pentru că este ceva foarte grav.

Rep.: Atunci când a avut loc instruirea dvs., ce v-au spus săfaceți și ce sănu faceți? Microfoanele unde erau?

F.O.: Microfoanele le avem pe omoplați și erau lipite de piele. că mașa era dotatăcu aparaturăde înregistrare video și audio. Firele pentru microfonul acela minuscul erau un pic mai lungi și trebuiau prinse și de piele ca săstea fixe.

Rep.: Camera de luat vederi unde era?

F.O.: Camera era montatăîntre al doilea și al treilea nasture de la că mașă, cum te uiți de sus în jos. Era poziționatăîn așa manierăîncât, indiferent în ce unghi ne aflam, ar fi fost posibilăînregistrarea.

Rep.: Camera se distingea?

F.O.: Nu, pentru că era sub că mașăîntre cei doi nasturi. Ea putea săfacă o înregistrare perfectăprin țesătură.

Rep.: După ce v-ați despărțit de Gogoașe ați mers acasă?

F.O.: După ce ne-am despărțit, ne-am întors la că limănești, am ajuns la birou, fiecare cu propria-i mașină, pentru a nu fi filați. Procurorul Târnăcop mi-a spus: „Domnule Olteanu, este clar! Mai bine de așa nici nu se putea”. Ea pronunțase că banii sunt pentru Fătuloiu. A repetat de mai multe ori, nu numai o dată, pentru că discuția dintre mine și Gogoașe, pe terasa localului „Zimbru”, a fost cu siguranță, de vreo oră. În ceea ce privește instruirea mea de că tre ei, nu a fost decât una simbolică : „Dacă din înregistrare nu rezultăcă banii trebuie să-i dea lui Fătuloiu, nu putem face nimic. Va trebui săo repete. Dar, asta o stabilim la întoarcere”. În rest, absolut tot ce s-a întâmplat a fost din proprie inițiativă. Dacă ar fi săreluăm firul din 21 până în 29 august se vor observa cu certitudine multe lucruri. Nu spun că procurorul Târnăcop a fost de rea credință, însă pot săspun că atunci când mi-a zis că din discuție trebuie sărezulte că Gogoașe îi dăbanii lui Fătuloiu, m-am nedumirit. Dacă aș fi fost un naiv, aș fi condus discuția de asemenea manierăîncât săo provoc săpronunțe fraza că cei 5.000 de euro îi dau lui Fătuloiu, ceea ce nu făcea decât sămăincrimineze pe mine în situația creatăpe urmă. Eu eram cel ce provoca discuția într-o asemenea manieră, ori eu am lăsat discuția sămeargăliber, nu am influențat-o din nici un punct de vedere, adică săfolosesc anumiți termeni încât săconducă discuția acolo. Ori eu am lăsat-o pe ea săvorbească și săzică ceea ce spuneau că le trebuie. În momentul când am ajuns la că limănești, pentru a stabili dacă într-adevăr corespunde aceastăînregistrare în baza că reia săse facă diligențele pentru a se pune sub supraveghere și telefoanele persoanei care erau în vizor, procurorul Târnăcop mi-a zis cam așa: „Domnule Olteanu, din înregistrare rezultăclar”. Cred că de la început s-a regizat tot, adică și-au dat mâna cu toții și au spus că nu trebuie săse întâmple asta (arestarea rețelei care ducea la IGPR – n.r.) pentru că va fi o catastrofă. Revenind, procurorul Târnăcop și-a mai zis: „Urmare a acestei înregistrări, nu are cum sămai scape”.  Eu i-am spus: „Domnule procuror, pe mine nu măintereseazărealizarea flagrantului în ceea ce o privește pe Gogoașe Maria, pentru că dacă aveam ceva cu ea, puteam realiza flagrantul de aici (la Rm. Vâlcea – n.r.) pentru că oricum ea face trafic de influențăconstant. Problema se pune de realizarea flagrantului la nivelul rețelei de la IGPR, pentru că este o filierăîntreagăformatăacolo”. În acel moment, procurorul Târnăcop mi-a spus: „Domnule Olteanu, eu mi-am făcut datoria. Îl informez de procurorul șef „. L-am întrebat dacă este vorba de domnul Păun. El mi-a răspuns că da. Atunci am zis: „Este clar „. Procurorul a continuat: „Și în raport cu ce va decide dumnealui, o săfac”. Era ora 15.00 – 16.00, pentru că După ce m-am întâlnit cu Gogoașe, discuția a mai durat o oră.

Rep.: Au reținut-o pe Gogoașe? Vroiau s-o aresteze atunci?

F.O.: După mintea lor, da. În data de 22, Târnăcop îmi dătelefon și zice așa Pe lângăfaptul că mi-a zis: „Domnul Olteanu, până la ora 20, evitați orice legăturătelefonică . Nu răspundeți dacă văsună”. Era problema că în data de 22, După ce eu am făcut acea declarație și am precizat numele s-a obținut autorizația. Dar până săobținăautorizația, până săse pregătească ei, au considerat ei că După ora 8 seara, se pot intercepta convorbirile și înregistra. M-a sunat pe la ora 9-10 dimineața și mi-a cerut aceste detalii. La ora 14 m-a sunat și mi-a spus: „Domnul Olteanu, este totul aranjat. Dumneavoastrăsunteți pregătit?” Eu l-am întrebat: „În ce sens?” Acesta mi-a răspuns că trebuie sămăîntâlnesc cu Gogoașe Maria și să-i dau banii. Eu i-am spus: „Domnul Târnăcop, eu sunt pregătit la orice orăsămăîntâlnesc cu Gogoașe Maria, iar în ceea ce privește banii e problema dumneavoastrăși sincer nu îi am”. El atunci a spus: „Bine, vom veni pregătiți”. După ce în 23 ne-am întors din nou la firmăși discutam în birou, eu i-am zis așa: „Domnul Târnăcop, dimineațăla ora 7, așa cum ați auzit și dumneavoastrădin convorbirea dintre mine și Gogoașe, trebuie sămăîntâlnesc să-i dau banii, 5.500 euro. Ce facem? Dumneavoastrăîmi spuneți mie că trebuie sămergeți la București să-l informați pe procurorul șef Irinel și săvedeți ce decide dumnealui. Când se face asta? Veniți înapoi dimineață, aici?”. A zis că nu. Atunci l-am întrebat. „Ce facem, domnu’ procuror, pentru că eu sunt în situația săcreez o mare suspiciune, deci să-și dea seama că ceva nu este în regulă. Mint întruna. Astăzi nu-i dau, că îmi lipsesc 700,  îi promit că mâine dimineațăare banii, ne întâlnim la ora 7, dumneavoastrăîmi spuneți că efectiv, acum, nu aveți banii” Atunci eu m-am enervat, în general am respect pentru oameni, mai ales atunci când vin ca musafiri. M-am enervat și i-am spus: „Domnu’ procuror, văbateți joc de mine? Păi, ce să-i spun dimineață, ce pot să-i spun eu?” Atunci dumnealui a venit cu o propunere absurdă. Mi-a propus săpun hârtii în plic. Eu i-am zis că propunerea făcutăde el este idioatăși caraghioasă. „Cum puteți să-mi spuneți săpun hârtii în plic? Nu desface plicul?” Dumnealui a avut o variantă, ca numai săîl arăt. „Dumneavoastrăcredeți că ne jucă m de-a baba oarba? Deci, în momentul în care îi pun hârtii în plic, deschide plicul sănumere eventual banii sau să-i vadă, când vede hârtii, îmi dăcu plicul în bot și măscuipăîn ochi”. Textual, aceste cuvinte le-am folosit. „În plus, se pare că dumneavoastrăîncercați săconduceți aceastăacțiune spre discreditarea mea și deconspirarea mea”. Moment în care a zis că va vedea în raport ce va dispune procurorul șef  Păun. I-am spus. „Bun. Ce facem mâine? Săzicem că eu voi găsi o soluție încât s-o conving pe Gogoașe Maria că acest impediment de a nu-i da banii dimineața la ora 7 nu este premeditat. Să-i creez o suspiciune, că s-a întâmplat ceva. Găsesc eu o motivație. Ce facem mâine?” Procurorul Târnăcop mi-a zis așa: „Domnul Olteanu, săștiți că este foarte greu de realizat flagrantul la IGPR. Riscă m săfim împușcați de personalul IGPR”. Eu le-am spus: „Văîmbrăcați în măturători, în telefoniști, în ce vreți dumneavoastră”. Dânsul a zis că nu suntem în filme. Eu i-am spus: „Domnul Târnăcop, este o realitate, eu nu glumesc este o realitate ceea ce văspun”. A mai fost o discuție tensionatăși, în final, domnul Târnăcop a zis: „Domnul Olteanu, veniți mâine dimineațăla ora 10, la DNA. până la ora 10 va fi totul pregătit”.

Rep.: DNA București?

F.O.: Da, DNA București. M-a deranjat foarte mult, pentru că , efectiv, aveam o misiune grea, săo conving pe Gogoașe Maria, pentru că de fapt nu trebuie săfie suspicioasă. Am sunat-o pe Gogoașe. Vroiam săgăsesc o motivație, să-i zic că a apărut ceva și trebuie săplec. Spre norocul meu m-a salvat Gogoașe Maria care nu a răspuns la două apeluri. Când a început sămăsune ea, nu am mai răspuns eu. Deja am găsit un plan mult mai perfect. I-am răspuns numai seara, După ora 9. Simulam că nu am ton, că nu prea înțeleg. I-am spus că a apărut o problemăurgentă, că a trebuit săplec la Brașov într-o zonămuntoasă. I-am reproșat de ce nu mi-a răspuns la cele două apeluri. Aceasta a motivat că a avut telefonul pe balcon sau că dumneaei era pe balcon și am zis: „Doamna Mioara, fac tot posibilul ca mâine dimineațăsăajung la ora stabilită, pentru a văda banii și mergem împreunăla București că vreau să-mi cumpăr și eu niște piese pe care trebuie săle ridic, pentru că le plătisem din cei 700 de euro pe care am motivat că nu-i mai am”. A fost de acord. Planul a fost perfect. M-a ajutat în primul rând dumneaei, pentru că nu a răspuns la telefon pentru că aveam atunci un plan ce nu era atât de bine pus la punct. Dimineața la 7, am sunat-o și i-am zis: „Doamna Mioara, eu sunt tot în Brașov, pentru că nu am reușit sărezolv problema și într-o jumătate de orătermin aici. Dar vreau săvăpropun un târg, fărăsăvăcreeze suspiciuni. Am rugămintea sămergeți dumneavoastrăsăluați Dacos-ul,  săveniți la București și eu voi veni pe ruta cealaltă, pe Brașov – București”. A fost de acord. Ne-am dat întâlnire în Autogara Militari. Am rugat-o săse intereseze, să-l întrebe pe șofer, la ce orăajunge în Militari. A zis că măsunăcând ajunge în Pitești, pentru că numai acolo are posibilitate săvorbească cu șoferul. M-a sunat și mi-a zis că ajunge la ora 10. Când am sunat-o eu, eram aproape de Pitești. Nu am sunat-o mai de dimineață, de frică că ar fi posibil săia vreo mașinăsămăprindăpe drum sau săajungăînaintea mea. Am ajuns la ora 10, la DNA. M-am prezentat la procurorul Târnăcop și procurorul Stoica și dumnealor mi-au zis: „Domnul Olteanu, am interceptat o convorbire”.

Rep. Cine v-a zis? Târnăcop sau Stoica?     

F.O.: Târnăcop. A avut o convorbire telefonică cu un medic militar Nichițescu Constantin și acest medic militar trebuia săia legătura cu șoferul chestorului Fătuloiu. Stabiliserăo întâlnire, ca ea, Gogoașe, săse întâlnească cu Nichițescu, la ora 11, în data de 24, iar După ce se întâlnea cu  Nichițescu, acesta urma săia legătura cu șoferul chestorului Fătuloiu. Mi-a arătat un portret. Mi s-a părut cunoscut, așa, ca om. Cred că a fost prin stațiune vreodată. Procurorul Târnăcop m-a întrebat, la un moment dat, dacă știu unde a fost soția domnului Fătuloiu în stațiune la Olănești și pentru ce tratament. Se pare că acest Nichițescu ar avea probleme cardiace. Am spus că nu știu. Atunci au zis că legătura se face sigur. În timp ce discutam cu cei doi procurori, m-a sunat Gogoașe. „Domnul Olteanu, sunt aproape de Autogara Militari”. I-am răspuns că eu nu am ajuns, dar i-am propus săne întâlnim altundeva și a rămas stabilit săne vedem pe terasa de la hotelul Aviatorilor. După ce am terminat discuția cu Gogoașe, le-am zis procurorilor: „Domne’, ne preseazătimpul. Ce facem?”. Ei nu știau cum să-mi spunămie cum că nu este nimic organizat. La ora la care eu trebuia sămăîntâlnesc cu Gogoașe, să-i dau banii, procurorii DNA nu aveau nici banii scoși din casierie și nu erau nici marcați. Eu am ajuns la ei la ora 10 și la ora 11 se știa clar că Gogoașe invocase că se întâlnește cu chestorul Fătuloiu să-i dea banii. A doua situație care era o certitudine, era aceea că trebuia săse întâlnească cu Nichițescu. Acest lucru era cert, pentru că era înregistrat. Din convorbire rezulta că După ce se întâlnea cu Nichițescu, acesta urma săi-a legătura cu șoferul. De aici se poate trage următoarea concluzie: Gogoașe se întâlnea cu Nichițescu, îi dădea plicul, Nichițescu se întâlnea cu șoferul chestorului, iar șoferul probabil când îl ducea acasăsau nu știu și unde îi spunea că a uitat ceva în mașină.

Rep.: Cum ați fi vrut sădecurgăflagrantul în continuare? Ce ar fi trebuit săfacă procurorii săiasăașa cum ați gândit dumneavoastră?

F.O.: În primul rând, prin tot felul de  trucuri, de viclenii, au condus ancheta premergătoare realizării flagrantului de asemenea manierăîncât sănu se respecte ora întâlnirii.

Rep.: Acum ați aflat că Maria Gogoașe v-a mințit, că ea nu avea legăturădirectăcu Fătuloiu. Ea cui trebuia să-i dea banii?

F.O.: Din punctul meu de vedere, trebuie săsubliniez și săse reținăaspectul real, că eu nu l-am urmărit personal pe chestorul Fătuloiu. Nu-l acuz nici la ora actualăpe Fătuloiu că cei 5 mii de euro ar fi ajuns la dumnealui în totalitate sau parțial, dar modul în care procurorii DNA au condus aceste acțiuni care conduceau la realizarea unui flagrant la nivel de IGPR, ridică mari semne de întrebare. Acum nu știu cât de serioasăeste și varianta pe care o susțin procurorii.

Rep.: Ce urmăreați cu chestia asta? Săatrageți atenția asupra dumneavoastră? că legea văeste potrivnică ? Admițând că ajungeau banii la Fătuloiu și era arestat, ce vroiați săfaceți? Pentru că Fătuloiu nu avea nici o vină, el nu v-a promis niciodatăcă văva rezolva.

F.O.: Nu, nu mi-a promis! Dar aici este iar o problemăcu semne de întrebare. Deci, eu m-am adresat domnului inspector șef general Fătuloiu de foarte multe ori, prin multe memorii. Am solicitat în nenumărate cazuri audiențe, am arătat în alte materiale  gravele abuzuri la care am fost supus de că tre lucrătorii de poliție din cadrul IJP Vâlcea și, pe urmă, din partea celor care au venit săverifice faptele pe care eu le sesizez privind abateri comise de lucrători de poliție. Mi s-a propus ca sădau o sumăde bani pentru ca domnul Dan Fătuloiu sămăprimească în audiențăși din momentul în care va primi banii va dispune măsuri legale. Gogoașe Maria îmi dădea date foarte importante din anumite dosare pe care era mai greu săle cunoască , numai dacă nu era în complicitate cu anumite persoane din cadrul IPJ, deci care lucrau dosarele sau care cunoșteau. În discuția de la restaurantul „Zimbru” a adus vorbire și despre persoane din cadrul conducerii IPJ Vâlcea și chiar a zis și numere de telefoane.

Rep.: Pe cine zicea că știe de la Rm. Vâlcea? V-a spus dumneavoastrăce polițist cunoaște la Vâlcea?

F.O.: Printre altele, mi-a spus că este informatorul de foarte mulți ani al lui Buican și că a fost și plătităpentru informațiile pe care le-a furnizat. Iar în ceea ce privește realizarea acelui flagrant, nu l-am urmărit în mod special pe inspectorul general, dar eram convins că se va ajunge prin intermediari, dacă nu direct, până la dânsul. Poate nu cu banii, dar cu traficul de influență. Deci, reușeam săfiu primit, eventual, în audiență.

Rep.: Dar nu era prea mult 5.500 de euro ca săajungeți în audiențăla chestorul șef?

F.O.: Problema se pune că nici măcar nu eram hotărât sădau 5-10 euro. Dacă aș fi fost hotărât sămerg pe aceastăvariantăde a obține satisfacția de a fi primit în audiență, ocazie cu care să-i fac cunoscut domnul chestor șef Dan Fătuloiu modul în care înțeleg să-și facă datoria lucrătorii din cadrul IPJ Vâlcea, atunci aș fi dat banii și nu aș fi încercat sădeconspir.

Rep.: Dumneavoastrăați încercat cu chestia asta sădemonstrați că este un sistem putred, inclusiv la DNA, unde spuneți că v-ați convins, în urma jongleriilor pe care le-au făcut? Cum ați cunoascut-o pe Maria Gogoașe?

F.O.: Întâmplător, în luna februarie, m-am întâlnit cu un fost lucrător de poliție, Sindie. M-a întrebat dacă am rezolvat problema acelor dosare mușamalizate de că tre lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Vâlcea. Aceastăîntrebare avea un scop cu privire la un control efectuat de că tre Direcția Inspecții Interne a IGPR, fostul corp de control. Dumnealui știa de cursul dosarelor mușamalizate și știa și că aceia care au venit în control au mușamalizat faptele colegilor lor. Moment în care dumnealui m-a întrebat dacă Fătuloiu măpoate ajuta. I-am spus „Cum sănu? – că doar este șeful Poliției Române?, deci dacă dumnealui nu măpoate ajuta, atunci nu măajutănimeni”. „Eu am o cunoștințăcare are intrare directăla dumnealui” – mi-a zis. Bine Am fost interesat de un posibil ajutor, din partea șefului Poliției Române, dar din punct de vedere legal, le-am și spus că nu am calitate de infractor, de învinuit, deci sunt parte vătămată. Așa am ajuns săo cunosc pe Gogoașe Maria.

Rep.: V-a prezentat-o el?

F.O.: A sunat-o, ne-am deplasat la locuința dumneaei, în Petrișor, m-a prezentat, i-am vorbit sumar despre ce este vorba, mi-a spus că o să-l contacteze telefonic pe chestorul șef și săstabilim o întâlnire. Din ceea ce mi-a spus Gogoașe Maria la telefon și când m-am întâlnit și personal cu ea, mi-a spus că l-a sunat și a rămas săse deplaseze la București. Ca orice intermediar, pentru că este o regulăde bazăcând se folosesc asemenea metode, niciodatăpartea unde se ajunge, deci pionul principal, nu prea cunoaște partea care transmite ceea ce trebuie, deci intermediarul face totul. Mi-a zis că trebuie sămeargăla București. În momentul respectiv mi-am dat seama că trebuie să-i plătesc cheltuielile. I-am dat 4 milioane de lei, pentru că a invocat faptul că v-a trebui sărămânăo noapte la hotel. Când s-a întors de la București, dacă a fost la București, mi-a dat telefon și mi-a spus: „Domnul Olteanu, trebuie săne întâlnim și sădiscutăm. Este totul perfect”. M-am întâlnit cu Gogoașe Maria la un local, aproape de fostul UJECO, vizavi de Luxor, o terasăpe stânga spre Zăvoi. Acolo ne-am întâlnit în permanență, pe acea terasă. Penultima dată, o singurădatăcred, în afarăde ziua când s-a făcut înregistrarea, ne-am întâlnit și pe terasa Zimbru.

Rep.: Cine a propus întâlnirea la terasa Zimbru?

F.O.: M-am întâlnit pentru prima datăpe terasa Zimbru, cred, l-a începutul lunii august sau la sfârșitul lunii iulie. Trebuia săne întâlnim la aceeași terasa la care ne-am întâlnit mereu, dar am întrebat-o pe unde este, mi-a spus că este pe undeva pe lângăBanca Comercială, nu știu sigur dacă mi-a zis că este la terasa Zimbru pentru că este cu cineva, atunci i-am spus „lăsați, că vin eu acolo”. Iar în ziua cu înregistrarea nu mai rețin sigur dacă eu sau ea, s-ar putea ca eu săîi fi propus, pentru că era mai liniște, deci se putea face înregistrarea.

Rep.: Încercați sămi-o descrieți. Este o femeie provocatoare, adică poate săstârnească interesul unui bărbat?

F.O.: Adică săprofite de farmecele ei?

Rep.: Măgândesc v-a spus că îl poate ameți pe Fătuloiu, că o place, că se întâlnește cu el seara, atunci când v-a cerut cele 4 milioane de lei?

F.O.: Mie nu mi-a lăsat niciodatăimpresia că ar fi o femeie care poate săatragăun bărbat, pentru că nu are acele calități, poate le-a avut în urmăcu 20 de ani.

Rep.: Ce vârstăare?

F.O.: Cred că o săne spunădocumentele, dar cred că aproape de 50 de ani. 45-50 de ani.

Rep.: Dar nu v-a cr