Acasă Arhiva Justitia este bolsevica

Justitia este bolsevica

Prin paginile ziarului nostru am semnalat că în ultima perioadă de timp, forțe malefice interesate din interior și din exterior produc atacuri concertate asupra imaginii județului nostru, declanșând evenimente cu trimitere directă la prevederile Codului Penal. De parcă aș fi avut premoniții, privind  viitorul negru al zonei, iată că un alt primar a fost arestat pentru luare de mită. Primarul comunei Frâncești a fost acuzat că a primit suma de opt mii de dolari pentru a facilita câștigarea unei licitații și, drept urmare a fost arestat. De acum, despre Vâlcea și vâlceni, se va vorbi, în întreaga țară , ca despre o comunitate alcă tuită din corupți și corupători.

         Nu am să pot înțelege niciodată cum poate fi arestat un om fără probe evidente în procesul ce i s-a intentat? Nu am să pot înțelege niciodată cum  de este posibil ca o întreagă comunitate de oameni să fie dominată, la vedere, de răutate, egoism și perversitate, cum, la fel, nu îmi voi putea explica de ce mulți râmniceni de-ai noștri jubilează la auzul  că unuia sau altuia dintre noi i s-a întâmplat un mare necaz. Decapitarea conducerii Primăriei Râmnicului a creat o stare de instabilitate în municipiu. Foștii „admiratori” și aplaudaci ai primarului Mircia Gutău  au devenit acum zvoneri sau răspândaci, punându-i acestuia în cârcă   numai lucruri nefăcute. Ca unul pe masa că ruia se strâng zilnic informații și le analizez în context cu viața comunității din care fac parte, am curajul să afirm că dacă Rm.Vâlcea a cunoscut cea mai mare strălucire de După revoluție asta se datorează administrației actuale și clarviziunii administrative a primarului Mircia Gutău.

         Priviți în jurul dumneavoastră și numai dacă sunteți orbi sau rău intenționați puteți recunoaște că orașul nu arată ca unul european. Un vecin, îmi spunea, că în urmă cu doi ani, pierdea o oră, învârtindu-se în jurul blocului său, pentru a-și putea parca mașina. Acum, în cartierul Ostroveni, seara, în jurul blocurilor, găsești la orice oră loc liber de parcare. Parcurile au fost modernizate, au apărut locuri de joacă moderne pentru copii, iar străzile, arată ca în occident, în ceea ce privește covorul asfaltic. Sunt realizări obținute numai în doi ani de administrație și asta nu putea trece fără urmări. Evident, succesul în modernizarea municipiului Rm.Vâlcea a creat noi discipoli electorali, numărul simpatizanților PD crescând pe zi ce trece și scă zând cel al liberalilor. Iar de aici a început sabotajul. Intriganții, delatorii, detractorii și alte lighioane umane, pe că i  mai mult sau mai puțin ortodoxe, au declanșat intoxicarea populației, legând modernizarea orașului de corupție în Primărie.

         Unul din foștii mei directori de  pe vremea Cealaltă, îmi spunea că decât să faci un lucru bun pentru Râmnic și râmniceni, mai bine îți tai o mână. Suferi doar tu și lumea te va compătimii. Nerecunoștința folosului ce-l creezi semenilor tăi îmbracă forme demente. Acum, După arestarea primarului și viceprimarului capitalei noastre de județ, monștrii au scos capul. Priviții cu atenție. Pe stradă, în crâșme, la televizor sau la ședințele de partid. Unii suferă, alții jubilează, iar cei mai mulți „analiști”, se îmbată cu apă rece că viitorul primar ar putea face mai multe decât Mircia  Gutău. În afara inginerului Sorin Zamfirescu (fostul primar țărănist, aflat în tabăra liberală, acum), toți propozabilii la funcția de primar sunt niște glume politice autohtone. Spectacolul a început.

         Unul dintre poftitorii scaunului de primar, individ de prin bătătura PSD, mi-a spus la telefon că o emisiune televizată pe care o pregăteam și prin care vroiam să informă m opinia publică despre cele întâmplate la Curtea de Apel București, unde s-a judecat recursul DNA, promovat  împotriva deciziei de eliberare din arest a primarului nostru, s-ar putea să rămână fără subiect, primarul fiind rearestat. Afirmația a făcut-o cu mai mult de o jumătate de oră înainte de a se da pronunțarea de admitere a recursului DNA, semn că se știa anticipat că primarul va fi arestat. Doar nu degeaba urâtul acela cu nume de Victor Ponta a cerut la OTV arestarea lui Mircia Gutău, făcând presiuni asupra completului de judecată. Dar mai înaintea tuturor, deputatul Emilian Frâncu s-a pronunțat într-o conferință de presă spunând că are probe despre vinovăția primarului și că acesta ar trebui arestat. Acum, După cum și-o doreau delatorii, primarul va sta 29 de zile în arestul DNA.

         Acum, în primăria Râmnicului, liberalii bat pas de defilare și se pregătesc să-și țină ședințele de partid. Ieri, pe culoarul primei instituții administrative a municipului Rm. Vâlcea se plimba țanțoș și bățos mâna dreaptă a deputatuluilui Frâncu, șpăgarul consilier liberal Ion Nicolae, fostul vicepreședinte din legislatura 2000 2004, dovedit a fi corupt, dar scă pat de pușcă rie și demis din funcție de fostul primar pesedist Traian Săbău. Dacă ne aducem bine aminte, cu puține luni mai înainte, Ion Nicolae fusese desemnat de organizația PNL Rm. Vâlcea pentru a candida la Primărie din partea acestui partid. Ce dacă în anul 2000 a fost dat afară din funcția de viceprimar al instituției și a scă pat ca prin minune de o condamnare binemeritată pentru luare de mită? Ce dacă   ziarul nostru l-a mai dibuit o dată cu luare de bani în mod ilegal pentru promisiunea unei angajări la ACVARIM?

         Ce dacă împotriva lui a început urmărirea penală și Poliția și-a declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea?  El sfidează pe toată lumea, susținut de parlamentarul Emilian Frâncu îmbătat și el de aburii puterii. Soarta lui Ion Nicolae seamănă cu acea a primarului de la Frâncești că ruia i s-a refăcut un parcurs de funcționar public corupt, După ce cu câteva luni bune în urmă a primit 8000 de dolari mită. Același Parchet ce l-a arestat pe primarul din Frâncești îl va aresta și pe Ion Nicolae. Orice vers, are și revers, iar Dumnezeu nu-i țigan! Atunci, de ce atâta bucurie pe liberali, După arestarea lui Gutău? Râde ciob de oală spartă? Sau au contribuit la rearestarea lui? Vom vedea.

         Dar mai înainte de toate trebuie  văzută lipsa de profesionalism și omenie a acuzatorilor bolșevici aflați la DNA. Dacă După 29 de zile Mircia Gutău  va ieși din arest și va reveni printre noi, cine îi va plăti compromiterea și pierderea calității politice? Cum vor putea da cu ochii de el toți detractorii de azi  și în special Gigi Matei, de la PSD, deputatul Emilian Frâncu – PNL și întreg corp ansamblul politic al acestora? Cu tupeu, zic eu, pentru că onoare, suflet și demnitate nu au. Credința mea este că înscenarea pusă la cale de delatorul „Crinu” Popescu împotriva oficialilor Râmnicului are în spate interese mult mai mari decât dorința acestuia de afirmare ca un anti-corupt autohton. Sigur, în spatele său stă un grup de interesați din politicul și din economicul vâlcean, mânuiți din umbră de un membru al guvernului patrician.

         Ei și-au dorit  să lase orașul fără conducă tori fermi și buni manageri, pentru ca să stagneze viitorul economic al zonei. Este  bine știut că Râmnicul așteaptă foarte multe avantaje de la Uniunea Europeană. Atunci când se vor solicita bani pentru dezvoltare, în dosarul de cerere întocmit va trebui încopciat și CV-ul primarului localității. Devine evident că lipsa acestuia din fruntea comunității reduce șansele aprobării programelor întreprinse în parteneriat. Oare omul de afaceri Doru Haiduc administratorul  grupului de firme CONDOR-Deva că ruia, cu demnitate și curaj, primarul Râmnicului i-a reziliat contractul de introducere a apei în Goranu, acționându-l în judecată? Sau Andrei Siminel reprezentantul fondului american de investiții New Century Holding Advisors (NCH), unul dintre cei mai influenți oameni din România, un maestru al pieței de capital? Sau, amândoi, în egală măsură, conjugându-și eforturile pentru ca prin primarul Râmnicului să-l doboare pe cel mai bun manager al județului?

         În rândul tovarășilor lui Andrei Siminel se mai află și trezorierul de campanie (2004) al PSD (prieten de-a lui Adrian Năstase) cu ochii pe industria județului, care poftește OLTCHIM-ul. Aici ar fi mai multe de spus, dar îmi rezerv explicațiile pentru altă dată. Doare prea tare arestarea oficialilor noștri și înspăimântă justiția concepută structural de guvernele pesediste și aplicată de oamenii puși de ei în funcțiile importante de la Curțile de Apel și Înalta Curte românească . Ne putem trezi După gratii, fără a avea nici o vină. Iar când dreptatea ne va fi dovedită, ireparabilul s-a produs.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.