Acasă Arhiva „Jurcan a făcut treabă bună, nu trebuie schimbat”

„Jurcan a făcut treabă bună, nu trebuie schimbat”

Primarul Gutău crede că sunt câțiva membri ai Biroului Permanent Teritorial din cadrul PD Vâlcea care trebuie săfacă un pas în spate, deoarece nu s-au implicat suficient în campania electorală

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Râmnicului, Mircea Gutău, a declarat că alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul au decurs normal în municipiu, neexistând incidente în secțiile de votare. El crede că prezența slabăla vot se datoreazăfaptului că oamenii sunt scârbiți de politicienii care de-a lungul timpului au făcut foarte multe promisiuni ce nu au fost onorate. Mircea Gutău este convins că la alegerile locale din vara anului viitor prezența la vot va fi de peste 50%, pentru că , spune el, oamenii sunt interesați de primarul care va conduce orașul în care locuiesc. „Românii nu mai sunt ca în anii ’90, când credeau tot ce le ziceau politicienii. Acum deja au început să-i trateze cu indiferență, iar acest lucru trebuie sădea de gândit clasei politice din România. La alegerile locale din 2008, cred că prezența la vot va fi de peste 50%, iar cei care zic acum că au obținut un procent foarte bun, la alegerile locale vor avea surprize. Spun asta pentru că am întâlnit pe stradăoameni, prieteni de-ai mei, care mi-au spus sincer că la alegerile europarlamentare au votat cu alte partide și nu cu PD-ul. însă , ei m-au asigurat că măvor vota pentru primăria Râmnicului” – a declarat edilul-șef. El mărturisește că este mai puțin important cine va fi candidatul PSD-ului pentru funcția de primar al municipiului și că indiferent de nume îl va trata cu respect și-l va „înfrânge rău de tot”.

„Lideri politici ce au în sondaje sub nivelul partidului, trebuie să”zboare””

Mircea Gutău spune că foarte mulți lideri politici locali încearcă săcompare alegerile europarlamentare cu cele locale. El crede că politicienii nu fac decât săinducă oamenii în eroare, deoarece acestea nu au nici un fel de legătură. Primarul mai spune că liderii politici care au în sondaje un procent mai mic decât al partidului din care face parte, trebuie săse retragă. „Unii încearcă săcompare alegerile pentru Parlamentul European cu cele locale, dar și cu sondajele de opinie. Păi, în sondaje s-a votat mai mult cu omul și acest lucru se vede foarte clar. Luăm ca exemplu Partidul Conservator care a obținut la alegeri 4,9%, iar domnul Bușe a avut în sondaj 10%. Asta înseamnă că Dumitru Bușe are mai mult decât partidul. De asemenea, în cazul meu, în sondajul de opinie făcut de liberali am avut în jur de 60%, iar PD la alegeri a avut 33,6 pe municipiu. În ceea ce privește PNL-ul, în sondajul de opinie, partidul avea 13-14%, ceea ce s-a și confirmat, iar Ion Nicolae avea doar 1%. Este un mod de a reflecta foarte serios pentru liderii politici, iar cei ce au lideri care au punctaj în sondaje sub nivelul partidului, sunt convins că trebuie să”zboare” de acolo. Asta pentru că , un candidat trebuie săia peste partid” – a adăugat Mircea Gutău.

Democrații la raport

Mai mult decât atât, primarul Gutău considerăcă Partidul Democrat a obținut un rezultat bun al alegerile pentru Parlamentul European. El a mărturisit că , de curând, a avut o discuție cu actualul președinte al PD Vâlcea, Dorel Jurcan, care i-a propus că preia frâiele organizației județene a partidului. Mircea Gutău a refuzat oferta, considerând că Jurcan și-a făcut bine treaba până acum și a ridicat partidul de la 7% la 24%. însă , el crede că sunt câțiva membri ai Biroului Permanent Teritorial care trebuie săfacă un pas în spate deoarece nu s-au implicat suficient în campania electorală. „În acest moment, nu doresc de funcția de președinte al Organizației județene a PD. Consider că Dorel Jurcan și-a făcut treaba și nu cred că este momentul săfie schimbat. Într-adevăr, sunt o parte din membri Biroului Permanent Județean care trebuie schimbați, dar înainte va trebui săse facă o analizăpertinentă. Mai mult, trebuie săvadăcare sunt organizațiile care au pierdut la alegeri, iar liderii lor trebuie schimbați. Poate oamenii sunt valoroși, dar nu s-au implicat deloc și nu au poftăde muncă . însă , nu cred că se pune problema schimbării domnului Jurcan” – a mai spus Gutău.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.