Acasă Arhiva Jandarmeria pe locul III în topul increderii romanilor

Jandarmeria pe locul III în topul increderii romanilor

      ” 59% din cei intervievați au spus că au multăși foarte multăîncredere în jandarmi, în timp ce Poliția a reușit săcâștige încrederea a 43% dintre români, situându-se doar pe locul șapte

 

      Se spune că o democrație nu poate funcționa fărăîncrederea cetățenilor, indiferent de preferințele lor politice, statutul economic și cel social. Iar încrederea cetățenilor se bazeazăpe modul în care statul, la nivel central și local, răspunde nevoilor lor legitime. Un ultim sondaj realizat de Institutul Național pentru Studii de Opinie și Marketing (INSOMAR) în perioada 1- 6 iunie a.c., relevăcă încrederea cetățenilor se îndreaptăîn primul rând spre Biserică , iar în al doilea rând spre armată. Același sondaj aratăcâtăîncredere au românii în poliție și jandarmerie, precum și percepția lor despre gradul de siguranțădin comunitate. Deloc surprinzător, pe locul trei, din acest punct de vedere, se aflăJandarmeria.

      Astfel, 59% din cei intervievați au spus că au multăși foarte multăîncredere în jandarmi, în timp ce Poliția a reușit săcâștige încrederea a 43% dintre români, situându-se doar pe locul șapte. „Cu siguranțăseriozitatea și exigența de care am dat dovadăîn toate misiunile pe care le-am executat îi determinăpe cetățeni săne săne considere ca pe niște oameni care le apărăinteresele din toate punctele de vedere. Sperăm ca și în continuare oamenii săne perceapăașa”– ne-a declarat inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Ion Idu.  Pe locul patru în topul încrederii românilor se situeazămass-media, cu un procent de 56%, fiind urmatăla doar un procent de președinție. Justiția românăa reușit săcâștige încrederea a doar 36% dintre cetățeni, 62% declarând că au puținăși foarte puținăîncredere în justiție. Pe ultimele trei locuri, se situeazăGuvernul cu 22%, Parlamentul cu 17% și partidele politice cu doar  15%.

Claudia STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.