Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae s-a crezut „bengos”

” A rămas cu buza umflată!

” 100 de rromi au părăsit partidul lui Frâncu și Nicolae, orientându-se că tre PC ” rromi s-au simțit umiliți de pomenile electorale jenante primite de la liberal ” supărat că le-a cumpărat alimente de zeci de milioane de lei vechi, degeaba, Nicolae a trecut la amenințări, în stilu-i caracteristic

 

În repetate rânduri, în paginile ziarului VOCEA VÂLCII au apărut articole referitoare la pomenile electorale pe care liberalul Ion Nicolae,  candidatul oficial al PNL la Primăria Râmnicului, le împarte, cu sudoarea șiroind pe frunte, prin toate cartierele municipiului. De ceva vreme, Nicolae și-a ales drept „target” comunitatea de rromi din Râmnic (de care nu i-a păsat niciodatăprea mult) de la care sperăsăobținăcât mai multe voturi, la alegerile locale din 2008. Zi de zi, liberalul e văzut în mijlocul membrilor acestei etnii, că rora le face zeci de promisiuni deșarte, concepute doar în scop electoral. Mai mult, liberalul ține cu tot dinadinsul, deși are șanse minime, sădevinăși președintele organizației municipale a PNL, funcție la care a viseazăcu ochii deschiși de multăvreme. Așadar, campania electorală, prematurăși ilegalăîntreprinsăde urmașul lui Brătianu, are dublu scop.

O parte din liderii rromilor susțin că niciodatăconfrații lor nu îl vor vota din convingere sau din simpatie, pentru că , zic ei, personajul le repugnă. Din câte se pare, afirmațiile au ajuns și la urechile liberalului, deoarece, de ceva vreme încoace, face eforturi susținute pentru a deveni ceva mai popular în rândul rromilior din Râmnic. A cheltuit zeci de milioane de lei vechi (proveniența banilor rămâne un mister și tragem, în acest sens, un semnal de alarmăpentru întreaga opinie publică !!!), pe că ni inscripționate cu numele său și cutii cu bomboane de ciocolată, ce le-a împărțit prin cartierele locuite de rromi. În urma pomenilor făcute, a convins și câțiva reprezentanți ai acestei etnii minoritare săse înscrie în PNL. Mai apoi, vizita consilierului pe probleme de etnie rromăa primului ministru că lin Popescu Tăriceanu, Dana Varga, la Vâlcea, Nicolae a văzut-o ca pe un prilej excelent pentru a convinge vreo 500 de rromi sădea cu subsemnatul pentru susținerea candidaților liberali vâlceni, la alegerile pentru Parlamentul European. La momentul respectiv, VOCEA VÂLCII a prezentat un articol amplu despre munca asiduăpe care a dus-o liberalul, pentru a-i determina pe rromi săse iscă lească pe liste. Văinformam atunci că , la bursa bârfelor, circulau tot felul de zvonuri conform că rora Ion Nicolae le-ar fi dat multe cadouri rromilor pentru a susține, prin semnături, candidații PNL la alegerile euro-parlamentare. De curând, am aflat, că de fapt nu era vorba de niște afirmații răutăcioase. Era purul adevăr.

Șantajistul

Rromi povestesc că Ion Nicolae le-a promis un trai mai bun, locuri de muncă pentru ei și școli pentru copiii lor. Toate aceste făgăduieli s-au dovedit doar vorbe-n vânt. După întâlnirea Danei Varga cu rromi din județ, Nicolae a ticsit portbagajul câtorva mașini cu zahăr, făinăși ulei, pe care le-a „distribuit” comunității de rromi din Colonia Nuci, pentru „efortul” de a umple sala mare a Consiliului Județean, ca sănu cadă- el și „Măndel” Frâncu – în ridicol, în fața mai marilor de la București. Simțindu-se jigniți de liderii PNL Vâlcea, care-i considerănimic mai mult decât o masăde manevrăelectorală, o mare parte a rromilor cu adeziuni la liberali, au schimbat macazul, trecând la conservatorii lui Bușe. Supărat că a cheltuit sume importante pentru a cumpăra alimente rromilor degeaba, Nicolae a trecut la amenințări, în stilu-i caracteristic. Chiar șantaj ordinar. Dorind să-i sperie, Ion Nicolae a strigat în gura mare că le face dosare penale – pentru fapte existente doar în mintea lui, că va convinge autoritățile sănu le mai dea ajutorul de șomaj și social – drepturi stipulate, de altfel prin lege. Mai mult decât atât, el le-a zis rromilor că nu e bine sătreci de la un partid la altul, pentru că acest lucru se numește traseism politic. Uite, cine vorbea!! Biciclistul-șef al politicii locale vâlcene, care în mai puțin de un an, a schimbat trei partide: PRM, PUR și, ultima haltă, PNL! Omul n-are rușine. Absolut de loc. „Când a auzit că am trecut la PC, domnu’ Nicolae s-a supărat rău de tot. A venit în Colonie și a început săne amenințe. „Adică cum?! Nu ne-a ajutat el cu tot ce am avut nevoie până acum? Cine ne-a convins sătrecem la domnu’ Bușe?”- ne-a zis el. A spus că dacă nu rămânem în PNL, o săne facă numai necazuri, că e mare și tare la județ și cunoaște mulți ștabi Ne-a mai spus că atâta timp cât va fi la putere nu o sămai vedem nici ajutor social și nici de șomaj” – ne-a spus un rrom, care a dorit să-și păstreze anonimatul de frica lui Nicolae.

100 de rromi au părăsit PNL-ul

Membrii de etnie rromădin PNL Vâlcea s-au plâns de multe ori că se simt, în permanență, batjocoriți de liderii liberali – mai precis, Nicolae și Frâncu – care-i trateazăca pe niște paria, jignindu-i ca la ușa cortului. În plus, ei spun că nici unul dintre conducă torii acestei formațiuni politice nu le-au luat în seamăopiniile și doleanțele, trimițându-i la plimbare, ori de câte ori se duceau săle cearăsprijinul în vreo problemăde-a lor. Sătuli de atâta umilință, peste 100 de rromi – înregimentați politic la PNL – au decis să-și schimbe opțiunea politică , migrând că tre Partidul Conservator. Mai mult, în adresa de motivare a gestului lor, trimisă conducerii liberale vâlcene, liderii rromilor au scris: „( ) 70% (adică peste 100 de rromi – n.r.) din rromi înscriși în PNL și-au depus demisiile în bloc, deoarece considerăcă au fost mințiți și batjocoriți în ședințele publice ale Partidului Național Liberal”. În plus, ei considerăcă doctrina Partidului Conservator este mult mai aproape de convingerile lor politice și cred că șefii PC îi vor trata fărădiscriminare așa cum au făcut Ion Nicolae și Emilian Frâncu. ” Pentru a veni în sprijinul rromilor, a propus conducerii PC Vâlcea, înființarea unui post de vicepreședinte al partidului, care sărevinăunui lider al acestei etnii. Este vorba de doamna Gabi Mihai, o femeie inteligentăși foarte ascultatăde rromi. Dorim săajutăm la demersul eliberării că rților de identitate pentru ei și intenționăm săînființăm o clasăpentru copiii rromi la una din școlile din municipiu. De asemenea, am discutat cu tinerii și tinerele din această etnie, în scopul cunoașterii preocupărilor și tradițiilor lor, deoarece dorim să-i atragem în diverse acțiuni comune cu românii, sănu se simtă stingheri. Vrem săcreăm o nouăatitudine prin integrarea lor totalăîn societate” – ne-a declarat Dumitru Bușe, președintele PC Vâlcea.

Frica de Dumnezeu

Surse sigure ne-au informat că în PNL au rămas doar” rudele” lui Nicolae, adică rromi că rora le-a botezat copiii. VOCEA VÂLCII a mai aflat că , imediat După Paști, Ion Nicolae va fi nașul unui copil rrom, din Colonia Nuci. Romii care au acceptat ca Nicolae săle boteze copiii, susțin că ar fi plecat și ei de la liberali, însă , credincioși din fire, nu vor săgreșească în fața lui Dumnezeu. Ei zic că dacă renunți la nașul copilului, peste noapte, superi divinitatea, iar copilului îi va merge rău toată viața.

Olivia Parvu