Acasă Arhiva INCEPE PROCESUL EDILILOR VALCENI

INCEPE PROCESUL EDILILOR VALCENI

   

           Luni, 27 noiembrie a.c., la Tribunalul din Alba Iulia va începe fondul procesului Gutău Dicu versus Crinu Popescu. După cum se știe, omul de afaceri vâlcean Crinu Popescu a denunțat la DNA o presupusăcondiționare a eliberării unei autorizații de construire contra sumei de 50.000 de euro. Încurcându-se în minciuni, el a afirmat că solicitarea făcutăviza construirea unui bloc la o adresăunde se știe acum – DEJA renunțase în scris la obținerea autorizației (strada Cerna). Dar, orbit de neputință, din cauza condițiilor impuse de primarul Mircia Gutău, ca sănu rămână fără”obiectul muncii”, denunță torul a insuflat procurorilor DNA ideea că respectivul certificat solicitat viza o adresă(cea din strada Gabriel Stoianovici și nicidecum în str. Cerna). O altăminciunăpentru că nici atunci și nici acum nu existăcerere de solicitare la Primăria municipiului Rm. Vâlcea, ca el să-și poatăsusține afirmațiile. De necrezut, neexperimentatele procuroare Sutiman și Roșu, împuternicite cu lămurirea plângerii individului au mușcat din nadă, înscenând un flagrant aiurea, dar nu cu primarul vizat de Crinu Popescu, ci cu viceprimarul Nicolae Dicu cu care denunță torul fusese coleg de serviciu și tovarăș de afaceri. Nu le-a ieșit bine pasența și cu toate acestea, primarul a fost acuzat de luare de mităși cel care a luat banii de la provocator (în contul unui împrumut, obișnuit între cei doi) a fost acuzat de complicitate la luare de mită.

        Odiseea celor doi edili vâlceni pe ruta Tribunal București (câștigă tor) Curtea de Apel Pitești (necâștigă tor) Tribunal Rm. Vâlcea (câștigă tor) Curtea de Apel Pitești (necâștigă tor) – este îndeobște cunoscută, culminând cu înfăptuirea adevăratului act de justiție în Ardeal, la Curtea de Apel din Alba Iulia, locul unde presiunile celor ce și-au dorit menținerea celor doi După gratii, nu și-au mai găsit suportul imoral și ilegal. Cei doi râmniceni au fost puși, de îndată, în liberate și lucrurile se pare că se îndreaptăspre făgașul normal, spre cinstea unei anumite părți a judecă torilor din România. până la soluția finalăa procesului, inculpații Mircea Gutău și Nicolae Dicu sunt protejați de prezumția de nevinovăție și nimeni nu are voie să-i ținăDupă gratii, cu atât mai mult  cu cât, la dosar, nu existănici măcar indicii de comiterea vreunei infracțiuni, bașca probe incriminatorii. Legat de procesul ce va începe la Tribunalul Alba, maestrul avocat Octavian Fieroiu ne-a declarat: „S-ar chema că procesul, pe fond, va începe. Încă de la început am solicitat săse ia declarații atât inculpaților, cât și denunță torului, concomitent. Procesul va debuta cu audierea celor doi și dacă a fost citat și denunță torul, audierea se înscrie în cererea noastrălegitimă. Dar, se pare, Crinu Popescu și ai lui doi salariați (martorii cunoscă tori ai presupusei mite doar din spusele șefului lor, denunță torul! n.r.) nu au fost citați. În aceste condiții, sigur vom cere un alt termen, insistând la audierea concomitentăa celor trei. Așa este normal!”

        Surse din anturajul lui Crinu Popescu ne-au informat că acestuia îi este tare teamăde privirile acuzaților săi și de cele ale auditoriului prezent în sala de judecatăși nu se va prezenta la acest prim termen de proces. „Nici noaptea nu mai are somn” ne-a spus o rudăde-a sa. Încurcându-se în minciuni, se pare că -i va fi imposibil să-și justifice demersul imoral. Conferința de presă, ținutăDupă arestarea primarului Mircea Gutău, este mostra deconspirării provocă rii sale și a minciunilor denunțate. Veți vedea! Surprizele se vor ține lanț.

Romeo Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.