Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inaugurarea succesului – River Plaza Mall

           ” Comerțul din Râmnicu Vâlcea are din 17 noiembrie un reper demn de urmat ” un sobor de preoți în frunte cu PS Gherasim a ținut o slujbă de sfințire a noului imobil, După care Viorel Popescu, proprietarul River Plaza, și primarul Râmnicului, Mircea Gutău, au tăiat panglica inaugurală ” printre companiile care au câte o reprezentanță sau punct de lucru în River Plaza se numără: SPAR Supermarket, Lee Cooper, Puma/Stone Creek, Adidas, Kenvello, Killtec, Jolidon, Diana Fashion, Meli Melo, Pizza Hut, KFC, Spring Time și Cafe Corner

 

           După un an de așteptare, mii de râmniceni au trăit în data de 17 noiembrie 2006 un moment inegalabil s-a inaugurat River Plaza Mall. Un reper și un nume în comerțul civilizat și la standardele europene, dar și o mândrie pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea și ai județului Vâlcea. Cu toate că imobilul a fost realizat în proporție de 90%, proprietarul și dezvoltatorul River Plaza Mall firma Setler Mina SRL a ținut să facă într-un cadru festiv inaugurarea la data la care a promis. Întârzierea în finalizarea construcției a fost justificată de directorul societății Conexvil SA, Petre Bădârcea, prin faptul că firmele care furnizează materialele de construcție nu au livrat la timp toate piesele și panourile exterioare ale clădirii. De aceea, se speră ca până la finele acestui an, întreaga clădire a Mall-ului să fie gata. Lucrările de construcție au început în luna octombrie 2005, termenul prevăzut de finalizare a construcției fiind de 12 luni, un adevărat record în materie având în vedere dificultatea și complexitatea lucrării .

           A participat toată „crema” județului

           La festivitățile          de inaugurare a River Plaza Mall a participat toată „crema” județului: politicieni, directori de societăți comerciale, reprezentanți ai administrației publice locale, parlamentari, oameni de cultură și artă etc. Au participat printre alții, primarul Mircea Gutău deputații Petre Ungureanu, Aurel Vlădoiu, Emilian Frâncu și Dumitru Becșenescu, senatorii Mihail Popescu și Dorel Jurcan, viceprimarul Constantin Monceanu, subprefectul Radu Renga, Dumitru Persu, Iulian Comănescu, Ștefan Prală și Gigi Matei de la PSD, Ion Nicolae, Cristian Buican și Gheorghe Păsat de la PNL, directorul Finanțelor Publice, Gheorghe Gogârnoiu, directorul ITM, Ion Nicolăescu, primarul orașului că limănești, Ilie Amuzan, primarul orașului Govora, Mihai Mateescu, etc. Un sobor de preoți în frunte cu PS Gherasim a ținut o slujbă de sfințire a noului imobil, După care Viorel Popescu, proprietarul River Plaza, și primarul Râmnicului, Mircea Gutău, au tăiat panglica inaugurală. Toți cei peste 300 de invitați au urcat apoi la etajul I al clădirii, de unde Mall-ul se dezvăluie în toată splendoarea lui. Aici, un atrium desfășurat pe trei nivele oferă tuturor o priveliște de ansamblu asupra a peste 70% din ceea ce este River Plaza Mall. Cele 10 scă ri rulante, plus liftul din sticlă le dă posibilitatea cumpărătorilor și celor care vin la River Plaza de a parcurge fără mare efort toate etajele clădirii.

           „Demolați clădirea Socom!”

           Toți invitații au luat apoi la pas întreaga clădire, După care, de la tribuna unei scene amplasate la etajul I, au luat cuvântul câțiva invitați, dintre care îi amintim pe Viorel Popescu, primarul Mircea Gutău, subprefectul Radu Renga, deputatul Emilian Frâncu, Dumitru Persu, deputatul Aurel Vlădoiu, directorul Petre Bădârcea, parlamentarul Petre Ungureanu, directorul IMSAT, Dan Dragomir și primarul din că limănești, Ilie Amuzan. În majoritate, toți au salutat construirea unui astfel de edificiu modern și reprezentativ pentru municipiul Râmnicu Vâlcea. Cel mai categoric și mai dur discurs l-a avut deputatul Petre Ungureanu care a solicitat conducerii Primăriei Râmnicului să găsească o soluție cât mai rapidă pentru demolarea clădirii Socom, situată între River Plaza și Magazinul Cozia. Mulți specialiști, arhitecți și primarul Mircea Gutău au atras atenția mai demult că zona va arăta jalnic, întrucât clădirea Socom strică foarte mult aspectul arhitectural și urbanistic al locului. „Demolați unde trebuie demolat, și construiți acolo unde trebuie construit”, a fost îndemnului deputatului Petre Ungureanu adresat conducă torilor Primăriei Râmnicului. Iată câteva companii, unele de renume internațional, care au câte o reprezentanță sau punct de lucru în River Plaza Râmnicu Vâlcea: SPAR Supermarket, Steilmann, Lee Cooper, Puma/Stone Creek, BSB, Adidas, Kenvello, Bigotti, Flo&Jo, Killtec, Jolidon, Diana Fashion, Nisa, Mariquita, Leonardo, Benvenuti, Total, Beauty Shop, Gold Stil, Meli Melo, Sabri Gold, Altex, Flamingo, Germanos, Internity, Arsis, Plus GSM, BCR, Tobacco Shop, Farmacia Dona, Optiplaza, Turbo Photo GSM, Dry Cleaning, Impact, Kids Area, Pizza Hut, KFC, Spring Time, Cafe Corner, Nescafe, Moak Coffee, Aroma Cafe, Matteo Restaurant.

           4.000 de râmniceni s-au bucurat la concertul de afară

           În timp ce invitații „inspectau” fiecare ungher din noua clădire a Mall-ului, afară era mare concert, mare… Formațiile Proconsul, 3rei Sud Est, Heaven și soliștii Anna Lesko și Irina (de la Asia) au oferit pe scena amenajată pe faleza râului Olănești un spectacol de zile mare, la care au asistat peste 4.000 de râmniceni. Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii… Mall-ul River Plaza din Râmnicu Vâlcea este primul centru comercial din această parte a țării care reunește ultimele inovații și standarde internaționale în materie de comerț. Valoarea totală a proiectului este de peste 18 milioane euro. Structurat pe parter plus cinci nivele, depășind în înălțime 25 de metri, complexul va avea finisaje de calitate superioară, lifturi panoramice și scă ri rulante. Amplasat în buricul târgului, complexul are deschidere la traficul stradal pe trei laturi, accesul fiind facil orică rui client. Pentru a răspunde necesității unei parcă rii facile și în siguranță a autoturismelor, Mall-ul dispune de spații de parcare atât în interior cât și în exterior, însă numărul lor este total insuficient. Este mult prea puțin față de necesitățile practice, fiind nevoie de circa 500 de locuri de parcare. Proiectul se bazează pe un studiu de piață și prefezabilitate ce a vizat oportunitatea construirii unui complex comercial de tip mall în Râmnicu Vâlcea. Studiul întocmit de renumita firmă Colliers International a certificat faptul că municipiul Rm. Vâlcea reprezintă o piață comercială favorabilă, cu un nivel ridicat al veniturilor.

Andrei Bacalu