Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În Vâlcea, a fost descoperită o cantitate mare de muniție neexplodată

Pentru câteva ore, poligonul din Goranu a arătat ca un teren de luptă

Au fost distruse 5 obiecte pirotehnice (2 lovituri AG 7, 3 grenade de mânădefensive și 31 de cartușe de calibru 7,65 mm). In plus, au mai fost detonate, în două reprize, 54.970 de petarde, 15 rachete luminoase, 7 lumânări scânteietoare, 57 de lumânări scânteietoare și 3 aruncă toare de confeti

 

În urmăcu câteva zile, angajații Serviciului de Protecție Civilădin cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențăal județului Vâlcea au distrus, în mai multe rânduri, muniția rămasăneexplodatăși o cantitate însemnatăde petarde, capturatăde polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Toxice. Obiectele pirotehnice au fost confiscate de polițiști, în urma unor razii în județ. Astfel, au fost distruse 5 obiecte pirotehnice (2 lovituri AG 7, 3 grenade de mânădefensive și 31 de cartușe de calibru 7,65 mm). După pregătirea terenului, încă rcă tura explozivăa fost detonată. Apoi, au fost distruse, în două reprize, 54.970 de petarde, 15 rachete luminoase, 57 de lumânări scânteietoare și 3 aruncă toare de confeti. Operațiunea de distrugere a explozibilului s-a desfășurat în poligonul de la Goranu.

Proiectilul din curte

 

Polițiștii susțin că nu este pentru prima oarăcând, pe teritoriul județului nostru, se descoperămuniție rămasăneexplodatădin al Doilea Război Mondial. Anul trecut, în luna mai, un cetățean din Slătioara a găsit un proiectil în timp ce ara un teren agricol. Proiectilul a fost ridicat de specialiștii ISU și transportat în poligonul Bujoreni în vederea neutralizării. Comparativ cu anul trecut, numărul situațiilor de urgențăde protecție civilăa crescut de peste 5 ori, de la 2 la 11.

Nu suntem singurul județ care se confruntă cu astfel de situații periculoase. La începutul lunii iunie, Specialiștii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgențădin localitatea Covasna, au ridicat de pe malul Oltului, o cantitate ridicatăde muniție. Este vorba despre 72 de proiectile de obuz exploziv de calibrul 37 de mm și 36 de cartușe de 7,62 de mm.

Persoanele care descoperămuniție rămasăneexplodatăsunt rugate de reprezentanții ISU sănu o atingă, sănu o lovească , sănu o miște din locul în care au găsit-o și sănu o arunce în foc. Ei trebuie săanunțe urgent Serviciul de Protecție Civilădin cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențăla număr unic pentru apeluri de urgență, 112.