Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Harpon fatal pentru Rechina Blondă

Motto:   „Beletu’, beletu’! Unde e beletu’?”

(Caragiale – „două loturi”)

 

Exercițiu pentru toți cei care cad pe spate, fascinați de impetuozitatea aparițiilor Elenei Udrea în spațiul public: hai săne-o imaginăm tunsăfoarte scurt, cu părul în culoarea lui naturală, fărăwonderbra pe sub zeghe, cu unghiile murdare și cu șlapi în picioare, stând cu gamela-n mânăla împărțirea ceaiului de dimineațăîn penitenciarul Târgșor.

 

Vi se pare imposibil? Mie, nu.

 

Cine și l-ar fi închipuit pe Adrian Năstase trimis în judecată? Cine și-ar fi imaginat prefecți și primari cu că tușe la mâini? Sau pe Ion Iliescu, inculpat pentru instigare la tot felul de infracțiuni contra vieții persoanelor și siguranței statului? Este greu săse mai întoarcă înc-odatăroata? Firește că nu.

 

În pofida felului cum aratăși cum se îmbracă , în ciuda literei F din cartea de identitate și a primei cifre din codul numeric personal, Elena Udrea nu e o femeie, ci un rechin. Arhi-priceputul Marian Vanghelie, cel care „este” și care a reinventat pluralul cuvântului „almanah”, ar numi-o „rechina blondă”. Dar Vanghelie, bărbat brunet, resimte ineluctabil nevoia săpunăîn evidență”culoarea blondă” și sexul feminin al unei persoane.

 

Uitați-văla ea, în fotografiile care o surprind necontrolându-și rictusul pe care îl exerseazăîn posturăde zâmbet. Seamănăcu Rechinul Sharky din desenele animate pentru adulți. Crispatăîn obraji, cu fruntea încrețităși cu privirea încordată, asemenea unui animal de pradăîn că utarea vânatului. Nimic mai lipsit de feminitate!

 

A încheiat contracte grase, de peste 2 miliarde de lei, cu Regia Autonomăa Patrimoniului Protocolului de Stat – RAPPS, această neo-gospodărie de partid – pentru a asigura reprezentarea în instanțăa intereselor regiei în 12 din 23 de procese atribuite unor case de avocatură. Și a încasat toți acei bani, deși a finalizat numai una din cele 12 cauze pentru care a fost angajată .

 

Tărășenia a început pe vremea guvernării PSD, când, judecând din punct de vedere politic, Elena Udrea nu reprezenta absolut nimic. Nimic „la vedere”. Era doar era un fel de juristăpe la Primăria Capitalei, sub conducerea primarului general de atunci, Traian Băsescu. însă „în subsidiar” Elena Udrea și al ei soț Cocoș erau prieteni la cataramăcu nume grele din gașca de afaceri clientelare a PSD.

 

După alegerile din toamna lui 2004, hodoronc-tronc, rechina blondăajunge consilier prezidențial la Palatul Cotroceni, sfătuindu-l pe Traian Băsescu în probleme de mare importanță, cum ar fi: a) Cine este președintele Norvegiei? b) Cum îl cheamăpe împăratul Andorrei? c) Care sunt regulile de protocol la curtea padișahului din Liechtenstein?

 

Minima moralitate ar fi trebuit s-o determine pe Elena Udrea săînceteze relația de afaceri cu RAPPS. Numai că Elena Udrea nu se-mpiedică de-un ciot – vorba altui padișah, cel din poezia lui Eminescu – și biroul ei de avocaturăa continuat sămeargăîn instanță, timorând judecă torii din perspectiva poziției de cadânăpreferatăa sultanului de la Cotroceni.

 

Niște luni mai târziu, extirpatăde la Cotroceni în urma unui scandal care i-ar fi putut dăuna lui Traian Băsescu, Elena Udrea fu iute recompensatăcu contracte grase pentru firmele lui Cocoș (asfaltări, gripa aviarăș.a.) și cu o funcție politică de prim rang, parcă anume inventatăpentru ea, în Partidul Democrat.

 

Din această postură, de „guruleasă” peste sclavii președintelui, ea apare periodic în presăși la televiziune, lansând tot felul de atacuri împotriva adversarilor lui Băsescu și amenințând cu tupeu că , în curând, poate, își va „aminti” și alte năzbâtii pe care le va da pe goarnăîn fața lumii.

 

Ridicol pentru Băsescu, s-o scoatăla înaintare pe această șmenarăde categorie mijlocie, care a ajuns săse creadă”deșteapta blondă” și săse laude că aspirăsădevinășefăde partid și președintăde țară .

 

Un fel de Elena Ceaușescu, la fel de vicleanăși la „fel de rechină”, la fel de incultăși de tupeistă, dar mult mai îmbogățitădin afaceri îndoielnice. Nu-i nimic, oameni buni. Roata se învârte jur-împrejur și calcă pe toate spițele.

 

Ultima trăsnaie, cea a bilețelului de amor trimis de Tăriceanu la Cotroceni, are toate șansele să-i devinăharpon fatal acestei prădătoare sinucigașe.

Zora Vifor