Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gutau si Dicu vor fi judecati la Alba Iulia

       ” Dosarul „Spagăîn primărie” a fost strămutat   ” instanța vâlceanăs-a dezinvestit, trimițând dosarul cauzei la Tribunalul din Alba Iulia ” noul termen de judecatătrebuie stabilit până în data de 8 noiembrie a.c., când expirăcele 60 de zile de arest în cazul fostului viceprimar Nicolae Dicu

 

       Miercuri, 1 noiembrie a.c. la Tribunalul Vâlcea a avut o loc o ultimăînfățișare a primarului și a lui Nicolae Dicu în fața unei instanțe vâlcene. Acest lucru s-a datorat deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție de a strămuta procesul la Alba Iulia. Reamintim că în sarcina celor doi s-a reținut infracțiunea de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Afaceristul Crinu Popescu a depus un denunț la DNA împotriva celor doi, în care susținea că i-a fost cerutăsuma de 50.000 euro pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Procesul de miercuri de la Tribunal Vâlcea a fost doar pentru a dezinvesti instanța vâlceanăși de a trimite dosarul la Alba Iulia. Apărătorul lui Mircea Gutău, av. Octavian Fieroiu, s-a arătat nemulțumit de tergiversarea dosarului spunând că nu mai era nevoie de aducerea celor doi la Vâlcea și că dosarul trebuia trimis deja la Alba Iulia. Judecă toarea Adriana Mărăcinescu i-a explicat acestuia motivul pentru care a solicitat un nou termen la Vâlcea: „De când funcționăm pe sistem electronic, este nevoie de o hotărâre judecă torească prin care instanța de la Vâlcea săfie dezinvestităpentru ca dosarul săse poate judeca acolo unde a fost strămutat, adică la Alba Iulia. Noi am primit prin fax hotărârea de la Înalta Curte de Casație și Justiție și am acționat în consecință”.

       La finalul procesului, avocatul Fieroiu i-a cerut permisiunea judecă torului de a se consulta cu clientul său. Așadar, de joi, 2 noiembrie a.c., soarta și libertatea primarului Mircea Gutău se va afla în mâinile judecă torilor din Alba Iulia. Săsperăm că cei care împart dreptatea din Alba Iulia vor ține cont și de argumentele apărării și de faptul că nu existăprobe certe împotriva lui Mircea Gutău. De asemenea, la Alba Iulia așteptăm săaparăși martorul cheie al procurorilor DNA, delatorul Crinu Popescu, în jurul că ruia se învârte tot cazul. Cel mai probabil, un nou termen de judecatăîn acest caz ar putea fi dat pentru săptămâna viitoare. Văvom ține la curent cu evoluția acestui dosar.

Magda Tolea