1

„Gutău este singurul om politic din Vâlcea”

Miercuri, 21 noiembrie, președintele PIN, Cosmin Gușă, a ținut o teleconferințăpentru a discuta despre importanța zilei de duminică , 25 noiembrie și despre adevărații oameni politici de la Vâlcea. În numărul trecut al publicației noastre am tras un semnal de alarmălegat de fraudarea alegerilor de că tre liberali. Urmare acelui articol, Emilian Frâncu a dat o replică și a dezmințit acuzele aduse de liderul PIN Vâlcea, Veronel Rădulescu, spunând că „această declarație a PIN Vâlcea vine ca pregătire a unui eventual eșec”. De asemenea, a completat că PNL nu a fost acuzat niciodatăde astfel de practici pentru a-și aduce alegătorii la urne. Referitor la aceste informații, Cosmin Gușăa declarat: „PNL nu are cum săvorbească frumos despre PIN, noi fiind partidul care i-a transformat într-un partid penal. Suntem cei care am anunțat de fiecare datăși care am cerut anchetarea și arestarea unor miniștri liberali care și-au bătut joc de banul public. Totuși, le dorim mult succes, știm că n-o săaibă Îmi pare rău, nu vreau săjignesc pe nimeni, dar pentru mine, din punct de vedere politic, Frâncu nu există, dacă Veronel își pierde timpul sădiscute în contradictoriu cu cineva ca Frâncu, treaba lui, că asta e politica locală”, a declarat Gușă.

Pentru Mircia Gutău, Gușăa avut numai cuvinte de laudă, afirmând, cu părere de rău, că deși a fost parțial descalificat prin faptul că a stat o perioadă închis, este singurul om politic valabil pe care îl recunoaște la Vâlcea. „Cu primarul Gutău pot discuta, în rest nu am cu cine. Cu Frâncu, în niciun caz!!”, a afirmat Gușă.

Despre alegeri și fraude

Legat de perspectiva alegerilor, Gușăconsiderăcă se naște o problemăextrem de complicatăreferitor la prezența oamenilor la vot. În opinia sa, frauda electoralăpoate fi vizualizatăreamintind doar evenimentele din 2004 care nu au fost acceptate deloc. Aceleași pericole ca în 2004 legate de fraudare pot reapărea. Gușăa cerut sprijinul mass-mediei locale și organizațiilor neguvernamentale, rugându-i săfie vigilenți la aceste alegeri și sărelateze cu promptitudine situațiile diferite în care pot fi implicați oameni care vor săfraudeze. „La aceste alegeri, o prezențăscă zutăla vot va marca tot jocul politic pe anul 2008, evident că toate sondajele publicate până acum se vor dovedi a nu fi valabile După aflarea rezultatului alegerilor, iar lupta internăa partidelor va începe a doua zi După alegeri”, a opinat Cosmin Gușă.

Referitor la ceea ce a sesizat liderul PIN Vâlcea, Veronel Rădulescu, despre mișculațiile pe care le pregătește PNL, Cosmin Gușăa promis că va monitoriza toată situația pentru că acest caz nu este singular și că PIN se pregătește pentru orice situație. Totodată, Gușăa explicat care sunt modurile prin care se pot frauda alegerile: „sunt două pârghii prin care pot fi influențate alegerile – prima este Ministrul Administrației și Internelor, puterea localăși se mai poate întâmpla, săni se interzică săavem reprezentanți la secțiile de votare. Avem însă o scă pare, putem săavem reprezentanți la numărarea voturilor, dar ne așteptăm ca în cursul zilei de duminică săintervinăprobleme”, a încheiat Cosmin Gușă.