1

GUTAU ESTE SI VA RAMANE IN ISTORIE

        Am primit la redacție:

     ” „În dumneavoastră îmi este speranța„

 

 

    ” Vă scriu cu mâhnire în suflet. Nu am mai avut o astfel de stare, de când am rămas singură pe lume. Sunt unul dintre nefericiții dască li din orașul Rm. Vâlcea, profesor de istorie – Minodora Martalog, un suflet care, pentru liniștea sa interioară, i-a adoptat sufletește pe toți aceia care, din funcțiile deținute, se gândesc la comunitățile  pe care le conduc. De-a lungul timpului, i-am adoptat pe foștii mei colegi de profesie învățător Dina Marin și profesoara Cica Gibescu, împreună cu soțul ei, pe prim-secretarul Petre Dănică ,  pe directorul Gheorghe Vlangăr, pe inginerul Grigore Bălintescu și pe mulți alții de care nu îi mai amintesc acum. Permanentă recunoștință! Fiindu-mi teamă de a nu vă ocupa mult spațiu în ziar și, din acest motiv, să nu-mi publicați scrisoarea, nu-i mai nominalizez pe aceia care au făcut mult bine Râmnicului și râmnicenilor. O va face istoria. L-am lăsat la urmă intenționat, pe fostul prim-secretar Teodor Coman. Omul acesta nu era de la noi din județ, dar ne-a iubit de parcă ar fi fost unul de-al nostru. Cei câțiva ani cât a stat la cârma județului nostru s-au cunoscut și se mai cunosc încă , în modernizarea orașului și blocurile construite.

        Oamenii răi, niște nevolnici cu pretenții, l-au reclamat de l-au disperat, la CC al PCR. Tone de scrisori, au trimis lui Ceaușescu, împotriva sa. Mi-a spus asta domnul Radu, un fost activist de partid, binecunoscut în Rm. Vâlcea prin seriozitate, vâlcean că ruia nu are nimeni ce-i reproșa din trecut. Prezența lui Teodor Coman, în Rm. Vâlcea, s-a cunoscut. De atunci și până acum doi ani, nici un conducă tor al comunității noastre nu a mai făcut ceva durabil și frumos în  oraș. Aud tot felul de tâmpenii despre modul cum a administrat Mircea Gutău primăria. Niște idioțenii, fără suport. Datorită lui, sunt si mai mândră că locuiesc în acest oraș și, de asemenea, mă bucur că sunt contemporană cu el. Știu bine că sursele acestor zvonuri  răutăcioase vin dinspre două partide județene, conduse de oameni politici contestabili. Foștii mei elevi, mai trec pe la mine, și-mi spun ce s-a mai pus sau se mai pune la cale împotriva celui de-al doilea „Teodor Coman” al Râmnicului contemporan, Mircea Gutău. Nu vreau să dezvolt acum ideea schimbării la Față a orașului. Se vede și cu ochiul liber. Mă intrigă numai arestarea primarului.  Graba cu care s-a procedat la rearestarea lui și încă pățânarea procurorilor de a nu-l lăsa să se judece în stare de libertate arată că este încă un amestec politic în problemele Justiției. Nu pot fi bănuită că   sunt de partea cuiva, în această chestiune, ținând cont că nu sunt membru al niciunui partid, dar cele întâmplate până acum mi se par acțiuni mai puțin de justiție, cât o reglare de conturi. Aici, dacă intuiția mea este corectă, devine evident că primarul nostru este un fel de poster ținut la fereastră de alții, în timp ce PD-ul este mai curând cel vizat.

        În sufletul meu, operațiunea de arestare-rearestare și tot circul din dosarul penal aflat la instanță, este mai curând expresia reglărilor de conturi între partidele din coaliție. Electoratul vârstei a trei, cel prezent constant la urne, a înțeles ce vor liberalii și pesediștii. Acest lucru nu va face decât să îi convingă și pe cei din afară că Râmnicul este mai curând o junglă economico-politică de care este bine să stai cât mai departe. Gesturile disperate ale DNA, nu au nici o legătură cu statul de drept. O țară întreagă a asistat la o procedură demnă de comisarii poporului și milițienii din 1948 ( ). Așa cum v-am spus până acum, vă apreciez pentru eforturile  pe care le faceți în sprijinul Adevărului și Dreptății. țineți-o așa.

        până la urmă și acei ziariști care vă  contrează, vă insultă nepermis în branșă  sau vă poarte sâmbetele  strângând din dinți, vor înțelege ceea ce am înțeles și eu, că apărați nu neapărat nevinovăția primarului, cât faptul că vă revoltă arestarea și judecarea unui om împotriva că ruia nu există probe conturate, dându-se valoare probatoare unor presupuneri ce au la bază denunțul unui individ  cu moral îndoielnic. Prin ziarul  dvs., doresc să-i transmit domnului Mircea Gutău  gândurile mele bune și susținerea sa necondiționată, rugându-mă lui Dumnezeu să treacă cu bine încercarea l-a care îl supune ( ). Mii de mulțumiri pentru ce a făcut în Rm. Vâlcea și, veți vedea, istoria îl va aminti drept cel mai bun gospodar de După 1989.”

                                                                                         Rm. Vâlcea, 7 august 2006