Acasă Arhiva Grav accident de munca la o firma valceana

Grav accident de munca la o firma valceana

Un bărbat poate rămâne infirm pe viață ” „m-au adus la spital cu o Dacie Papuc, deși eram într-o stare foarte gravă și m-au lăsat aici. Am stat în comă două zile, iar După ce mi-am revenit, am fost operat de patru ori. Am avut patru coaste rupte, dublă fractură la piciorul drept, dublă fisură la coloană și bazinul fisurat. Medicii mi-au spus că există riscul să rămân invalid” susține el

       Zilele trecute, am primit la redacție o scrisoare de la un cititor, a că rui identitate, din motive lesne de înțeles,  o vom păstra sub anonimat. D.S., fost polițist la serviciul de arme din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Vâlcea, prin care ne cere ajutorul cu privire la un accident de muncă în care a fost implicat un vecin de-al său din localitatea Golești. „Fiind un fidel cititor al ziarului dumneavoastră, unde văd că fără frică , teamă și prin corectitudinea ce vă caracterizează, încercați să puneți la punct anumite probleme cu care se confruntă o serie de oameni necă jiți, m-am adresat dvs.” spune D.S.  Acesta ne relatează, în scrisoarea sa, că un vecinul de-al lui, C. D., din Golești, locuiește într-o casă cu o singură cameră, în condiții mizere. Acesta, lucrează ca tractorist la firma SC Carpați Forest SRL, administratorul societății fiind Iulia Dinică . În urmă cu aproximativ două luni, C.D., a suferit un accident la locul de muncă , în urma că ruia ar putea să rămână infirm pentru tot restul existenței. Pentru a verifica veridicitatea informațiilor, am stat de vorbă cu câțiva medici de la Spitalul Județean Vâlcea. De asemenea, am  discutat și victima, care a dorit să ne prezinte punctul său de vedere. I

    Imobilizat la pat, ne-a spus că lucrează la firma mai sus menționată de aproximativ un an, timp în care a fost obligat să descarce mașinile de lemne, deși nu intra în atribuțiile lui. „Mă amenințau mereu că dacă nu ajut la descă rcarea mașinilor de lemne mă dau afară. În ziua când s-a întâmplat accidentul descă rcam o mașină de lemne. M-au adus la spital cu o Dacie Papuc, deși eram într-o stare foarte gravă și m-au lăsat aici. Am stat în comă două zile, iar După ce mi-am revenit, am fost operat de patru ori. Am avut patru coaste rupte, dublă fractură la piciorul drept, dublă fisură la coloană și bazinul fisurat. Medicii mi-au spus că există riscul să rămân invalid. De două luni de zile, de când sunt aici, nu a venit nimeni pe la mine”– ne-a declarat C. D. Bărbatul este supravegheat zi și noapte de soția sa, care a fost nevoită să renunțe la serviciu. Aceștia mărturisesc că nu se mai pot descurca cu banii, iar medicii le-au spus că sunt nevoiți să-i mai facă încă o operație, ceea ce ar prelungi șederea lui în spital cu încă o lună de zile.

        Iulia Dinică , administratorul firmei se apără

      Contactată telefonic, Iulia Dinică , administratorul societății Carpați Forest SRL ne-a spus: „Accidentul a avut loc pe 3 mai a.c. la ora 18.00, iar pe 4 mai a.c. am anunțat I.T.M ul și Casa de Pensii. De când l-am internat am fost mereu alături de el, asta o pot confirma medicii, iar el mi-a făcut reclamații peste tot. Nu este adevărat ce afirmă el cum că l-aș fi amenințat că -l dau afară dacă nu descarcă mașinile cu bușteni. Suntem oameni serioși care au avut funcții de conducere”.

       Ce spune Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea

     În dorința de a afla cât mai multe informații legate de acest caz, l-am contactat telefonic și pe inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Ion Nicolaescu care ne-a declarat: „Într-adevăr cazul a fost înregistrat la noi chiar a doua zi. Accidentul a avut loc la Ocolul Silvic din că limănești, partida 579, parchetul Păușa. Se pare că în timp ce se încă rca un troliu de lemne, a scă pat un buștean și a că zut pe el. În formularul de înregistrare al accidentului scrie că victima, C. D., stătea lângă troliu fără a avea atribuțiuni în acest sens. Acum, conform legii în vigoare, cercetarea o face societatea, printr-o comisie stabilită de administratorul firmei. În cazul în care, acesta constată că cercetarea nu s-a făcut cum trebuie, poate face o sesizare la I.T.M, iar noi vom face la rândul nostru verifică ri. Dacă bărbatul rămâne invalid, Casa de Pensii Vâlcea va face o anchetă și îl va înregistra acolo”. Pe de altă parte, Gabriel Andreescu, director general al Casei de Pensii Vâlcea, ne-a declarat că instituția pe care o conducea nu are nici un fel de competențe în anchetarea cazului, ci doar în a aproba constatările comisiei, asta în cazul în care se confirmă că a fost accident de muncă . Așadar, așa cum spunea și inspectorul șef al I.T.M Vâlcea, cercetările asupra accidentului sunt făcute de o comisie stabilită chiar de administratorul firmei, Iuliana Dinică . Așteptăm cu interes constatările comisiei.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentSAPTAMANA VALCENANA PE SCURT
Articolul următorO Dacie Nova a fost proiectata intr-un cap de pod

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.