Acasă Arhiva Gafele politicienilor din 2007

Gafele politicienilor din 2007

În 2007, politicienii vâlceni au făcut gafe peste gafe, unele dintre ele având toate șansele sănu fie uitate prea curând. Cu asta se laudămulți dintre cei se numesc cu mândrie șefi de partide sau oameni politici. Desigur, putem face și clasifică ri: au fost gafe care stârnesc pur și simplu râsul sau gafe care șocheazăprin lipsa de coerențăverbalăsau logică . În rândurile care urmeazăvom prezenta figurile politice care de-a lungul anului 2007 s-au evidențiat în încercarea pentru trecerea de la societatea de tranziție la capitalismul multilateral dezvoltat. Iar cei pe care îi vom prezenta aici, în paginile ziarului VOCEA VÂLCII există. Evident și indubitabil! Așadar, am făcut un top al celor mai trăsnite și controversate gafe politice ale anului 2007.

 

Indiscutabil, pe primul loc în topul politicienilor care au gafat cel mai des, se găsește liberalul Ion Nicolae, cunoscut, datorităprotezei sale sclipitoare, sub numele de „Dințișorul de Aur”. În 2007, el a făcut dovada mai mult ca niciodată, că nu posedăabilități de politician, comportându-se ca un semidoct cu veleități liberale. Prima dintre ele, a comis-o la jumătatea acestui an când și-a făcut campanie electoralăîn sediul Serviciului Poliției Rutiere Rm. Vâlcea (SPR), împărțind ca un veritabil Moș Crăciun (cam bronzat și cu mustațăurâtă, ce-i drept) cadouri. Mai mult, pentru a-și duce la capăt stupida acțiune politică , el s-a folosit de mașina de serviciu, al că rei portbagaj l-a burdușit cu că ni personalizate, dulciuri ieftine – aproape expirate – și pungi inscripționate cu PNL. Și, ca săfie treaba-treabă, politrucul cu vise de preamărire, a dat cadouri și câtorva taximetriști din municipiu, care l-au luat cu „huooo!”, catalogându-l drept un „neica nimeni”, care mituiește cetățenii ca săajungăprimar. Gafele sale nu se opresc aici. Ultima dintre ele, este cunoscută, deja, de toată lumea. Dorind săepateze public, (prin acțiunile politice, oricum nu o poate face) Ion Nicolae a depozitat pe trotuarul din fața vilei sale, de pe strada Ferdinand, nisip și materiale de construcție, pe care le-a lăsat să”zacă ” acolo săptămâni în șir. De abia După ce a primit o amendăde 5 milioane lei vechi, de la primărie, el a realizat că nimeni nu e mai presus de lege. A fost nevoit săse conformeze hotărârii Consiliului Local, După ce, inițial, declanșase un adevărat scandal public.

 

Șmecherii de politruc

 

Pe locul II, în topul nostru, se găsește peremistul Nicolae Pătru, care în 2007, a făcut gafe peste gafe. Aversiunea sa contra președintelui Consiliului Județean, Dumitru Bușe, e arhicunoscută. „Dumitru Bușe este unul dintre cei mai proști oameni pe care-i cunosc” , asta a spus el despre președintele CJ, cu multăseninătate. Pe de altăparte, au fost voci care au spus că Pătru ar fi trebuit săfacă această declarație După ce se privea mai atent în oglindă. De altfel, șeful PRM Vâlcea este cunoscut ca un individ deloc cusut la gură, ce-și împroșcă cu noroi toți adversarii politici, reali sau imaginari. Dacă aveați impresia că șirul gafelor lui Pătru se oprește aici, văînșelați. Nicolae Pătru, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, a fost fotografiat în comuna Tetoiu, făcând campanie electoralăcandidatului PRM la primăria comunei, Alexandru Popa, cu autoturismul Consiliului Județean, la volan aflându-se chiar șoferul acestei instituții. La vederea aparatului de fotografiat, șoferul – Marius Bătăgan – a părăsit în fugămașina, lăsând portiera deschisă, sperând în ajutorul celui cu care a venit din Rm. Vâlcea. Întrebat de ce a venit la secția de votare cu mașina contribuabililor, Bătăgan ne-a mințit că ar fi în trecere prin comunăși că întâmplător a oprit la secția de votare.

 

Limbaj de mahala

 

Pe locul următor, în topul gafelor, îl găsim pe deputatul PNL, Emilian Frâncu, care a renunțat de ceva vreme la bunele maniere, și l-a înjurat de mamăpe parlamentarul Cristian Boureanu. Conform declarațiilor tânărului deputat, acesta ar fi râs de Frâncu pentru că , într-un moment de rătăcire, a votat împreunăcu PLD și PD, adică , împotriva guvernului. Nervos că a văzut gafa, Frâncu l-a înjurat, birjărește, pe Boureanu de mamă.

 

Pensionaru’

 

Un alt personaj politic pe care regăsim în topul nostru, este peremistul Nicu Silvestru, un anonim politic care și-a propus săajungăprimarul Râmnicului. În cazul în care va ajunge edilul municipiului, zice el, vrea sătransforme orașul într-unul de pensionari. Acesta nu a reușit săexplice ce modalitate va aplica pentru a-și atinge scopul, însă gafa e atât de mare încât cutremură, de-a dreptul, principiul logicii.

 

Rătăcire prin cotloanele minții

 

În fine, pe ultimele locuri se situeazăsocial-democratul, Ion Cîlea, care sătul sămai fie ținta glumelor răutăcioase ale deputatului liberal Emilian Frâncu a spus: „Domnul Frâncu a început sădebiteze baliverne și palavre, care îl transformă într-un flecar. Trăncă ne așa într-una ca o că ruțăhodorogităgata săse dezmembreze. Nimeni nu e ca dânsul, toți de la celelalte partide sunt niște neisprăviți. Se vede deja cel mai mare și cel mai tare, ca primii secretari de pe timpuri. Numai dânsul e cel mai viteaz, care se hrănește cu jar. Este un om bolnav După imagine. Cred că dânsul e bătut de soare în cap, deoarece a mai avut asemenea reacții. Eu nu sunt nici cerșetorul și nici copilul străzii sau cum mănumea el”. Declarația sa e atât de plină de puerilitate politică , încât orice alte comentarii pe marginea ei, ar fi în zadar. La egalitate, în top, îl găsim și pe democratul Romulus Bulacu care a spus că lui Traian Băsescu îi lipsește o virgulă. Nu știm la ce anume s-a referit politicianul când a făcut această declarație. Probabil că nici el, da’ a zis-o!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.