Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gabriela Ene vrea să rămână consilier independent

Războiul orgoliilor la ședința Consiliului Local

„Sunt convinsăcă aleșii liberali nu vor vota pentru rămânerea mea în funcția de consilier independent. Tot ce am făcut până acum, am făcut spre binele râmnicenilor, chiar dacă acțiunile mele contravin intereselor de partid.  Au fost acțiuni pe care mi le-am asumat, indiferent de consecințe. Consider că nu am greșit cu nimic, și, de aceea, în opinia mea, trebuie sărămân consilier municipal. La acest moment, nu știu dacă voi trece sau nu la PD. Nu am discutat, încă , cu nimeni de acolo” – ne-a declarat ea

 

Gabriela Ene a renunțat, în urmăcu ceva timp, la calitatea de membru al Partidului Național Liberal (PNL) – filiala Vâlcea și și-a dat demisia din Consiliul Local (CL). Precizăm că fostul ales local a recurs la acest gest, deoarece, a votat pentru proiectul aprobarea Planului Urbanistic Zonal solicitat de firma primarului fiului lui Mircia Gutău într-una din ședințele Consiliului, deși, Emilian Frâncu, liderul liberalilor vâlceni, dăduse indicații clare ca toți consilierii peneliști săvoteze contra aprobării acestuia. Acest lucru l-a scos pe Frâncu din minți, peste măsură, cerându-i Gabrielei Ene sădemisioneze, imediat,  din CL și din PNL. 

Gabriela Ene era printre singurii consilieri liberali care a demonstrat că nu ocupăscaunul de ales local degeaba. Deși Frâncu a declarat public, în mai multe ocazii, că o va susține pe Ene în funcția de inspector-șef adjunct, la Inspectoratul Județean de Învățământ, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel. La puțin timp, Ministerul Educației și Cercetării a emis un ordin, conform că ruia, toți inspectorii și directorii Caselor Corpurilor Didactice din țară vor fi evaluați. Ordinul are, însă , un scop ce miroase a răzbunare politică și anume acela de a schimba toți democrații din Inspectoratele Școlare. Evaluarea în vederea schimbării îi vizează, în principal, pe Ion Gava (inspector școlar general adjunct – membru PD), Maria Ochescu (director al Casei Corpului Didactic – membru PD) și Gabriela Ene (inspector școlar general șef adjunct), care a intrat, de pe vremea când era în PNL, în dizgrația proaspătului ministru de stat în Învățământul Preuniversitar, Svetlana Preoteasa. 

 

Va rămâne Gabriela Ene consilier independent?

 

Menționăm că Ene a depus la Primăria Râmnicului, o cerere prin care informeazăaleșii că a decis să rămână consilier independent. Deocamdată, ea este, în continuare, consilier, pentru că nu s-a votat vacantarea postului său. Pe de altăparte, însă , liberalii sunt de părere că Gabriela Enu nu mai poate fi consilier local, pentru că și-a pierdut calitatea de membru al partidului, pe listele că ruia a câștigat postul. Cu toate acestea, legea modificatăa statutului aleșilor locali spune foarte clar că un consilier își poate pierde calitatea de membru al formațiunii politice în care este înregimentat, doar în cazul în care structurile de conducere ale partidului decid excluderea acestuia, printr-o decizie internă, din motive ce țin de încă lcarea convingerilor politice ale partidului din care face parte. În acest caz, însă , nu poate fi vorba de așa ceva, pentru că Gabriela Ene și-a dat demisia. În ședința de Consiliu Local de luni, 25 iulie a.c., pe ordinea de zi, a fost deja inserat un proiect de hotărâre referitor la acceptarea sau nu de că tre consilieri a fostei liberale, ca și ales independent. Gurile rele spun că peneliștii, orgolioși cum sunt, nu vor fi niciodatăde acord cu acest lucru. În plus, unele voci sunt de părere că datorităsituației conflictuale apărute între Gabriela Ene și liberalii din CL, ședința de luni va ieși cu scântei. Oricum, din câte se pare, în cazul în care decizia consilierilor nu-i va fi favorabilă, ea este pregătităsăacționeze Consiliul în judecată.

 

Fosta liberală, apreciatăde Mircea Gutău

 

Contactatăde redactorii VOCEA VÂLCII, Gabriela Ene a mărturisit: „Sunt convinsăcă aleșii liberali nu vor vota pentru rămânerea mea în funcția de consilier independent. Tot ce am făcut până acum, am făcut spre binele râmnicenilor, chiar dacă acțiunile mele contravin intereselor de partid.  Au fost acțiuni pe care mi le-am asumat, indiferent de consecințe. Consider că nu am greșit cu nimic, și, de aceea, în opinia mea, trebuie sărămân consilier municipal. La acest moment, nu știu dacă voi trece sau nu la PD. Nu am discutat, încă , cu nimeni de acolo”.             

În plus, ea se bucurăfoarte tare de aprecierea primarului Mircea Gutău, dar și de cea a colegilor din Consiliu, care au numai vorbe de laudăla adresa sa. „Am un respect deosebit pentru această doamnă. A făcut foarte multe lucruri pentru învățământul vâlcean. Știu că i s-a reproșat, de foștii colegi de partid, că are o bunăcolaborare cu mine” – a declarat edilul-șef al Râmnicului. Întrebat dacă se va înscrie în PD, Mircea Gutău a spus: „Deocamdată, nu s-a pus problema la modul acesta” – a argumentat el.

În rândurile de mai jos, publică m integral, cererea Gabrielei Ene de rămânere în Consiliul Local, ales independent, înregistratăla departamentul juridic al instituției, în data de 14 iunie 2007. 

„că tre Consiliul Local al municipiului Rm. Vâlcea,

Subsemnata Ene Gabriela Ana, Nicolae  Epure, nr. 8, Rm. Vâlcea, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Rm. Vâlcea din partea PNL, menționez că mi-am prezentat demisia din PNL și doresc sărămân consilier independent” – spunea ea, în cerere.