1

Gabriel Andreescu, preocupat de soarta angajaților săi

„fiecare director din cei 42 prezenți la întâlnire a avut ocazia de a-i împărtăși ministrului problemele cu care se confruntă pe plan local. În opinia mea, cea mai importantăproblemăa Casei Județene de Pensii Vâlcea este subdimensionarea din punct de vedere al personalului. Activitatea a crescut foarte mult și crește în continuare, iar numărul personalului rămâne același de câțiva ani” – ne-a mărturisit Gabriel Andreescu, directorul Casei Județene de Pensii Vâlcea

 

Conducerea Casei Județeane de Pensii (CJP) Vâlcea a trecut cu brio peste vizita ministrului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, Paul Păcuraru, care a fost prezent, săptămâna trecută, pentru două zile la că limănești. Cu această ocazie, directorul Casei Județeane de Pensii Vâlcea, Gabriel Andreescu, i-a prezentat ministrului câteva dintre problemele cu care instituția pe care o conduce se confruntă . Printre acestea, el i-a solicitat ca în cel mai scurt timp săsuplimenteze câteva posturi. Directorul este îngrijorat de faptul că angajații săi au foarte mult de muncă , deși sunt extrem de puțini. „Fiecare director din cei 42 prezenți la întâlnire a avut ocazia de a-i împărtăși ministrului problemele cu care se confruntă pe plan local. În opinia mea, cea mai importantăproblemăa Casei Județene de Pensii Vâlcea este subdimensionarea din punct de vedere al personalului. Activitatea a crescut foarte mult și crește în continuare, iar numărul personalului rămâne același de câțiva ani” – ne-a mărturisit Gabriel Andreescu. Directorul a obținut promisiunea din partea ministrului Păcuraru de suplimentare a posturilor. Casa județeană de Pensii Vâlcea are nevoie la ora actualăde noi angajări la departamente ca stabilirea pensiei, plăți pensie, comunicare și stagii de cotizare. „Mi-a spus că o săanalizeze situația. Am speranța că ne va debloca câteva posturi ” – ne-a mai spus directorul CJP Vâlcea.   

 

8.400 de pensionari au solicitat bilete de tratament

 

Pe de altăparte, Gabriel Andreescu se aratăîngrijorat de faptul că numărul solicitărilor pentru biletele de tratament pe litoral va crește în această perioadă , iar  Casa de Pensii nu va putea face Față cererilor. Pensionarii vâlceni s-au grăbit încă de la începutul anului să-și procure bilete de tratament în stațiuni. Cele mai că utate stațiuni sunt cele din județul nostru și litoral, următoarele fiind Covasna, Herculane și Felix. De la începutul anului, Casa de Pensii Vâlcea a primit 5.300 de bilete, iar solicitările sunt de 8.400 de bilete. „Diferența dintre numărul solicitărilor și cel al biletelor primite sper săo acoperim din suplimentări. însă , trebuie săfiu sincer. Nu vom putea săasigurăm toate cererile în lunile iulie și august pentru litoral” – a conchis directorul Casei Județeane de Pensii Vâlcea, Gabriel Andreescu. Pensionarii au dreptul la un singur bilet pe an, al doilea fiind plătit integral. De asemenea, biletul este netransmisibil, iar în cazul în care un pensionar îl înstrăineazăîși pierde atât banii, cât și drepturile.