1

Francule lasa orasul in pace!

În curând, pe străzile Râmnicului vor mărșălui o parte a tinerilor din municipiu, cerându-i deputatului liberal Emilian Frâncu sălase orașul în pace și sănu-l mai confunde cu arealul său copilăresc. Întreaga suflare localăl-a putut auzi pe acesta afirmând (de mai multe ori, chiar) că are probe de necontestat ale unor presupuse abuzuri comise în administrația publică localăde primarul Mircia Gutău  și că , în curând, va cere arestarea acestuia. Apoi, nu puțini au fost aceia care l-au văzut – stupefiați –  cum s-a bucurat exploziv la primirea veștii că prin sentința Curții de Apel București, edilul nostru șef a primit mandat de reținere pentru 29 de zile. În urma acestor comportări de instabilitate a maturității, elita societății vâlcene a început să-și punăserioase întrebări privind discernământul lui, îngrozindu-se  că un astfel de individ a ajuns săconducă organizația județeană liberalăși săfie co-președinte al Alianței D.A. în Vâlcea. De nenumărate ori am atras atenția asupra imaturității  unor declarații date de acest politician, și, se pare, opinia publică locală, scandalizatăde afirmațiile și de faptele individului, va reacționa, în curând. Iatăo nouămostrăde copilărie întârziatămanifestatăde Frâncu, prin jocul cu cuvinte fărăacoperire și temei, în realitatea faptelor lui politice. La ultima sa conferințăde presă, Emilian Frâncu a afirmat că a eliminat din programul stabilit de primarul Gutău, pentru sărbătoarea Zilelor Râmnicului, spectacolul cu Bonnie M, spectacol care ar fi costat municipalitatea un miliard de lei vechi.

         În scopul câștigă rii de noi electori, el a menționat că suma eliminatădin cheltuieli va fi folosităla asfaltarea străzilor din cartierul Aleea Nuci. Minciuni, fărăacoperire. Ne aflăm în posesia contractului de prestări servicii semnat, la data de 6.07.2006, de primarul municipiului nostru cu firma de impresariat W.O.W. Limited SRL (reprezentatăde Ovidiu Ianu) și a actului adițional semnat, la data de 17.07.2006, pentru modifică rile convenite ulterior de părțile angajate în acțiune, Primăria Râmnicului fiind reprezentată, de data aceasta, de viceprimarul Constantin Monceanu. Nici în contractul inițial și nici în actul adițional nu a fost prevăzut și angajat vreun spectacol cu Bonnie M, iar suma totalăa cheltuielilor în contractul inițial era de 28.037 Euro și După modifică ri a ajuns la suma de 11.048  Euro. Întreaga „rețetă” a festivității proiectate de primarul Mircia Gutău a fost de un miliard nouăsprezece milioane lei. Și nici urmăde Bonnie M!! Din laudele prezentate la tv, s-a mai putut reține că dumnealui, „intelectualul” deputat Frâncu a scos (?) din programul evenimentului spectacolul de manele planificat, menționând că melodiile acestea îi plăceau mult primarului Gutău. Infatuarea fărămargini a lui Frâncu și insulta la care s-a dedat, îl jignește nu numai pe Mircia Gutău, dar și pe maneliștii orașului, electori maturi la alegerile din 2008, când liderul PNL le va cerși voturile. Pentru a mai evidenția o datăminciunile proferate de acest politician infatuat și imatur, afirmăm că în programul artistic la care a făcut referire în timpul conferinței sale de presă, nu au fost cuprinse spectacole maneliste și că eliminările semnate de viceprimarul Constantin Monceanu (și nu de deputat) sunt: prezentatorul Răzvan Spiridon a fost înlocuit cu omul de radio râmnicean Vali Conea –  RTV Vâlcea 1; au fost scoase cele două sprezece spectacole de teatru de păpuși dedicate micuților râmniceni; s-au eliminat recitalurile artiștilor Horațiu Mălăele, Adrian Temeșan și Berti Barbera; s-a renunțat la Expoziția de caricaturi a lui Horațiu Mălăele și a fost contramandat „Show-ul de iluzionism și magie”, cu Johannes. Atunci de unde spectacolul cu Bonnie M și buclucașele manele, de altfel, deliciul șpăgarului liberal Ion Nicolae, mâna dreaptăa deputatului mincinos?

Pentru corecta informare a cititorilor noștri, dorim săle spunem acestora că ideea lui Frâncu cu pavarea străzilor în cartierul Aleea Nuci nu a fost folosităîntâmplător. Ci numai electoral. La sfârșitul săptămânii trecute, un rrom vâlcean din această locație cuprinsăîn aria teritorialăa municipiului Rm. Vâlcea, s-a că sătorit și l-a avut drept naș pe Ion Nicolae yesman-ul lui Emilian Frâncu. Iar deputatul liberal, din dorința de a înscrie câți mai mulți concetățeni de-ai noștri în PNL, a stat în capul mesei, ca oaspete de onoare al nașului, „Șpăgarul cu dinții de aur”. toată noaptea, în acest cartier populat preponderent de rromi maneliști, s-au auzit dedicații muzicale dedicate onoarei deputatului și urări de preamărire amuzante. În curând, tinerii râmniceni care și-au planificat marșul de protest pe străzile orașului vor săcompleteze dedicațiile pentru șeful liberalilor cu maneaua îndemn: „Frâncule, lasă-ne, lasă-ne!”