Acasă Arhiva Frâncu l-a scos pe Ion Nicolae candidat la Primăria Râmnicului

Frâncu l-a scos pe Ion Nicolae candidat la Primăria Râmnicului

Un sondaj de opinie realizat la comanda PNL Vâlcea de că tre BCS București în perioada 24 – 30 septembrie 2007, îl crediteazăpe Ion Nicolae „Dinți de Aur” cu un procent aiuritor și nereal de 14,12% în cursa pentru Primăria Râmnicului. Sondajul a fost realizat în Rm. Vâlcea pe un eșantion de 900 de persoane, iar probabilitatea de garantare a rezultatelor este de 95%. Eroarea maximăadmisăa fost de +/-3,27%. Precizăm că rezultatele acestuia au fost prezentate de deputatul Emilian Frâncu la întâlnirea cu presa vâlceană , din data de 24 octombrie a.c.

Nicolae rămâne un pitic al sondajelor

Pentru a le închide gura adevăraților liberali care s-au opus constant candidaturii lui Nicolae la primăria Râmnicului, Emilian Frâncu a comandat un sondaj care să-l scoatăpe Nicolae în Față , încercând astfel săle facă în ciudăpeneliștilor cu pedigree și pentru a putea să-l impunădrept candidat la primăria Râmnicului. Practic, „Dinți de Aur” a crescut într-o lună, cât alții în 10. Toate sondajele de opinie realizate în Râmnic la comanda altor partide, ba chiar și a PNL, îl creditau pe Nicolae cu 1,8%. Diferența uriașănu se poate explica decât prin faptul că cei care au realizat ultimul sondaj au greșit atunci când au pus virgula. Mai aproape de adevăr ar fi 1,41%, în nici un caz 14,12%. Ion Nicolae, zis și „Dinți de Aur”, servil lipitor de afișe și că rător de valizăa lui Emilian Frâncu nu are cum săse bucure de încrederea a 14% dintre râmniceni, nici dacă -și schimbădantura. Politician „iscusit”, de-abia își găsește cuvintele, traseist politic cu ștate vechi (PRM – PUR – PNL), „specialist” desăvârșit, nu știe săfacă diferența dintre punct termic și centralătermică , acest Copilu’ Minune a lu’ PNL Vâlcea are 14% în sondaje. O mai mare gogomănie nici că putea săanunțe Emilian Frâncu, mentorul lui Dinți de Aur în de-ale politichiei. „Este acel sondaj scump, plătit la BCS, pe care l-am așteptat cu sufletul la gurăde o lună de zile și care ne oferăo orientare. Vineri, se va lua decizia finală. Pentru că , dacă observați, rezultatele se înscriu între și între, netul este peste 12%, dar brutul este sub 18%. Decizia va fi a Biroului Politic Teritorial de vineri. Oricum, Nicolae este la distanțăfoarte mare de orice candidat din partea PNL-ului propus de noi pe listă. Este încă departe și de Mircea Gutău. Important este că actualul primar, așa cum toate sondajele din ultimul timp arată, nu mai are așa de mulți susținători la Rm. Vâlcea. Ați văzut că PD-ul nu mai trece de 30%, ceea ce pentru mine este încurajator. E posibil săavem turul II la Rm. Vâlcea, dacă trendul se va menține. Depinde cu ce candidați vor ieși și celelalte partide, depinde de campania fiecă ruia.

Mulți m-au sfătuit sănu dau datele acestea presei pentru că este un material de studiu gratuit pentru celelalte partide. Vroiam săînchei odatăcu această mare așteptare pentru că s-au făcut tot felul de speculații că , vezi Doamne, ar fi 2% pentru nu știu cine „- a declarat Emilian Frâncu. Păi cum nu știți, domnule Frâncu? Dacă ați fi sincer cu dvs., ați recunoaște că Nicolae nu depășește 2% în încrederea râmnicenilor.

Săadmitem că procentul prezentat de Frâncu ar fi adevărat, deși este atât de gogonat încât nici cei din Colonia Nuci, că rora Nicolae le-a dat că ni și dulciuri expirate, nu cred. Nici în acest caz, Dinți de Aur nu poate ajunge primar. N-are decât săviseze liniștit la scaunul de edil șef pentru că nu va apuca vreodatăsăstea în el. Atâta vreme cât în orașul acesta mai sunt oameni cu capul pe umeri care nu se lasăamăgiți de o canăinscripționatăsau de mai știu eu ce pomeni electorale, lui Nicolae nu-i rămâne decât săviseze. Și poate săo facă liniștit că nu costănimic. Mai ales că , și în acest sondaj comandat de PNL, Nicolae se aflăla o distanțăfoarte mare de actualul primar al Râmnicului Mircea Gutău, care este creditat cu 50,23%. Ion Matei, candidatul PSD, are 4,11%, iar Dumitru Bușe (PC) -8,78%. Pentru Consiliu Local, râmnicenii chestionați au răspuns că ar vota cu PD-ul în procent de 32,77%, cu PNL 16,55%, cu PSD 13,44%, iar cu PRM 2,56%. Demn de menționat este faptul că procentul celor care au răspuns că nu sunt hotărâți este de 21%.

Nesimțire liberală

O altăîntrebare inseratăîn sondaj doar pentru a-l mai ridica pe Nicolae este următoarea: „Este cunoscut faptul că primarul Gutău Mircia și viceprimarul Nicolae Dicu au fost arestați 4 luni, fiind acuzați de luare de mită, în prezent procesul fiind pe rolul instanței de judecatăla Alba Iulia. Dacă După finalizarea procesului, cei doi edili primesc condamnare și nu mai pot candida, dvs. cu cine veți vota ca primar dintre următoarele persoane?”

Cinismul de care au dat dovadăFrâncu și ai lui nu mai are margini. Simțeau nevoia, se pare, săpuncteze cu orice preț că Mircea Gutău și Nicolae Dicu au făcut 4 luni de pușcă rie. Chiar și în situația dată, Nicolae „Dinți de Aur” nu câștigă prea mult. Cel puțin, așa se prezintădatele, deloc credibile, de altfel. Astfel, Dumitru Bușe (PC) ar obține 9%, Matei Ion (PSD) 8,44%, Nicolae Ion (PNL) 21%. Sondajul mai reliefeazăși dorința celor chestionați de a vota un alt candidat în proporție de 20,11%. Din nou, procentul nehotărâților este mare, el ridicându-se la 20,11%, iar procentul celor care au răspuns că nu vor vota este de 11,22%.

Frâncu i-a scos din că rți pe Pistol și Buican

O altăîntrebare interesantăa sondajului se referăla încrederea în personalitățile din Vâlcea, unde Emilian Frâncu a inserat și câteva nume de liberali, cum ar fi Cristian Buican, Bogdan Pistol, Valentin Monceanu și Svetlana Preoteasa. 52 de repondenți au spus că au încredere în Cristian Buican, 99 că nu au încredere, iar 749 că nu îl cunosc. 38 de persoane au încredere în Bogdan Pistol, în timp ce 94 au răspuns cu „NU”, iar 768 au răspuns că nu îl cunosc. În Monceanu, au încredere 126 de persoane, în timp ce 137 nu au încredere, iar 637 au spus că nu știu cine este. Nici Svetlana Preoteasa nu stăbine la acest capitol. Ea se bucurăde încrederea a 93 dintre cei chestionați, în timp ce 101 nu au încredere, iar 709 nu o cunosc. Emilian Frâncu este ceva mai cunoscut, în sensul că 243 au încredere în el, 223 nu au încredere, iar 434 nu îl cunosc.

Analizând cu atenție, ne putem da seama că liberalii pe care nu-i prea are Frâncu la inimă, ne referim aici la Buican și Pistol, stau foarte prost în acest sondaj. Probabil că în momentul în care se va face lista PNL pentru Consiliul Județean, Frâncu le va flutura celor doi sondajul prin fața ochilor și îi va coborî câteva poziții de pe listăpentru a-și urca favoriții, care-i răspund la ordine precum că țelușii, Monceanu și Preoteasa.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.