Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Frâncu l-a înjurat de mamă pe Boureanu

„A fost o situație foarte haioasă. Am râs de el pentru că a ridicat mâna și a votat împreunăcu PLD și PD, adică împotriva guvernului. Totul a fost amuzant până când s-a întors înspre mine și m-a înjurat de mamă. Așa ceva nu pot accepta. Mama mea e moartăde 10 ani. A murit de cancer „- ne-a spus parlamentarul Cristian Boureanu

 

Zilele trecute, noul Guvern al României a fost investit de Parlament cu 303 voturi pentru și 27 împotrivă. Așa cum au declarat, înaintea începerii procesului de votare, aleșii PLD și PD au plecat din sala de plen.  Guvernul restructurat este format din 15 miniștri, primul-ministru, un ministru delegat, și un vicepremier. De asemenea, a fost votatăși noua organigramă, cu 272 de voturi pentru, 68 împotrivăși 2 abțineri. Formula guvernamentalăa fost votatăde PNL, UDMR, PSD și grupul minorităților naționale, în timp ce PD și PLD s-au declarat împotriva acesteia. În cazul unui eventual refuz al președintelui Traian Băsescu de a semna decretele de numire, liberalii susțin că vor sesiza Curtea Constituționalăcu privire la acest aspect.  Mai mult, ei sunt de părere că o astfel de decizie ar oferi un motiv în plus partidelor parlamentare pentru procedura de suspendare a șefului statului.

„Cadavrul politic”

Procedura de investire a noului Guvern nu a fost, însă , lipsităde evenimente, unele dintre ele de-a dreptul ilare. La doar câteva minute După încheierea procesului de vot al noii formule guvernamentale, propuse de premierul Tăriceanu, pe un post național de televiziune, a apărut nimeni altul decât deputatul liberal vâlcean, Emilian Frâncu. Parlamentarul, cam livid la Față , a explicat, sacadat și incoerent, că a fost bruscat, în plenul ședinței, de deputatul PLD – Cristian Boureanu. Liberalul vâlcean explica lamentabil, ca un puști plângă cios, că Boureanu a aruncat După el cu un pix și un CD, pe care spune el, erau inscripționate câteva imagini de la congresul PLD. „Tot glumea pe seama faptului că am refuzat săvotez ca PLD. Nu puteam săprocedez astfel, pentru că eu sunt liberal. Apoi, a făcut tot felul de șicane pe seama stării mele de sănătate. Mi-a zis că sunt cadavru politic și m-a amenințat că îmi aduce DNA-ul pe cap. Toți colegii mei au fost stupefiați de ieșirea lui Boureanu. Dar, probabil, e din cauza unei stări de iritare, existentăacum în PLD ” – a zis Frâncu cu glas tremurat, încercând sănu plângă . Șeful liberalilor vâlceni a omis, însă , săspunăcă , de fapt, el a fost cel care a provocat scandalul, înjurându-l birjărește pe Cristian Boureanu de familie.

Frâncu minte

Nu mai este de multăvreme, un secret pentru nimeni că Emilian Frâncu este un politician coleric și impulsiv, deloc cusut la gură, care înjurăși jignește fărărețineri atunci când se enervează. De multe ori, spune cuvinte grele, insultându-și ca la ușa cortului chiar și colegii de partid sau, mai grav, șefii. însă , de fiecare dată, liberalul dorește sălase impresia (falsădesigur!) că vorbele usturătoare pe care le aruncă în stânga și-n dreapta sunt consecința unei instigări pornite, întotdeauna, de alții. Niciodatăde el. Opinia publică știe mai bine decât atât că altul este adevărul. Iar minciunile deputatului devin din  ce în ce mai greu digerabile. „A fost o situație foarte haioasă. Am râs de el pentru că ridicat mâna și a votat împreunăcu PLD și PD, adică împotriva guvernului. Totul a fost amuzant până când s-a întors înspre mine și m-a înjurat de mamă. Așa ceva nu pot accepta. Mama mea e moartăde 10 ani. A murit de cancer „- ne-a spus parlamentarul PLD. În plus, Cristian Boureanu a negat acuzația lui Frâncu, conform că reia ar fi aruncat în el cu un pix și un CD. „Poate altcineva a făcut lucrul acesta. Eu nu am dat în el cu nimic. În momentul în care a votat împotriva guvernului, l-am întrebat: „De ce votezi așa, îți curge sânge din nas?”. Nu știam absolut nimic despre problemele lui de sănătate, așa cum zice Nu măpreocupăsubiectul Frâncu absolut deloc” – ne-a declarat Boureanu.

În loc de concluzii

Emilian Frâncu face parte din acea categorie de politicieni care nu au reușit să-și lege numele de un proiect de lege important și care nu dețin soluții viabile pentru rezolvarea celor care le-au dat votul. În schimb, alesul s-a făcut cunoscut pe plan național, cu tot felul de declarații patetice și plângă cioase, menite săatragămila publică . N-a reușit. A trecut vremea farsorilor. Nu l-am văzut niciodatăpe Frâncu la un post de televiziune național, susținând cu tărie, așa cum face atunci când se întâlnește cu presa vâlceană, vasta sa activitate din Camera Deputaților cu care se laudăjenant de mult. Liberalul este lipsit de personalitate politică . Acest lucru este dovedit, din plin, de atitudinea sa de zilele trecute, când a dat fuguța săse plângă presei că , vezi Doamne, a fost bruscat de Boureanu, neconștientizând că o astfel de atitudine conduce la decredibilizarea sa în rândul electoratului. În momentul acordării interviului presei naționale, Emilian Frâncu avea o privire hăituită, înspăimântătoare chiar. La un moment dat, aproape că i se puteau zări lacrimi în colțul ochilor. Lupta politică e durăși plină de că rări sinuoase, iar Frâncu e mereu nepregătit săo înfrunte. Și pentru că nu poate convine cu fapte, încearcă plângând.