Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Frâncu crede că moțiunea de cenzură a PSD nu va fi aprobată

Mama Omida a scenei politice

„cred că cel puțin un  sfert din pesediști se vor da loviți, adică nu se vor prezenta, în ziua votului, iar jumătate din cei ce vor rămâne vor vota împotrivă. Niciun partid nu este pregătit la ora actualăde alegeri anticipate. Mircea Geoanăs-a îmbătat cu apărece când a văzut sondajele de 25% fabricate de Băsescu” – a adăugat Emilian Frâncu

În ultima sa conferințăde presă, liderul liberal vâlcean, Emilian Frâncu, a declarat că în data de 30 august a.c., Delegația Permanentăa PNL se va întruni la Constanța pentru a decide care va fi poziția partidului Față de moțiunea de cenzurăa PSD-ului. Delegați ai organizației județene a PNL vor fi Emilian Frâncu și Cristian Buican. „În cadrul Biroului Permanent Teritorial de zilele trecute, am hotărât, prin vot secret, ca organizația noastrăsăsusținătrecerea PNL-ului în opoziție în cazul în care moțiunea de cenzurăva trece. Nu vrem nici un fel de alianțăcu PSD-ul și cred că am demonstrat asta în ultimele luni” – a spus liderul PNL Vâlcea. Mai mult decât atât, Emilian Frâncu a îndrăznit sădea și un pronostic în ceea ce privește trecerea sau nu a moțiunii de cenzurăa social – democraților. El crede că șansele ca moțiunea sănu treacă în Parlament sunt de 60%. „Cred că cel puțin un  sfert din pesediști se vor da loviți, adică nu se vor prezenta, în ziua votului, iar jumătate din cei ce vor rămâne vor vota împotrivă. Niciun partid nu este pregătit la ora actualăde alegeri anticipate. Mircea Geoanăs-a îmbătat cu apărece când a văzut că în sondajele fabricate de Băsescu, PSD-ul a ajuns la 25%” – a adăugat Emilian Frâncu.

Alegerile europarlamentare, pe 25 noiembrie

Liderul liberal spune că PNL-ul va susține câteva teme importante în campania electoralăpentru alegerile europarlamentare. Printre acestea se numărăși recunoașterea diplomelor de învățământ din România. „Ne propunem săsusținem legi care favorizeazăegalitatea de șanse între cei ce au intrat recent în Uniunea Europeană și statele fondatoare. Mai mult, vrem săsprijinim măsurile de protejare a mediului înconjurător” – a declarat Emilian Frâncu. Guvernul a decis, în ședința de miercuri, 22 august a.c., ca alegerile pentru Parlamentul European săfie organizate la data de 25 noiembrie 2006. România va fi reprezentatăde 35 de parlamentari, iar acest scrutin, în opinia premierului Tăriceanu, reprezintăun „examen care trebuie trecut cu bine”.