Acasă Arhiva Frâncu a umblat cu cioara vopsită

Frâncu a umblat cu cioara vopsită

Se caută candidat pentru primăria Râmnicului la PNL

La Primăria Râmnicului, deocamdatănoi nu am făcut sondajul de opinie pe care îl avem în intenție a-l face în luna octombrie și nu ne-am stabilit candidatul de primar” – a spus Emilian Frâncu

Anunțat cu surle și trâmbițe, în urmăcu un an de zile, drept candidat la Primăria Râmnicului din partea PNL, Ion Nicolae se aflăîn ingrata poziție de a nu mai fi dorit drept candidat de colegii de partid și de liberalii adevărați. Se vede treaba că și mentorul său în ale politichiei, Mandea Frâncu și-a luat mâna După el, când a văzut că Nicolae nu poate strânge voturile nici de la babele știrbe aflate la menopauză. Dar, spre aducere aminte, reluăm declarația lui Frâncu, făcutăîn data de 23 octombrie 2006, când l-a anunțat, cu mare tam-tam,  candidat pe Nicolae: „De acum, Ion Nicolae va discuta despre Râmnic ca un potențial edil. Văpot spune că începând de azi (luni, 23 octombrie a.c.) Ion Nicolae este candidatul PNL pentru alegerile din 2008, iar Sorin Zamfirescu este candidatul în eventualitatea unor alegeri parțiale. De acum ne vom mobiliza cu toții în sprijinul celor doi. Actualul viceprimar Monceanu va fi în echipa lui Ion Nicolae” – a glăsuit liderul PNL Vâlcea.

De atunci și până acum, procentele lui Nicolae nu s-au ridicat mai mult decât nivelul piciorului broaștei, adică undeva la 1 și ceva procente, iar Frâncu a intrat la idei, începând să-și răsucească , a ciudă, mustața. Un candidat prost la primăria Râmnicului, care nu e stare săadune nici o mie de voturi, îi distruge lui Frâncu șansele de a avea consilieri în CL, prin intermediul că rora să-și facă jocurile la Primărie. Suntem siguri că Frâncu nu a uitat alegerile locale din 2000, când candidatul PNL la primărie a fost Nicolae Curcă neanu – fostul prefect de Vâlcea – (apropos, la fel de antipatic la Nicolae, dar, recunoaștem, nu la fel de imberb și aflat în ceață) care n-a reușit săimpunăniciun liberal în Consiliul Local.

După ce a încercat să-i facă lobby lui Nicolae prin oraș, „lidero maxima” l-a luat cu el pe la mai toate sindrofiile, unde favoritul său nu era invitat, ba chiar a încercat săcumpere bunăvoința unor jurnaliști pentru a „scrie bine de Nelu”, Frâncu și-a dat seama că toate strădaniile sale sunt în van. Omul provoacă repulsie, la tot pasul și repugnăpână și maidanezilor, bolnavi de turbare, care-l latrăde cum îl simt.

Reorientat și încercând săparădiplomat, la ultima sa conferințăde presă, Frâncu a spus, fără dubiu, că la PNL nu este stabilit candidatul la primărie: „La Primăria Râmnicului, deocamdatănoi nu am făcut sondajul de opinie pe care îl avem în intenție a-l face în luna octombrie și nu ne-am stabilit candidatul de primar, iar participarea mea ca și candidat de primar este într-un procent de sub 2 %. Deci numai dacă efectiv sunt împușcați toți membri PNL și trebuie săparticipe cineva, atunci măvoi sacrifica”. Ups!!!! I-a scă pat cioara lui Frâncu. Care va săzică PNL-ul nu are stabilit candidatul de primar?!? Păi cu Nicolae „Dinți de Aur” cum rămâne? Ne-a lămurit tot Mandea Frâncu: „Dar atâta timp cât existăoameni ca Ion Nicolae, Bogdan Pistol, Victor Giosan și mulți alții, avem de unde alege, nu e asta o problemă”.

Rușinică , domnule Frâncu! De ce nu aveți curajul sărecunoașteți că ați bătut toate străzile municipiului cu „sondorii” plătiți de PNL, iar Nicolae tot 1,1% are în opțiunile electoratului râmnicean. Ca săvedeți că știm, văspunem că ultimul sondaj efectuat acum 2 săptămâni, îl dădea pe Ion Nicolae ca fiind cea mai proastăalegere a PNL, pentru funcția de primar. Sondajul, făcut pe șest, realizat la comanda PNL, pe 900 de subiecți, aratăcam așa: Mircea Gutău (independent) – în jur de 700 de voturi, Emilian Frâncu (PNL) și Aurel Vlădoiu (PSD) au adunat împreunăpeste 100 de voturi, Ion Nicolae (PNL) a reușit săstrângădoar 30 voturi, iar restul nu contează.  

În continuare, Frâncu ne-a dezvăluit cele mai intime gânduri de putere ale domniei sale: „Eu mi-am dorit și îmi doresc săfac cât mai multe pentru județul Vâlcea, nu doar pentru Râmnic. Pe mine măinteresează, evident dacă electoratul vâlcean va dori acest lucru, săacced la funcția de președinte al Consiliului Județean, de unde pot săajut cât mai multe localități”.

Se vede treaba că PNL-ul trebuie săconfecționeze repede un candidat cu șanse reale, care săse „bată” cu independentul Mircea Gutău, care în toate sondajele de opinie are peste 70%. Nici Pistolică – „P (aia) bleagă” (După cum l-a botezat șeful său) și nici Victor Giosan, pentru care avem toată stima, nu vor reuși săobținăun procent mulțumitor pentru partidul compromisului Nicolae. Iar dacă Emilian Frâncu se va înscrie în lupta pentru primărie, va avea dimensiunea exactăa aprecierii de care se bucurăîn rândul râmnicenilor. Aproape de zero. Păcat că nu se prinde!

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.