Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Florin Bălan, a cincea roată la căruța USG

DREPT LA REPLICĂ

„Domnule Romeo Popescu,

Am avut plăcerea să măvăd pus la loc de cinste în ziarul domniei voastre de astăzi, 18.10.2007 și vămulțumesc că văaduceți aminte de mine pentru că asta înseamnă că exist.

Aș vrea săfac câteva mici corecturi la informația pe care o dați vâlcenilor și inclusiv mie. Trebuie săvăspun că nu măamărăște că legați numele meu de evenimente în care nu am avut nici cea mai mică implicare negativăpentru Uzinele Sodice Govora, ci faptul că această societate este pusăîn situația disperatăpe care eu și majoritatea covârșitoare a salariaților ei nu au dorit-o. Eu am fost dat afarătocmai că am dus grija celor 1100 salariați, pe care tocmai eu i-am chemat la lucru pentru a reporni uzina în aprilie 2005 cu speranța că USG va reînvia.

Ar fi bine săpublicați soluția datăîn dosarul pe care l-ați menționat, 1965/288/2006 și veți avea marea surprizăsăconstatați că acțiunea nu a fost timbrată. De ce oare? Săse piardăprocesul? Cine putea săaibăun astfel de interes? În nici un caz eu.

În cuprinsul articolului faceți o afirmație ABERANTĂ: „Bălan catapultat politic de BUȘE”. Cred că cel ce a scris această inepție agonizează. Toți știu că sunt membru fondator al PD și vărog să măcredeți că nu fac compromisuri sau aranjamente cu oameni care au alte idealuri decât ale mele. Nu am fost și cu atât mai mult nu sunt, un apropiat al acestui personaj. Nu infatuarea m-a dat afarăcum ziceați într-o emisiune televizatăci nealinierea la interesele unora.

Poate era mai important săarătați ce datorii totale avea USG la data preluării de că tre mine cum în fiecare zi erau executări silite asupra conturilor și cu toate acestea USG a supraviețuit putând fi reprivatizată. Nu v-ați întrebat de ce nu am binevoit să-mi cumpăr imaginea așa cum fac alții? Imaginea mea este a unui om care a reușit săîși plătească salariații, săreintroducă în piața pierdutăbrendul USG și săvândătoată producția realizatăîn 2005 și 2006.

Poate ar fi trebuit săscrieți faptul că la USG în 2006 s-a pornit un calcinator cu abur, singurul de altfel, care era abandonat de ani buni, pentru faptul că nimeni nu îi dădea de cap. Și asta fără fonduri sau infuzii de capital.

Pentru că la adresa USG au apărut multe articole, După părerea mea comandate de persoane sau grupuri interesate, poate ar fi bine săvăetalați încă o datăatitudinea de „justițiar” și săprezentați evenimente importante petrecute la USG în decursul timpului și atunci vâlcenii vor primi informația corectăa existenței acestei uzine, cum a ajuns de la 1 milion de tone anual la 250 mii tone acum.

Sper că veți avea tăria de caracter săpublicați poziția mea, cu toate că nu cred”.

Cu stimă,

” Florin Bălan


CÂTEVA PRECIZĂRI

 

Apreciem în modul cel mai sincer faptul că Florin Bălan își găsește timp pentru a citi ziarul nostru, pentru că atunci când era director la Uzinele Sodice Govora nu dispunea de acest „timp prețios”. Ne bucurăm totuși că Florin Bălan „existăși respiră”. Venirea lui Florin Bălan la USG, în primăvara anului 2005, a coincis cu relansarea activității de producție, După perioada de tristăamintire a fraților Cristescu. Cu sprijinul AVAS și al Consiliului Județean, pe baza algoritmului politic stabilit la nivel local de coaliția aflatăatunci la putere (PD – PNL – PC), Florin Bălan a fost numit director executiv la USG. Despre „Bălan catapultat politic de Dumitru Bușe” precizăm următoarele: având în vedere că CET Govora era acționar majoritar la USG, iar Consiliul Județean este unic administrator la CET Govora, decizia de numire a lui Florin Bălan a plecat din biroul lui Dumitru Bușe, chiar dacă acesta din urmăa strâmbat de nas la propunerea coaliției aflate atunci la putere. În conjunctura de atunci (CET Govora oprise furnizarea de abur industrial că tre USG), s-a stabilit de că tre toți factorii implicați (Guvern, Prefectură, Consiliul Județean, CET Govora, Oltchim și AVAS) reluarea furnizării de abur industrial că tre USG, ceea ce a permis repornirea unor instalații de producție de la uzină. În aceste condiții, este greu de crezut că Florin Bălan a reușit SINGUR relansarea activității de producție la USG .

Despre Dosarul 1965/288/2006, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, trebuie săspunem că acesta își are originile în refuzul din vara anului trecut a lui Florin Bălan de a negocia sau de a că dea la o înțelegere cu reprezentanții Indian England, cumpărătorii creanței asupra USG de 11 milioane USD, achiziționatăde la BCR. Nu analizăm modalitatea și scopurile firmei Indian England, însă este corect și legal ca cel care are de încasat o sumăde bani de la un datornic, sădispunăde toate măsurile și acțiunile legale pentru a-și recupera creanța. Este un principiu economic, de corectitudine în relațiile de afaceri .

Apreciem grija lui Florin Bălan Față de cei 1100 de salariați de la USG, însă se pune întrebarea: funcționarea USG depindea de muncitori sau de aportul lui Florin Bălan în cadrul fabricii? Despre calcinatorul cu abur pornit în anul 2006 la USG, acesta are o istorie mai veche, încă de pe vremea când Florin Bălan purta războaie prin birourile de la defuncta RAESA. Investiția a fost începutădemult, însă din lipsa finanțării sau din motive tehnice, calcinatorul cu abur a fost dat în funcțiune abia în 2006. În afarăsătaie panglica inaugurală, Florin Bălan nu a mai avut meritul decât săcumpere pișcoturi, alune și Coca Cola pentru presa prezentăla „marele eveniment”.

Cu privire la suspiciunea că în spatele articolului cu pricina ar sta „grupuri de interese”, îl asigurăm pe Florin Bălan că singurul „interes” al nostru este aflarea adevărului, chiar dacă uneori acest adevăr deranjează. Dovadăstăcă am publicat integral acest drept la replică semnat de Florin Bălan, iar cititorii ziarului sunt singurii care pot săspunăcine are sau nu dreptate.

” Cu aceiași stimă,

Radu DUMITRESCU