1

Farmaciile inca mai elibereaza retete compensate si gratuite

Viitorul sună bine” bugetul pentru medicamentele bolnavilor cronic este asigurat până la sfârșitul anului, iar pentru rețetele compensate și gratuite se estimează că nu vor mai fi probleme în următoarele două luni

           La începutul fiecă rei luni, vâlcenii se calcau în picioare la cozile interminabile ce se formau în fața farmaciilor, pentru a-și procura medicamentele necesare. Pentru a găsi soluții în rezolvarea acestei probleme, la începutul lunii iulie, în baza unei dispoziții a directorului executiv al Autorității de Sănătate Publică (ASP) Vâlcea, Adriana Gheniță, echipe mixte ale Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea și ale ASP Vâlcea, au efectuat controale la cele 50 de farmacii din județ care au contract cu Casa. Aceștia au constatat că unii medici de familie și de ambulatoriu Continuă să prescrie rețete la sfârșitul lunii pentru a fi onorate ulterior. În urma măsurilor luate, se pare că problemele au fost remediate și la ora actuală o mare parte a farmaciilor din Vâlcea încă mai eliberează rețete compensate și gratuite.

           Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate, Dorel Constantinescu acest lucru se datorează și suplimentării fondurilor cu peste 28 miliarde lei vechi. „Consider că și controalele sistematice întreprinse în rândul furnizorilor, medicilor și farmaciilor, au contribuit la faptul că farmaciile cu adresabilitate au încă fonduri. De asemenea, și perioada de vară în care incidența afecțiunilor este mai mică decât în sezonul rece”– a spus Dorel Constantinescu. Bugetul pentru medicamentele bolnavilor cronic sunt asigurate până la sfârșitul anului, iar pentru rețetele compensate și gratuite se estimează că nu vor mai fi probleme în următoarele două luni.