Acasă Arhiva FALSUL REVOLUŢIONR

FALSUL REVOLUŢIONR

Rușinea administratie publice locale poartăun nume, Ion Nicolae sau delictul de a-l avea printre noi

Pe această cale ne adresăm Parchetului Județean pentru a se autosesiza în cazul falsei calități de revoluționar a cetățeanului Ion Nicolae și de a dispune verifică ri prealabile, spre a se începe urmărirea penalăpentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. Punem la dispoziția procurorului anchetator toate documentele și informațiile de care dispunem. Paralel acestei sesizări prin presă , am depus o plângere penalăoficială, în numele societății editoare a ziarului, rămânând, alături de opinia publice, în așteptarea rezultatelor anchetei ce se va întreprinde.

 

 

Nici o faptăbunănu rămâne nepedepsită, spune un proverb românesc strămoșesc și, se pare, adevărul acesta începe săse prefigureze, în cazul celui mai mare tupeist, farseur, ipocrit și ușor analfabet politician vâlcean – Ion Nicolae, devenit notoriu prin porecla sa „Dințișorul de Aur”. Acceptat cu prea multăușurințăîn rândul politicului județean, el s-a dovedit deosebit de tenace, ajungând, în final, liderul organizației municipale liberale din municipiul Rm. Vâlcea. Având un parcurs politic sinuos, lipitor de afișe la PRM și la PUR, consilier local și viceprimar PRM, ales local PNL și lider de partid liberal a sfârșit, astăzi, prin a ajunge de neînlocuit pe lângă un personaj malefic, mefistofelic, lipsit de onoare și de prieteni – Emilian Frâncu – deputat liberal și lider al organizației județene a PNL. De mai bine de șase ani de zile, atragem atenția opiniei publice asupra activității lui Nicolae, arătând impostura socialăși politică a acestuia, semnalând actele sale antisociale și ilegalitățile comise, dar nimeni nu se încumetăsăia poziție, să-l ia de guler și să-l trimităîn mina de că rbune de unde a ieșit, tuciuriu la Față și la suflet, printre oameni, la lumina zilei. Astăzi, mai puternic ca până acum, Ion Nicolae se împotrivește dezvoltării moderne a municipiului Rm. Vâlcea, concertând alături de consilierii liberali din „Legislativul” Primăriei Râmnicului, atacuri mârșave, ilogice, tendențioase și anarhice, împotriva primarului Mircia Gutău și, în special, împotriva administrației publice locale condusăde acesta. Toate împotrivirile lui au un singur țel, detronarea primarului și cocoțarea sa în prima funcție administrativăa municipiului capitalăde județ. Vrabia mălai visează !

Un tutore fără scrupul

Ion Nicolae nu se manifestăanarhic, egoist și destabilizator de capul lui. După o experiențărușinoasăîn bătătura PRM, una infracționalăîn administrația Sabău și una public rușinoasăîn societatea râmniceană, el a ajuns omul de bazăși mâna dreaptăa aceluia care a reușit sădeziluzioneze intelectualitatea din societatea vâlceană – Emilian Frâncu, deputat și șeful de partid al ipochimenului destabilizator. Cunoscut ca un individ ce nu are prieteni, deputatul Emilian Frâncu surprinde neplăcut societatea râmniceană, dar și activul liberal de partid, prin alăturarea sa de acest individ periculos și dubios, punctând, astfel, proverbul: „Spune-mi cu cine te alături, ca să-ți spun cine ești”. Împreună, cei doi au scandalizat organizația politică cu pretenții de urmașăa celei lui Brătianu, cetățenii municipiului Rm. Vâlcea și anturajul pe care-l frecventeazăuneori, fiind acceptați drept companioni mai mult din politețe sau de teamă, decât liber consimțit.

„Ce săfac, am mare nevoie de „lipitorul acesta de afișe”” – ne-a declarat cu martori liderul PNL Emilian Frâncu, la atenționarea noastrăcă omul a creat dihonie în partid și își desfășoarăactivitatea diurnăîntre penal și civil, abuzând de calitatea de liberal și de tovarăș al său. Da, liberalul șef Frâncu – deputat prin voința electoratului vâlcean înșelat, are nevoie de Ion Nicolae, nu numai în politic Timpul va dovedi că împreunăau format un cuplu redutabil de a „reuși” în viață, dovadăfiindu-le averea imensăce au agonisit-o în ani. Cel puțin Ion Nicolae, în urmăcu trei ani de zile, nu avea bani ca să-și cumpere un covrig sau sătreacă strada cu capul sus. Comportarea de avar de la nunta lui ce a avut loc la Motolelul „Capela”, din Rm. Vâlcea, stămărturie. Acum, la trei ani, După cum am dezvăluit opiniei publice, are trei apartamente și o casăîn municipiul Rm. Vâlcea, tablouri de 50.000 euro, acțiuni de miliarde de lei, trei autoturisme de lux, terenuri intravilane în diverse localități ale județului, bani fără număr în conturile de la bănci, aur și alte valori ce nu și le-a mai trecut în „Declarația de avere”, obligatorie pentru calitatea sa de consilier municipal.

Despre Nicolae se spune că ar pretinde fără jenăbani de la cei care apeleazăla serviciile lui sau de la cei care sunt descoperiți în greșelile făcute prin nerespectarea disciplinei în construcții (omul este inspector șef la Inspectoratul Teritorial în Construcții!), dar și pentru mijlocirea „aranjării” vreunei licitații cu dedicație. Toate astea le comite sub sintagma: „Ajutați și voi peneleul!”. Semnificativă, în acest sens, este exprimarea sa, făcutăîn fața mai multor martori: „Dacă auziți că am luat țigări, băutură, carne sau alte foloase, săștiți că nu sunt eu. Dar dacă auziți că am luat de la 1.000 euro în sus, acela sunt eu”. Împarte sau nu împarte Ion Nicolae foloasele primite sau banii obținuți prin corupție cu Emilian Frâncu? – se întreabărâmnicenii. Ce lucru ascuns vederii tuturor îi apropie pe cei doi, cunoscând că Frâncu nu are prieteni și nu-și găsește compatibilitatea spiritualăsau doctrinarăcu acesta? La ultimul meci de handbal din Sala Polivalentăa municipiului Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu a apărut alături de Ion Nicolae, arătând tuturor celor care i-au remarcat că -i acordăo mare prețuire individului contestat de toată lumea, un patent original de tipul „măadun cu el, pentru că ne asemănăm!”.

Fals cetățean onorabil

Ion Nicolae a fost viceprimar al Râmnicului în administrația Sabău. Ca un ultim diletant, din această calitate a pretins și a primit suma de 10 milioane lei unui cetățean din stațiunea Olănești, promițându-i că -i angajeazăfiica în funcția de jurist la Primăria Râmnicului. Pe acest fond, viceprimarul Nicolae i-a promis bibliografia examenului și subiectele ce se vor da la concurs. Nimic din toate acesta nu s-au întâmplat. Ba mai mult, acest infractor își mințea victimele că nu s-a organizat concursul, sfătuind sănu-și piardărăbdarea. Numai că postul era ocupat de cel puțin o lună de zile și el nu mai contenea să-și amăgească victimele. Atunci, ne-am implicat noi, semnalând, prin ziar, comiterea infracțiunii. Primarul Traian Sabău a sesizat în scris Parchetul județean și procurorul de atunci – Otto Kefăr a dispus începerea urmăririi penale, cauzăce a fost încredințatăspre anchetare polițistului Marius Dască lu – de la CrimăOrganizată. Cu mulțumirea datoriei de jurnalist împlinită, nu ne-am mai interesat de caz, mai ales că lui Ion Nicolae i s-a retras sprijinul politic (spre cinstea liderului PRM – Nicolae Pătru) și a fost alungat din Primărie. Ne-am pus și ne Continuă m săne punem întrebarea în ce fel s-a soluționat dosarul penal demarat spre întocmire, pentru că Ion Nicolae se aflăîn libertate. De aceea, considerând că nu este prea târziu, solicităm domnului Teodor Trancă – prim procuror al Parchetului Județean Vâlcea, ca în baza prevederilor Legii nr. 544/2000 – spre transparență- săcomunice opiniei publice ce soluție s-a dat în caz și, în cazul în care s-a stopat ancheta penalădemarată, care a fost motivația NUP-ului procurorului de dosar.

Fals revoluționar

Ion Nicolae își are întreaga existențăsocialăși politică mistificată. Printre multiplele „succese” în viață, a reușit săobținăși titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției române din decembrie 1989”. El a beneficiat de avantajele asigurate de această calitate, După cum ne-a declarat ªtefan Prală- liderul organizației revoluționarilor vâlceni ALD ’89. Numai că și în această calitate Ion Nicolae este un impostor. El nu a avut nici o legăturăcu Revoluția, a mințit în declarații și nu s-a aflat în perioada 16 – 22 decembrie în Sibiu. Acest lucru a rezultat evident în timpul unei emisiuni televizate, prezentatăla unul din posturile locale, unde a mințit cu seninătate. În această paginăreluăm articolul de presă publicat în perioada imediatăa difuzării emisiunii, atunci când am punctat autodemascarea sa. În facsimil puteți vedea documentele obținute prin fals în declarații, documente care-i conferăo calitate ce nu a avut-o și nici nu merităsăo poarte. „Noi am sesizat de nenumărate ori Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR) săstudieze cu atenție dosarul lui Ion Nicolae, suspectându-l de impostură. Cu câteva luni mai înainte de a veni la organizație cu brevetul, m-a rugat pe mine să-l ajut săcapete această calitate, în mod ilegal” – ne-a declarat – în prezența mai multor martori – ªtefan Prală, liderul ALD ’89.


* articol apărut în Vocea Vâlcii, în anul 2003

Dacă tăcea, Ion Nicolae rămânea

Inginerul Ion Nicolae, venit în Râmnic din mediul mineresc, de pe la Berbești, este, de acum, fost PRM-ist, fost vice-primar al municipiului Rm. Vâlcea, fost membru PUR și posibil viitor liberal. Mi-aș fi dorit săfolosesc prefixul de „ex” și pentru noua sa calitate de „revoluționar remarcat prin merite deosebite”, dar mai am răbdare. Vremea aceea va veni și o spun cu toată convingerea, acum, După ce l-am văzut pe Nicolae într-o emisiune televizatăși la o conferințăde presă convocatăde el, în ambele acțiuni dorind să-și oficializeze „faptele și actele sale revoluționare” pentru care a primit onorurile revoluționare. Un proverb spune că „dacă tăceai, filozof rămâneai”. În acest context, Ion Nicolae a greșit de douăori. Prima dată, pentru că imediat ce a primit certificatul de revoluționar s-a dus la conducă torul instituției unde lucreazăca săcearăscutirea de impozit pe venit. Dacă își ținea certificatul „în sipet” timp de vreo doi ani de zile și de-abia După aceea îl scotea, nimeni nu-l mai întreba cum l-a obținut. A doua oară, pentru că a cerut spațiu de emisie la Vâlcea 1 pentru a se justifica în fața avalanșei de acuzații justificate, cu fond și formă. Mulți dintre cititorii noștri știu ce s-a întâmplat la postul tv și la conferința de presă amintită. Ion Nicolae ne-a spus o poveste ca într-o telenovelăși ne-a făcut „depozitarii” secretelor sale de pe vremea când se plimba cu unchiul și rudele sale, prin Sibiu, în timpul Revoluției începute și acolo. Dacă numai pentru plimbarea prin Sibiu și-a obținut titlul de „Remarcat prin merite deosebite”, trebuie ca adevărații luptători pentru victoria Revoluției din 1989 să-și dea foc la certificate și săse ascundăîn minele de că rbune părăsite. După cum se știe, nici o lege din țara noastrănu obligăpe vreun individ sădeclare ceva împotriva sa. Deci, fără ca cineva să-l oblige, Ion Nicolae s-a faultat grosolan. Nu pot săspun că ne-a mințit, dar din cele povestite NU CRED Cà A FOST LA REVOLUÎIE ÎN STRADà ªI ÎN NICI UN CAZ ÎN SIBIU. ªi iatăde ce. Citez un fragment din declarația televizatăa lui Nicolae: „Deci, ca puncte principale, participarea mea la Revoluție a avut loc la Sibiu. Încep la data de 16 (decembrie 1989 – n.r.). Nu am reținut ceva în mod cu totul și cu totul deosebit. În data de 17, punctul cel mai fierbinte care mi s-a părut mie la care am luat eu parte pentru că n-am stat în stradătot timpul, recunosc că n-am stat 24 de ore din 24 a fost cel din Piața Revoluției unde a fost răsturnatămașina Miliției – tip ARO și, cred că nu greșesc deci, că pitanul care venise cu ea cred că nu greșesc este și actualmente din câte am înțeles în funcție, la Sibiu este adevărat, la un grad superior. această izbucnire a populației a fost în urma arestărilor operate”. Insist sărecitiți fragmentul, pentru că eu n-am întâlnit, până acum, nici o minciunămai sfruntatăca asta, minciunăcare degradeazămoral „povestitorul”. Dacă Ion Nicolae nu dovedește că era sub influența unor psihotropice când a făcut această declarație la cel mai audiat post tv local și la o orăde maximăaudiență, AFIRM CU TOATà LIBERTATEA MEA Cà EL A MINÎIT ªI NU A FOST LA SIBIU, ÎN STRADÃ. Un cititor vâlcean al publicației noastre ne-a adus 4 (patru) probe ale „minciunii în declarații” a Ion Nicolae. Din lipsa spațiului nu le putem prezenta pe toate, dar văsugerăm următoarea bibliografie. „¢ În cartea sa „Noi am fost teroriștii?!”, scriitorul, gazetarul și nu în ultimul rând vâlceanul nostru Constantin Vasile – victimăa militarilor din Sibiu – scrie: „Capitolul II – Săplece tăticu – vrem săvinăNicu, Paragraful 1: până la data de 21 decembrie 1989, în orașul de pe Cibin nu s-au înregistrat tulburări de stradămulți vorbeau despre ce se întâmplăla Timișoara, făcând fel de fel de supoziții Paragraful 3: În ziua de 17 decembrie 1989, la ora 16.00, a avut loc la sediul Comitetului Județean Sibiu al PCR celebra teleconferințăîn cadrul că reia Paragraful 4: În dimineața zilei de 21 decembrie 1989, în jurul orei 8.30, un grup de aproximativ 25 de persoane, de la inteprinderea BALANÎA din localitate s-a îndreptat spre centrul orașului. Se întâmplălucruri de neimaginat( ). În jurul orei 9.00 am observat că era mare agitație atât în sediul Miliției, cât și în curte. Mi s-a spus că s-a primit un telefon din care rezulta că în Piața Republicii s-a adunat un grup de manifestanți ( ). Numai că , ajungând în piața Republicii, componenții acesteia (formațiunea SCUTUL- grupăspecialăa miliției – n.r.) au fost primiți cu ostilitate, loviți, iar mașina lor, un ARO de intervenție, a fost răsturnatăși a luat foc”. „¢ În cartea „ªASE ZILE CARE AU ZGUDUIT ROMÂNIA – Ministerul de Interne în decembrie 1989”, autorii, doi generali din brigadăși doi colonei, coordonați de generalul de divizie Ion Pitulescu au scris: „În municipiul Sibiu manifestațiile de stradăs-au declanșat efectiv în ziua de 21 de decembrie 1989, în jurul orei 9.00, de la inteprinderea BALANÎA, când un grup de circa 20-30 de persoane, condus de Nicolae Fesan și Ion Oană, aflat în fața magazinului DUMBRAVA, a început săcânte imnul „Deșteaptă-te române” și săscandeze lozinci anticeușiste( ).” „¢ În cartea sa „LOVITURA DE STAT A CONFISCAT REVOLUÎIA ROMÂNÔ, răposatul senator ªerban Săndulescu, la pag. 54, capitolul: „Războiul urban de la Sibiu” a scris: „Începând cu 22 decembrie și până la sfârșitul lunii, la Sibiu s-a desfășurat un adevărat război uman ( )”. Iar acum văinvit săcitiți lovitura de grație dată, de dincolo de Stix, de NICU CEAUªESCU celui care ne-a mințit fără săse rușineze, Ion Nicolae: „până în dimineața zilei de 21 decembrie, noi nu am avut evenimente la Sibiu. Lumea era calmă, mergea la serviciu, stătea mai mult în casă. Mi se raporta totul. În acea dimineațăau ieșit în stradăcei de la BALANÎA. Au ieșit o datăo parte și au ieșit După aceea un grup mai mare. Eu am fost în piață- unde erau ei – mărog, răsturnaserăo mașină, îi dăduserăpuțin foc adică puțin! îi dăduserăfoc”. A mai continua sădevoalăm mitomania lui Ion Nicolae ar fi pierdere de timp, spațiu tipografic și consum nervos. Pentru cine? Pentru un om care pretinde că a făcut Revoluția de la Sibiu începând cu 16 decembrie și ca la data de 17 decembrie a asistat cum a fost răsturnatămașina milițienilor și i s-a dat foc, când, din declarații, rezultăcă mișcarea revoluționarăs-a pornit, în Sibiu, la data de 21 decembrie 1989. Unde ai făcut Revoluția, Nicolae?

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.