Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ex-deputatul Spiridon Alutus a scapat de faliment

                    ” s-a decis anularea datoriilor fiscale ale micilor berari  ” aceștia primesc o gură de aer de la contribuabili „ românii nu privesc altfel berea decât ca o metodă ieftină de a se îmbătaCamera Deputaților ajută un segment economic aflat pe cale de dispariție

 

               Camera Deputaților a decis anularea datoriile fiscale ale micilor berari. Pe lângă faptul că această măsură încalcă legislația Europeană în domeniul concurenței, nu rezultă de nică ieri utilitatea ei directa. Făcând abstracție de posibile scenarii cu iz de corupție și nepotism, această lege ajută un segment economic aflat pe cale de dispariție. Berarii particulari au pierdut constant cota de piață în detrimentul marilor companii producă toare. Și, este nimic rău în asta. Nu berea este produsul cu care, noi românii, ar trebui să ne mândrim. Sau poate este producția de bere vreun domeniu important la export Nici gând. Nici măcar la nivel istoric berea nu a fost și nu este un produs specific României. Noi producem bere așa cum o fac și rușii.

               Nu avem o cultură în domeniu precum Cehia sau Germania. De altfel, o simplă privire pe structura consumului ne arată că românii nu privesc altfel berea decât ca o metodă ieftină de a te îmbăta. Statistic, majoritatea românilor consumă bere acasă și, de obicei, la PET. Berea neagră, sortiment foarte apreciat în țările cu tradiție, aproape că nu se vinde în România. În topul mărcilor, dintre primele 10 majoritatea sunt branduri care nu fac parte din categoria premium. Ca să nu mai vorbim de faptul că , producă torii particulari de bere nu mai dețin nici 15% din piață și mai mult ca sigur, în 2007 si 2008 vor deține și mai puțin. Nu se știe ce vor parlamentarii cu aceste facilități însă se subînțelege că nu fac altceva decât sa administreze oxigen unui bolnav în moarte clinică . Măsură inutilă. Bani dați degeaba. Ce este mai grav este că măsura nu este altceva decât o parte minuscula a unei serii de decizii care privesc acordarea de ajutoare de stat (pentru că practic despre asta este vorba). Înaintașii micilor berari au fost companii mult mai importante care, mulțumită facilităților primite, Continuă să paraziteze economia națională.

                                                                                                                                                      ”    Cristina PÎRVU