Acasă Arhiva Emilian Frâncu a trecut la PLD

Emilian Frâncu a trecut la PLD

O serie de jurnaliști vâlceni, prezenți la Congresul PLD de sâmbătă, 31 martie, de la București susțin că la eveniment, a participat și Frâncu, ce-i drept incognito, departe de privirile curioase ale presei. Imediat După ce Stolojan a câștigat fotoliul de președinte al PLD, Frâncu a ținut săfie printre primii care să-l felicite, pentru reușita sa politică, strângându-i mâna cu profundăprietenie

 

Vestea trecerii deputatului Emilian Frâncu la PLD a surprins pe toată lumea. E drept, înregimentarea sa politică la partidul lui Stolojan nu a fost, deocamdată, făcutăpublică de parlamentar. însă , știrea a ajuns cu repeziciune la urechilor noastre, la puțin timp După rocada politică a fostului liberal. Din câte se pare, el a luat această decizie, din mai multe motive, ce țin de transformarea, peste noapte, a convingerilor sale politice. Presa a scris, de mai multe ori, despre disensiunile existente între acesta și președintele PNL că lin Popescu Tăriceanu, neînțelegeri care, în timp, au degenerat, în certuri teribile între cei doi. Totul a început în urmăcu aproape o jumătate de an, când o publicație centralăa reprodus, o convorbire telefonică între Emilian Frâncu și Ludovic Orban, în care liberalul vâlcean, afirma, fărăjenă, că se micționeazăpe Tăriceanu, catalogând PNL-ul drept un partid de rahat. Deși Frâncu i-a cerut iertare, în repetate rânduri, șefului cel mare de la București, acesta nu a vrut, nici în ruptul capului să-l ierte, considerând că jignirile ce i-au fost aduse sunt indemne pentru un om politic, cu veleități de liberal. Mai mult decât atât, cu ocazia vizitei lui Tăriceanu la Vâlcea, de acum câteva luni, între liberali persista o stare de tensiune, prevestitoare a rău. Presa anticipa, încă de atunci, că între Tăriceanu și Frâncu, va apărea, în timp, o rupturăireparabilă. Pe toată durata șederii în județul nostru, premierul i-a aruncat priviri piezișe penelistului vâlcean, ținându-l, în permanență, la distanță. De abia dacă îi adresa vreun cuvânt

Frâncu a pierdut controlul partidului

La bursa bârfelor, a circulat, de mai multăvreme, zvonul că Emilian Frâncu a purtat numeroase discuții  cu Theodor Stolojan, pentru formarea, la Vâlcea, a Partidului Liberal Democrat. Din păcate, însă , liberalul vâlcean nu i-a inspirat prea multăîncredere lui Stolo, acesta preferându-l pe deputatul Petre Ungureanu. Supărat că nu a reușit să-l convingăpe Stolojan că e animat doar de intenții mărețe în alăturarea sa noului format partid, Frâncu a început săarunce cu săgeți otrăvite în PLD, criticând liderii acestei formațiuni politice, ori de câte ori a avut ocazia. În fiecare conferințăde presăsusținutăde liberal, el nu uita săprecizeze că PLD este un partid sortit eșecului, care nu va conta pe scena politică . Declarațiile denigratoare la adresa partidului, erau, în schimb, mascate de îngrijorarea crescândăa lui Frâncu că tot mai mulți peneliști de marcă se îndreaptăcă tre formațiunea politică mai sus amintită. Totul a culminat cu plecarea, la PLD, a lui Sorin Zamfirescu, unul dintre întemeietorii liberalismului vâlcean. Deși un bun disimulator al trăirilor politice, Frâncu nu a fost capabil, atunci, să-și ascundădezamăgirea că a pierdut un membru de valoare al PNL. După plecarea fostului primar al Râmnicului, au urmat o serie întreagăde „dezertări” la PLD, care au avut pentru organizația liberalăvâlceană, consecințe nefaste pe plan politic.

Îngrijorarea

Scandalurile politice generate de partidele din arcul de guvernământ au zbuciumat, în ultimele luni, scena politică în mod nefiresc. PNL a început săscadăalarmant în sondajele de opinie, iar, la Vâlcea, încrederea electoratului în liberali devine din ce în ce mai mică . Frâncu e deja alarmat și considerăcă liberalii, până la alegerile din 2008, vor pierde din ce în ce mai mult teren. Deși a încercat frenetic săconvingăopinia publică că PNL este un partid al viitorului politic românesc, vâlcenii încep să-și îndrepte preferințele că tre alte formațiuni politice, gen PD, PLD sau chiar PNG. Forțându-și din nou norocul, Emilian Frâncu a încercat încă o datăsăintre în grațiile lui Stolojan, promițându-i că va ajuta substanțial la dezvoltarea organizației PLD la Vâlcea, dacă acceptăînregimentarea sa politică în acest partid. Conștient că PLD va merge, în alegeri, alături de PD – cel mai puternic partid din România, în acest moment, liberalul vâlcean a început să-și aranjeze viitorul politic, hotărând săplece din PNL, un partid de doi bani, așa cum le mărturisea colegilor de partid.

Înțelegerea

Din rațiuni pe care nu le cunoaștem încă , Frâncu a reușit să-l convingăpe Stolojan. În cele din urmă, președintele liberal-democraților a fost de acord ca Frâncu săpunăumărul la întărirea PLD Vâlcea. Acum, când s-a aflat despre înscrierea politicianului vâlcean în PLD, foarte multe lucruri, de substrat, devin mult mai clare. Aminteam, în rândurile de mai sus, că Frâncu nu pierdea nicio ocazie de a aduce fel de fel de critici, liderilor PLD, în conferințele sale de presă. De la o vreme însă , parlamentarul a devenit mai puțin acid, nemaiaducând, în prim plan, acest subiect. Pe la colțuri se vorbește că Stolojan i-ar fi impus lui Frâncu, ca până la anunțul oficial al trecerii sale la PLD, sănu mai împroaște cu noroi numele partidului. Frâncu s-a conformat. Mai mult decât atât, dacă până acum era un fervent susținător al activității guvernului Tăriceanu, acum proaspătul liberal democrat, abia dacă mai pronunțănumele PNL.

Presa știe tot

O serie de jurnaliști vâlceni, prezenți la Congresul PLD de sâmbătă, 31 martie, de la București susțin că la eveniment, a participat și Frâncu, ce-i drept incognito, departe de privirile curioase ale presei. Imediat După ce Stolojan a câștigat fotoliul de președinte al PLD, Frâncu a ținut săfie printre primii care să-l felicite, pentru reușita sa politică , strângându-i mâna cu profundăprietenie.

Zilele viitoare, Emilian Frâncu va face și o conferințăde presă, pentru a declara presei înregimentarea sa în PLD, partid al că rui membru își dorea săfie de multăvreme. Așadar, politicianul va face echipăcu Petre Ungureanu, încercând săconstruiască împreunăun partid puternic la Vâlcea. Cât de curând, din PNL vor pleca și alți liberali, apropiați de-ai lui Frâncu, că rora deputatul le-a promis un viitor politic grandios dacă i se alătură. Adeziunea fostului șef al liberalilor vâlceni la PLD este datatăcu 1 aprilie 2007. 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.