1

Emilan Francu a plans public ca o fata mare

” Istericalele unui liberal aproape de apogeul politic ” dintr-o dată, ca și cum s-ar fi dedublat, liberalul a început săse autoflageleze cu palma peste frunte, țipând că el nu s-a bucurat de arestarea primarului, Mircea Gutău. „Nu înțelegeți că nu măbucur, nu înțelegeți!” urla el, lovindu-se ca un apucat peste Față . În salăs-a făcut liniște. Șoc total. Doamne ferește! Mai avea puțin și îi pocnea ceva la cap. Și asta pentru că , o colegădin presă, l-a întrebat care a fost motivul pentru care, la ședința solemnăde Consiliul Local, râdea pe sub mustațăla ideea că edilul-șef este arestat. „Poate măgândeam la copilul meu, de aia am zâmbit” a răspuns el. Măi săfie!!! Proști ne mai crede liberalul

 

       La ultima sa conferințăde presă, șeful liberalilor vâlceni, Emilian Frâncu,  a încercat, neconvingător, sădeplângă soarta primarului Mircea Gutău. Nu cu mult timp în urmă, bisăptămânalul VOCEA VÂLCII, l-a catalogat drept Frâncu MINCINOSUL. Acum, ne-a certificat convingerile. Înșiruirea de întâmplări de la conferința de care aminteam mai sus seamănăfoarte bine cu scenariul unui film de mâna a cincia. Ieftin și tras de păr. Ne-am fi dorit să prezentăm, în paginile ziarului nostru, aspectele reliefate cu această ocazie, obiectiv, dar ilaritatea situației, din păcate, nu ne permite.

       Chiar înainte de  începerea conferinței,  jurnaliștii au fost nevoiți săse mute într-o altăsală, deoarece, din motive tehnice, Electrica a oprit curentul. Deși societatea anunțase întreruperi de electricitate „între orele 10.00 „“14.00 în zona Calea lui Traian (intersecție cu Nicolae Bălcescu) – Liceul Lahovari, la abonații casnici și agenții economici din blocurile 1, 2, 2A, 3, 4, Filipin, Liceul Mircea cel Bătrân, Casa de Pensii și imobilele situate între bl. 3 și bl. 5 din Calea lui Traian”, șeful liberal a considerat acțiunea ca fiind un sabotaj la adresa sa, pentru că , a trecut cam mult de când politicianul a pierdut aproape în totalitate simțul realului. În van s-au chinuit jurnaliști prezenți la conferințăsă-i explice că este vorba de întreruperi de energie electrică programate, parlamentarul a ținut-o precum cucul cu cântecul, simțind parcă în aer, zecile de conspirații care i se pregătesc. Ce-i drept, doar în mintea sa.

       Apoi, a început, în stilu-i caracteristic, săcritice ziariștii, pe care, fărăgrețuri, i-a jignit cum i-a venit la gură. Și ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat a început săvorbească , rânjind perfid, despre planurile pe care, ei, liberalii, le au cu Primăria Râmnicului. „Vom propune ca de azi înainte PUZ-urile sănu mai fie întocmite de cetățeni, ci de Serviciul de Urbanism al Primăriei Râmnicului, pe cheltuiala acestei instituții. În plus, vrem ca în zona dintre râul Olănești și Liceul Lahovari sănu se mai construiască nicio clădire. Oricum, avem mai multe idei, care spunem noi, vin în sprijinul cetățenilor” a  spus Frâncu, visându-se deja primar.

 

       Frâncu, aproape de o că dere psihică , la ultima sa conferințăde presă

       Dintr-o dată, ca și cum s-ar fi dedublat, liberalul a început săse autoflageleze cu palma peste frunte, țipând că el nu s-a bucurat de arestarea primarului, Mircea Gutău. „Nu înțelegeți că nu măbucur, nu înțelegeți!” urla el, lovindu-se ca un apucat peste Față . În salăs-a făcut liniște. Șoc total. Doamne ferește! Mai avea puțin și îi pocnea ceva la cap. Și asta pentru că o colegădin presăl-a întrebat care a fost motivul pentru care, la ședința solemnăde Consiliul Local, râdea pe sub mustațăla ideea că edilul-șef este arestat. „Poate măgândeam la copilul meu, de aia am zâmbit” a răspuns el. Măi săfie!!! Proști ne mai crede liberalul. L-a apucat dragostea paternă, așa subit, la un moment solemn. Din nou, minte. Dar asta, nu mai constituie de mult o surpriză.  

       În colțurile ochilor, i-au mijit și niște lacrimi, care, chipurile, se vroiau a fi vărsate în chip de solidaritate cu primarul. Nu a crezut nimeni. Exact ca în fabula cu lupul. Iar el l-a strigat de mai mult de trei ori. Degeaba încearcă să-și spele imaginea, cetățenii acestui oraș nu mai pot fi păcă liți de acest mincinos. Și tot în zadar,  se chinuie el săle insulte inteligența. Nu va avea sorți de izbândă. S-a dezbrăcat de caracter și, din nefericire pentru el, de prea multe ori, public. Inconsecvent în declarații, cum îl știm de când, probabil din lipsăde preocupare, s-a apucat de politică , Emilian Frâncu a ținut săadauge că nu se bucurăcâtuși de puțin la gândul că Mircea Gutău este la închisoare. „Nu pot săspun că îmi pare bine, dar situația care se prezintăacum, la Primărie, este convenabilă, nouăliberalilor”. Adică tot la fel. În concluzie, tot a se bucura se numește. Iar ne crede tâmpiți. Pe toți. Cetățeni și jurnaliști. De ce nu vrea săspunădeputatul cum își freca mâinile de bucurie, când a auzit vestea arestării edilului-șef? Sunt atâția colegi de-ai săi, gata săafirme, public, în orice moment, că au asistat la acest spectacol grotesc, inuman. Când vor declara că așa a procedat, tot la băiatul său va spune că s-a gândit, de-și răsucea și mustățile de bucurie? N-are a face. Familia e una, jocurile politice sunt altceva. Iar Frâncu, vizavi de acest capitol, se poartăca un adevărat Mefisto, ce este.

 

       Homo politicus defectus

       Și ca și cum nu ar fi fost îndeajuns de patetic, acest homo politicus defectus a precizat că publicația VOCEA VÂLCII l-a șantajat pentru că nu a vrut să-i plătească exorbitanta sumăde 3 milioane lei vechi lunar. Minte de îngheațăapele. Comportament  de ștrumf virgin „¦politic.  Se vede treaba că Emilian Frâncu s-a transformat într-un piticus liberalus mincinosus de prim rang. Pentru oricine e interesat de acest subiect, putem pune la dispoziție, în orice moment, arhiva VOCEA VÂLCII. Se poate constata, cu ușurință, că despre persoana sa am scris și înainte și dupărezilierea contractului. Și el o știe prea bine, dar îi place săse audăvorbind. Încă de la semnarea acestui act, liberul cunoștea faptul că banii nu ne vor reduce opiniile la zero, și, mai mult, milioanele de lei sunt prea puțin importante, atunci când vine vorba de corecta și obiectiva informare a cetățenilor. Oricum, vom prezenta în facsimil contractul, care arată, foarte clar că ne-a plătit suma de 4.760.000 lei vechi, pânăîn momentul în care, deranjat, de criticile aduse, s-a hotărât sărezilieze contractul. Adică fix o lunăde zile. Atât a durat colaborarea noastrăcu Emilian Frâncu. Pagubă-n ciuperci. Ceea ce nu vrea și nu poate săînțeleagăel, este că , deși o repetăm, știe acest aspect prea bine, nu avem partipris-uri”š cu nici un partid politic, indiferent dacă de numele său ne leagăsau nu un contract. Primeazăinformația și ne respectăm cititorii, într-o manierăîn care Frâncul nu va reuși vreodată, în raport, cu și așa puținul electorat care i-a mai rămas. Acum, când simte mai pregnant ca niciodatăcă se mumifică din punct de vedere politic, încearcă , un nereușit cântec de lebădă. E unul mut. În van plânge, se lamenteazăși se lovește cu pumnii în cap, acum. Timpul său politic trece și se ofilește ca o floare fărăparfum propriu. Apropos, ne-am amintit ceva”¦ În campania internădin cadrul PNL Vâlcea se plângea că a avut o presăostilăpentru că nu a „cumpărat-o”. Halal gândire liberală! Bunicii liberalismului românesc s-ar răsuci în mormânt săștie pe mâna cui, a ajuns la Vâlcea, partidul pe care l-au creat. Avem totuși un sfat, pentru acest cameleon politic, mânat doar de interesul propriu: n-are rost săse mai lovească cu palma peste frunte și Față cu ură. Vom scrie despre el de oricâte ori va că lca în străchini. Nu menajăm pe nimeni. În caz că se mai dedăla asemenea practici, îi sugerăm să-ți cumpere un baros. Dacă și dătare de tot cu el în cap, poate săvadăexact cât creier are la purtător.

Olivia Pirvu