Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevă schilodită de directoarea școlii

La Liceul Teoretic din Băile Govora,

În urmăcu două luni, în curtea Liceului Teoretic din Băile Govora s-a produs un grav accident. O tânărăde 16 ani a fost lovitădin plin, chiar în curtea școlii, de o mașinăcondusăde directoarea unității de învățământ, Maria Mecu. Părinții tinerei nu au reclamat pe moment incidentul, deși fiica lor a suferit răni grave care au necesitat, inițial, 55 de zile de îngrijiri medicale. Acum, când au aflat că fiica lor poate să rămână șchioapăpentru toată viața, rup tăcerea. 

Lecții de condus în curtea școlii

Accidentul s-a produs cu două zile înainte de Înviere. Eleva Alexandra Marinescu stătea pe o bancă din curtea școlii împreunăcu două colege, câțiva profesori și directoarea Maria Mecu. Aceasta din urmăa mărturisit că intenționeazăsă-și ia permis de conducere, dar că nu știe săconducă foarte bine. În acel moment, profesorul de economie, Daniel Rigo, a insistat să-și învețe șefa săconducă , îndemnând-o săîncerce chiar în curtea școlii. Femeia a acceptat, dar nu a reușit săconducă pentru mult timp, deoarece a pierdut controlul volanului și a intrat în banca unde stăteau elevii și profesorii. Singura care nu a reușit săse ferească a fost Alexandra Marinescu și a fost lovitădin plin. Șocați, profesorii au reacționat abia După câteva minute, când au chemat cadrele medicale din școalăși ambulanța.

Alexandra riscă să rămână șchioapă

Mama Alexandrei, Verginica Marinescu, a ajuns la școalăcu câteva minute înainte de a veni ambulanța. Femeia le-a povestit anchetatorilor că medicii ambulanțieri i-au spus că fiica ei nu are nimic grav, doar câteva fracturi și trebuie săstea liniștităîn pat. Alexandra a fost transportatăla Spitalul Județean de UrgențăVâlcea. Acolo nu a stat mult timp, pentru că mama ei, nemulțumităde condițiile din spital, a decis săo ia acasă. La șase săptămâni După accident, tânăra a mers la un alt medic pentru a o consulta. Doctorul i-a Alexandrei spus că are multiple fracturi, iar din cauza faptului că acestea s-au vindecat strâmb, ea riscă să rămână șchioapă.

Directoarea, acuzatăde vătămare corporalădin culpă

În urma incidentului, directoarea Liceului din Băile Govora, Maria Mecu, s-a ales cu dosar penal. Ea este acuzatăde vătămare corporalădin culpăși nerespectarea măsurilor de protecția muncii. „Incidentul s-a petrecut cu două zile înainte de Paști, în vinerea mare. Am făcut primele cercetări la fața locului și am audiat toți martorii implicați. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea, iar soluția proceduralăpe care s-a mers a fost de vătămare corporală. Directoare se afla la volanul mașinii unui coleg profesor și nu avea permis de conducere. În primăfază, știu că fata a avut un certificat medical de 55 zile de îngrijire” – ne-a declarat Paul Popescu, comisar în cadrul Poliției Băile Govora.