Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

E bine în România liberală!

Scandalul pensiilor majorate îmi dăsenzația că tâmpenia guverneazățara, iar Brucan cu al său „stupid people” a caracterizat foarte bine poporul român. Citind comentariile din diverse ziare sau ascultând cele discutate în conferințele de presă si în emisiunile televizate despre această problemăam constatat că foarte mulți comentatori își iau informațiile de la țața Leana sau de la bodega din colțul străzii, iar, cu rare excepții, nimeni nu gândește cu mintea proprie (atât cât i-a dat-o Dumnezeu și școlile absolvite – dacă a fost la vreo altășcoalădecât cea muncitorească , de partid, Fane Patriotul, cursuri de vară/toamnăa actualelor partide etc.), rece, obiectiv, responsabil. Toate comentariile se fac în funcție de umori, simpatii/uri viscerale, interese imediate, de grup, totul în eternul sos mioritic de bârfă, miștocă reală, mârlănie muncitoresc-țărănească , regrete ale timpului când „originea sănătoasă” era că tre funcții și ranguri și nostalgia După vremea când toți eram egali și se putea da de pământ cu inginerul, șeful, directorul în ședințele de PCR, sindicat, pe motiv de apucă turi burghezo-moșierești, abateri ideologice, etc.

           Ei bine, acum, După 17 de ani de tranziție postcomunistă, șpăgoasăsau clientelară, așa zișii „băieți deștepți” aruncă în luptăprovocă ri de tip suspendarea, anticonstituționalitatea altora, dar ar vrea ca hoția și șpaga lor săfie constituțională. Iar acum, de curând, ca săsporească haosul și săproducă o diversiune antiprezidențială  s-a hotărât mărirea aberantăa punctului de pensie. A te opune majorării pensiilor pe motiv că nu existăsurse reale de finanțare, este clar că ești fie băsescian, pedist sau capitalist mârșav care nu vrei săîmparți nimic cu poporul obidit și mai ales cu cei 4 milioane de pensionari de 50-60 ani. Se știe bine că guvernul a decis majorarea pensiilor, de la 1 ianuarie 2008, cu 43%, iar legea ce consfințește mărirea punctului de pensie a primit acceptul întregului Parlament. Aceasta este legea cu cel mai mare efect de bumerang, adică lovește în cel/cei ce au dat-o. Pe de o parte vor fi mulți nemulțumiți dintre contribuabilii că rora li se iau taxe mai mari; pe de altăparte – și cel mai important – pensionarii cu pensii mici/modeste, „spumegă” știind că celor ce au pensii mari li se va mări pensia cu același procent, deci câștigul/mărirea va fi foarte mare, în primul rând pentru cei cu pensii mari.

          Ca în „Animal Farm” a lui G. Orwell, toți oamenii sunt egali, cu unii (mult) mai egali decât alții. Guvernul afișeazăcea mai teribilănedreptate; pensionarii sunt mulți, dar nu sunt proști. Trebuie săfii cretin sănu-ți dai seama că fervoarea care i-a cuprins pe PSD-ei și PNL-ei de a mări pensiile are legăturădirectăcu scă derea lor dramatică în sondaje. Ăștia sunt în stare să-și vândăși mămicile numai’ sămai câștige niște voturi. până la referendum nu și-au bătut capul cu chestia asta. Acum, După votarea legii, nu înțeleg de ce se fac presiuni pentru promulgarea ei imediată. Chiar dacă președintele va reîntoarce legea în parlament, până la sfârșitul lui august tot o promulga, iar legea intra în vigoare efectiv din ianuarie 2008. Cine sunt cei mai interesați de promulgarea legii? Ultima statistică aratăcă la ora actualăsunt în jur de 500 de persoane cu pensii peste 2500 (două zeci și cinci de milioane) lei. Printre ei îi regăsim pe foști și actuali parlamentari în proporție de 50% cei mai mulți pesedei, și mai sunt pe țeavădin 2008 mulți alți parlamentari, cei mai mulți tot de la pesedei.

          Aceștia au făcut legea în special pentru ei și tot ei sunt cei care fac cele mai mari presiuni asupra președintelui, iar cei cu pensii de mizerie sunt folosiți ca masăde manevră. Știe cineva cât are Voiculescu pensia, Rodica Stănoiu, Hrebenciuc, Ilici, Solcanu și celelalte fosile de la Curtea Cconstitutionala care pe lângă pensie mai primesc și salariul de parlamentar sau judecă tor la CC? Dacă pensionarii ar avea mai multăminte și nu s-ar lăsa prostiți de gureșii profitori, ar solicita expres ca pensiile mici săfie mărite cu un raport mai mare de 50%, iar a celor care depășesc 2500 euro cu cel mult 10%. O creștere liniarăa pensiilor va mări discrepanța dintre pensia foarte mare și cea mai mică pensie. Dacă mai pui și depășirea unor plafoane pentru compensare și ajutoare, unii pensionari vor ieși în pierdere. Mărirea pensiilor este bomboana electorală, pe a că rei paternitate se bat PNL și PSD. Susținerea Financiară e subțire.

          Ascultați-l pe Vosganian cum se încurcă în argumente și văveți face o părere completă. Ca sănu mai pomenesc de minciuna cu fondurile europene. Săfie clar: UE nu dăfonduri pentru pensii, dăfonduri pentru sănătate, învățământ, agriculturăetc. A lua fonduri UE de la un minister și a le băga în pensii este evaziune fiscală, iar Vosganian și Vlădescu știu asta mai bine decât noi. Dacă -i întrebi pe inițiatorii legii de unde scot banii, dau din colț în colț. Trompetistul de Tăriceanu tocmai de-asta s-a ferit de lege la început. Și acum ar trebui sătacă din gură. PSD și-a făcut calculul câte procente electorale mai obține de pe urma legii, nu de unde ia banii pentru pensii. Și tare-mi e că la sfârșit PSD va ieși cu socoteala cam ca Tipătescu, cel care și-a exprimat îndoiala asupra numărului steagurilor.

          Săptămâna trecută, premierul că lin Popescu Tăriceanu a declarat că Executivul a hotărât săîncaseze contribuțiile de asigurări sociale (pensii) de la toate câștigurile realizate de persoanele fizice, aceasta fiind, După el, una dintre sursele de finanțare a majorării pensiilor în 2008. El a ținut săprecizeze că măsura este meritul PNL, deși și PSD încearcă săîși atribuie aceste măsuri. În atare situație, cred că cel mai profitabil pentru economia românească ar fi o taxa pe furt, decât pe veniturile provenite din muncă . Spun acest lucru pentru că furturile și escrocheriile produc mult mai mult decât munca, așadar și taxele colectate ar fi mult mai consistente pentru buget. Statistic, politicienii și hoții (scuze pentru a doua sinonime) au o situație materialăincomparabil mai bunădecât restul populației.

          Dacă Tăriceanu dorește săidentifice persoanele taxabile din această categorie atunci nu are decât săse uite în oglindă, la colegii săi precum și la neo-milionarii de sorginte comunistă. Îara este pe culmi de când liberalii sunt la cârma țării. Tot omul se simte mai mândru că trăiește în România liberală. Leul a atins cote istorice. Dreptatea este la ea acasăși țările lumii ne dau drept exemplu. Suntem o țară fărăcorupție și corupți. Legile se îmbunătățesc zilnic în direcția dorităde guvern și aprobatăde parlament.

          Mai sunt și legi neaprobate, la care nu se întrunește cvorumul, dar asta e numai o întâmplare. Instrucția este la așa nivel încât și ministrul educației este lăsat perplex de elevii din clasele primare. Pensionarii au pus pungile la muiat săaibăunde depozita promisiunile. Salariații și țăranii, afaceriștii mărunți (cei mari nu se pun la socotealădin motive de sponsorizări electorale) sunt într-o veselie Continuă . Atenție, stimați concetățeni, sănu înnebunim de atâta bine și săne ținem tare pentru că vin alegerile și tot pe ei îi votăm (dacă nu judecă m!).