Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Buse – reales presedinte al
conservatorilor valceni

         ” În urma votului celor 430 de delegați, ” printre vicepreședinții PC Vâlcea se numără Ion Bușagă (primarul din Berislăvești), Valentin Ciocan și Vetuța Ciocan, Aurelian Cornoiu (primarul din Lăpușata), Dumitru Cumpănașu, Victor Grigorie, Alexandrina Ivancu, Ivan Jinaru (primarul din Vaideeni), Gheorghe Mugioiu (liderul de sindicat de la USG) ” „șansa pe care o avem acum nu o vom mai avea niciodată. Suntem oameni dintre cei mai buni. Suntem o forță și toată lumea ne privește. În 2008, toți membrii conservatori vor fi soluții viabile pentru administrația județului Vâlcea. Vreau să fie clar pentru toată lumea că cei care nu vor obține targetul de 20%, a doua zi sunt demiși de drept. Eu rog vâlcenii să aibă încredere în noi pentru că la Partidul Conervator sunt oameni capabili” a spus vechiul-nou președinte PC Vâlcea, Dumitru Bușe

 

           Alegerile din sânul organizației județene a Partidului Conservator au avut loc sâmbătă, 14 octombrie a.c., în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, la care au participat peste 430 de delegați. Așa cum am mai anunțat, singurul candidat la șefia PC Vâlcea a fost Dumitru Bușe. Conferința județeană a Partidului Conservator s-a bucurat de prezența unor membrii de la centru cum ar fi Renică Diaconescu – vicepreședinte și deputat PC, Sanda Păduraru – secretar executiv adjunct al conservatorilor și Ioana Nedelcu secretar de stat în Ministerul Muncii. Ei au fost delegați de conducerea partidului pentru a veghea asupra bunei desfășurări a alegerilor.

 

           Promisiunile lui Bușe

 

           Primul speach a fost ținut, așa cum era de așteptat, de președintele PC Vâlcea, Dumitru Bușe care a încercat să convingă auditoriul că organizația județeană pe care o conduce este una de luat în seamă și de aceea, ei trebuie să muncească pentru a realiza cât mai multe lucruri bune. „Conferința de astăzi este una lucrativă, nu festivă. Azi, încercă m să realizăm o echipă de prietenie politică , așa cum PC nu a mai avut până acum la Vâlcea. Avem 117 oameni în administrațiile locale. Ultima ședință a reliefat faptul că activitatea lor este bună. Filiala noastră la Vâlcea a crescut în ultimii ani. Avem opt primari și zece viceprimari. PC la Vâlcea reprezintă o forță politică care trebuie luată în seamă. Iar, noi trebuie să muncim în continuare pentru ca această forță să se facă mai bine simțită. Eu îmi voi asuma responsabilitatea pentru această echipă care va fi aleasă astăzi de dumneavoastră”– au fost primele cuvinte ale liderului conservator, Dumitru Bușe.

După acest discurs au urmat cele ale liderilor partidelor politice din județul Vâlcea. Astfel, pe rând, Dorel Jurcan președintele Partidului Democrat Vâlcea, Emilian Frâncu președintele PNL Vâlcea, Aurel Vlădoiu deputat PSD, Ștefan Prală vicepreședintele PSD Vâlcea și Adrian Toader președintele Partidului Alianța Populară Vâlcea au urat succes noii echipe a Partidului Conservator Vâlcea. „Eu am fost și sunt în continuare unul dintre militanții pentru o cât mai bună colaborare cu Partidul Conservator. Cred că trebuie să lucrăm cât mai bine împreună la Guvernare. Am convingerea că După doi ani de Guvernare faptul că am reușit să transformă m stegulețele roșii, ne dă dreptul să spunem că am făcut ce trebuia. Mesajul meu și al colegilor mei pentru dumneavoastră este să-i alegeți, astăzi, pe cei mai buni” a spus liderul democrat Dorel Jurcan.

 

           „Le voi mânca ficații” Dumitru Bușe

 

           Conferința județeană a Partidului Conservator a continuat cu anunțarea, de că tre Dumitru Bușe, a obiectivelor echipei pe care a propus-o spre alegere. „Este pentru prima dată când nu s-au făcut propuneri pe prietenie sau pe ochi frumoși. Toți candidații de astăzi s-au autopropus. Am spus-o și o repet: le voi mânca ficații, pe românește, dacă nu muncesc. Și-au dorit să fie președinți, vicepreședinți, conducă tori dar trebuie să muncească . La noi nu vor fi găști sau puncte de vedere diferite. Nimeni nu va îndrăzni să pună interesele partidului în scopul intereselor personale” a mai spus Bușe. Cu această ocazie, liderul conservator a anunțat și principalul obiectiv pe care echipa de conducere va trebui să-l atingă: 20% la viitoarele alegeri din 2008. „Șansa pe care o avem acum nu o vom mai avea niciodată. Suntem oameni dintre cei mai buni. Suntem o forță și toată lumea ne privește. În 2008, toți membrii conservatori vor fi soluții viabile pentru administrația județului Vâlcea. Vreau să fie clar pentru toată lumea că cei care nu vor obține targetul de 20%, a doua zi sunt demiși de drept. Eu rog vâlcenii să aibă încredere în noi pentru că la Partidul Conervator sunt oameni capabili” a conchis Dumitru Bușe. 

 

           Declarații de dragoste

 

           Înainte de a prezenta echipa de conducere, au luat cuvântul și liderii conservatori de la centru. Primul care a vorbit a fost deputatul Renică Diaconescu, care le-a mărturisit delegaților că în timpul petrecut la Vâlcea și-a dat seama cât de mult se iubesc membrii conservatori vâlceni. „Mi-am dat seama că Dumitru Bușe vă iubește. Omul acesta ține atât la partid, cât și la dumneavoastră. Mă bucur că ați crescut și că aveți un președinte puternic. Noi, conservatorii, am fost loviți la centru din toate părțile. Au scos ideea aceea cu «soluția imorală» în care președintele nostru Dan Voiculescu era acuzau că a făcut poliție politică . Eu vă spun că am fost unul din apropiații președintelui care a văzut acel dosar. Nu era nimic serios acolo, doar că domnul Voiculescu informa asupra unei fabrici de mâna a doua pe care străinii vroiau să ne-o vândă ca fiind de mâna întâi. Acum că ne-au lăsat cu soluția imorală, ne resping proiectele. Nu vor nimic, nici taxa scă zută la alimente și nici să le mai dăm bani în plus la pensionari” a menționat vicepreședintele PC, Renică Diaconescu. Nici secretarul executiv al PC, Sanda Păduraru nu a scă pat ocazia să îl laude pe Dumitru Bușe. Aceasta le-a povestit delegaților prima întâlnire pe care a avut-o cu președintele vâlcean și le-a mărturisit că de-a lungul timpului a învățat multe lucruri bune de la el.

 

           Bușe a fost ales în unanimitate

 

Astfel, După ce au fost anunțați candidații, s-a trecut la vot. Fiecare delegat a fost chemat să-și exprime opțiune. Minute în șir, conservatorii s-au perindat prin fața urnei de vot. După ce toți delegații au votat a urmat numărătoarea. Rezultatul a relevat faptul că Dumitru Bușe nici dacă ar fi avut un contracandidat, nu ar fi fost unul pe măsură. Delegații partidului din tot județul au apreciat tot ceea ce a făcut acesta pentru PC Vâlcea. Astfel, fostul și actualul președinte al PC Vâlcea, Dumitru Bușe, a fost ales în unanimitate. Prim vicepreședinte al partidului a fost ales Ion Diaconu, iar Constantin Mojoiu secretar executiv.  

          

           În urma votului celor 430 delegați, structurile de conducere ale organizației județene a PC au următoarea componență:

Vicepreședinții Consiliului Județean Vâlcea al Partidului Conservator: Ion Bușagă, Valentin Ciocan, Vetuța Ciocan, Aurelian Cornoiu, Dumitru Cumpănașu, Gheorghe Drugan, Ene Gabriel, Victor Grigorie, Alexandrina Ivancu, Ivan Jinaru, Ion Mănoiu, Valeriu Mihăescu, Gheorghe Mugioiu, Gheorghe Pârvulescu, Adrian Pârvulescu, Petre Popescu, Victor Popescu, Aurel Ștefan, Gheorghe Teodorescu, Mircea Trănescu

Comisia de cenzori: Ion Dilică , Valerică Condescu, Claudia Andrei

Comisia de Etică , Litigi, Petiții: Lucian Popescu, Gabriela Mojoiu, Dumitru Rusie

Claudia Stanciu