Acasă Arhiva Dosarul „CLANUL PIELE”

Dosarul „CLANUL PIELE”

Prezentarea dosarului „Clanul Piele” este departe de finalizare. Stufoșenia acestuia și multitudinea de acuzații ne-au creat impresia unei munci juridice irosite în van. După cum am mai spus-o, acest dosar este „subțire” în probe și argumente juridice. Suntem convinși că neprietenii noștri și dușmanii democrației ne vor acuza de părtinire și de amestec în treburile justiției, insultându-ne că ne-am lăsat cumpărați de acuzați. Pe astfel de indivizi nu putem nici măcar săne supărăm. Presa este câinele de pazăal democrației, apărând – printre altele – și prezumția de nevinovăție. Săașteptăm în liniște și calm hotărârea instanțelor de judecată. Dar până atunci, merităsărelevăm că în sarcina „Clanului Piele” s-au pus și infracțiuni informatice. Adică , folosirea unor tineri dotați și „artizani” pe calculator, pentru înșelarea naivilor din Occident, amatori de vânzări-cumpărări electronice și la prețuri avantajoase. Unul dintre tinerii „atașați” grupului de acuzați este Cosmin-Constantin Dură, născut în anul 1987, zis „Cosmin Blondul”. Împotriva acestuia s-a început urmărirea penalăpentru comiterea nu mai puțin de 6 infracțiuni electronice. Tânărul este cunoscut cu antecedente penale (8 luni cu suspendare ptr. Art. 208/1 și 209/1/i, CP – sentința penală625/13.04.2006), anul acesta, împotriva sa punându-se în mișcare încă două acțiuni penale.                                   Declarație

Subsemnatul DurăConstantin Cosmin, fiul lui Constantin și Ioana, născut la data de 18.05.1987, în județul Vâlcea, Rm. Vâlcea, cu domiciliul în Rm. Vâlcea, str. Tineretului nr. 14, bl. S2, sc. A, ap. 30, fără forme legale în comuna Dăești, sat Fedeleșoiu, declar următoarele:

Doresc sădau declarația fără săfiu asistat de un avocat în acest moment.

În urmăcu circa 2 luni de zile am început săîncerc săfraudez cetățeni străini prin intermediul site-ului de licitații on-line E-Bay. Licitațiile erau făcute în numele meu și nu erau cu „second chance”, adică a doua șansă. Anume luam legătura cu utilizatorii site-ului E-Bay care pierdeau o licitație pentru un produs și le ofeream spre vânzare acel produs. Adresele de mail ale acestora le aflam cu ajutorul unui program numit de noi „râjniță” și apoi luam legătura cu aceste persoane. Banii proveniți din aceste fraude erau ridicați de că tre mine prin intermediul sistemului de platăWestern Union, de obicei de la oficiul Western Union din Mall. Cred că am fraudat în jur de 4-5 cetățeni străini, pe care îi înșelam făcându-le oferte pentru diferite oferte. La un moment dat, acest procedeu pe care îl foloseam, respectiv „râjnița”, nu a mai funcționat.

Menționez că sumele retrase de mine erau cuprinse între un milion și 3 (trei milioane. Pe învinuitul Stancu Vasile Cosmin îl cunosc de circa două luni de zile și sunt cu el în relații de prietenie, adică comunică m prin intermediul yahoo messenger. Într-o discuție avutăcu Stancu Vasile Cosmin, zis Bulei, acesta mi-a spus că dacă reușesc săpun licitații care săținăpe site-ul de vânzări auto online o săfiu un om realizat. Am încercat săfac acest lucru, dar nu am reușit deoarece licitațiile îmi erau scoase de pe site de că tre administrator.

La percheziția domiciliarăefectuatăla domiciliul meu s-a găsit un laptop, acesta fiind laptop-ul de pe care am făcut licitațiile menționate mai sus. De asemenea, pe stick-ul găsit la percheziție se aflădetaliile de la toate licitațiile făcute de mine. Nu am comis niciodatăfraude informatice, respectiv licitații fictive în folosul sau în numele unei alte persoane. Aceasta este declarația pe care o dau, o susțin și o semnez.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.