Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„DINÎIȘORUL DE AUR” AL LIBERALILOR VREA ÎN „TOP 300”

” Îmburghezitul de la liberali

” suferind de parvenitism și de teama incertului viitor politic pe care i-l rezervăpartidul din care face parte, Nicolae s-a îmbogățit peste noapte, strângând cu rapacitate o avere nejustificată” omul și-a cumpărat terenuri în intravilan, tablouri și mașini scumpe ” cu ce și-o fi făcut el averea, trăind dintr-un salariu de bugetar? ” la scarămică , avem, acum, o mostrăa motivului pentru care liberalii se împotrivesc înființării organismului național de control al averilor (ANI)

 

Fărădoar și poate, averea consilierul local liberal Ion Nicolae a avut o evoluție spectaculoasăîn ultimii doi ani. „Alesul” se poate lăuda că este unul dintre cei mai avuți consilieri din Consiliul local al municipiului Rm.Vâlcea, dacă nu cumva, cel mai bogat consilier local. Nicolae s-a îmbogățit peste noapte, strângând cu rapacitate avere, de teama incertului viitor politic pe care-l rezervăpartidul din care face parte. Și-a cumpărat terenuri peste terenuri, tablouri și mașini scumpe, din bani pe care, gurile rele spun că nu i-ar fi câștigat tocmai cinstit, pentru că salariul de bugetar nu este atât de îndestulător. Suspiciunea a fost alimentatăde situația comparativăa declarațiilor sale de avere din anii 2005 – 2006, declarații date în conformitate cu prevederile legale și cu responsabilitățile legale impuse. Menționăm că între declarația de avere (postatăpe site-ul Inspectoratului de Stat în Construcții, la adresa http://www.isc-web.ro/declaratii/ais_vl.pdf), completatăsub semnăturăprivatăîn 2005, și cea de pe site-ul Primăriei Râmnicului (www.primariavl/portalvl/portal3vl.nsf), din 2006) apar neconcordanțe majore. În rândurile de mai jos, ne-am propus săfacem o comparație între cele două , pentru ca opinia publică săfie bine informată.

Latifundiarul

Conform declarației sale de avere, declarație postatăde site-ul Primăriei Râmnicului, Ion Nicolae și-a cumpărat trei terenuri construibile – unul la Livezi (de 3.600 metri pătrați), altul la Vlădești (3.000 de metri pătrați) și un altul la Păușești-Măglași, în supraFață de 1.000 metri pătrați. La cele trei proprietăți pe care le deține, Nicolae a „omis” sătreacă și valoarea lor de impozitare. I s-a părut că asta este ceva nesemnificativ. Apoi, urmașul norocos al lui Brătianu și-a cumpărat în Rm.Vâlcea și două apartamente, ultimul dintre ele achiziționat chiar anul trecut. Nici la capitolul autoturisme bugetarul liberal nu stărău. Este proprietarul unui BMW și al unei Dacia 1310, pe care le ține în garaj și se plimba pe banii contribuabilului, fiind văzut și ziua și noaptea, și la serviciu și în campanie electorală, prin județ, la volanul autoturismului Inspectoratului Județean în Construcții Vâlcea.

Unde sunt tablourile lui Nicolae?

Deși are garajul plin de mașini, Ion Nicolae, preferă, totuși, săse plimbe cu mașina instituției în fruntea că reia se află, în care poate fi văzut la volan, toată ziua, chiar și în orele în care nu mai este în timpul programului (uneori și noaptea, prin cartierul Traian, făcând pe detectivul și urmărind efectul razelor de luna asupra galoșilor de gumă!). „Alesu” face astfel economie la benzină, strângând ban pe ban, pentru a-și achiziționa tablouri de valoare. Pentru că se pricepe. Dacă ar fi și adevărat ceea ce a declarat, el a reușit săcumpere mai multe picturi, în care a investit 50 de mii Euro. Asta conform declarației sale de avere din 2005, afișatăpe site-ul Inspectoratului de Stat în Construcții, la adresa http://www.isc-web.ro/declaratii/ais_vl.pdf). Admițând că declarația în cauzăeste reală, nu ne putem explica de unde a avut Nicolae atâția bani ca săachiziționeze tablourile și nici nu înțelegem cum de s-a hotărât săcumpere opere de artă, având în vedere că ochii săi nu au văzut în viața lor o expoziție de pictură, decât dacă a privit prin geamuri, en-pasant, la vreo Galerie de artăunde avea loc vreun vernisaj. Îl cam ia tremurul și mult prea mult timp, dacă este nevoit săintre într-o galerie de artă. Acum, nu putem fi de acord nici cu colegii lui politici, care au râs când au auzit de declarația lui de avere și ne-au povestit că motivul pentru care și-a cumpărat tablouri este acela că -i place săse zgâiască , ore-n șir, la ramele acestora, imaginându-și că poate fi și pictor celebru, dacă a ajuns liberal celebru. E cam același lucru, pentru mintea lui și-l va ajuta și aici Frâncu! Peste un an de zile, în declarația de avere din 2006, postatăpe pagina web a Primăriei Râmnicului, Nicolae nu mai pomenește nimic de cei 50 de mii euro, investiți în tablouri. Ce-o fi făcut consilierul cu ele? Continuându-și lauda, tot în declarația de avere de pe site-ul Primăriei Rm. Vâlcea, la capitolul „Active financiare”, alesul local a trecut un cont bancar, la Raiffaisen Bank, în valoare de 50 mii euro. Și cam atât. Bani de bani!

Sfidare

În 2005, Ion Nicole avea părți sociale la Oltchim SA și la Vel Pitar SA, în total, două mii de acțiuni. La rubrica venituri, el menționeazăsuma de 13 mii RON provenitădin diversele calități pe care le deținea (membru AGA, membru Consiliul de Administrație și respectiv consilier local). însă , în declarația din 2006 (postatăpe www.primariavl.ro), sumele mai sus amintite nu mai apar. 60 mii RON, este singurul venit menționat de consilier, în declarație. Obosind sătot treacă toți banii pe care-i câștigă , nu a amintit, nici măcar, de valoarea la care se ridică salariul de consilier, de parcă , anul trecut nici nu ar mai fi primit bani în calitate de ales local. Ne-a fost extrem de dificil săcitim declarația sa de avere, pentru că ea a fost completatăilizibil, cu un scris asemănător ușor analfabeților din Colonia Aleea Nuci. Suntem convinși că Nicolae are o avere mai mare decât cea declaratăși sunt destui cei care împărtășesc același punct de vedere cu noi. Din ce în ce în ce mai mulți De se va înființa Agenția Naționalăde Integritate (ANI), controlul averilor va începe de la îmburgheziții politici .

Olivia Parvu