Acasă Arhiva Deschideți ochii mari la urne!

Deschideți ochii mari la urne!

Politicianul român este antropofag. El nu se poate ridica, decât După ce i-a ronțăit beregata adversarului: Carol I nu i-a mai permis lui Cuza săse întoarcă în țară nici mort, Carol al II-lea a poruncit sugrumarea lui Corneliu Codreanu, regele Mihai l-a dat pe Ion Antonescu pe mâna rușilor, Gheorghiu-Dej a turnat-o pe tovarășa Ana Pauker la tovarășul Stalin „pentru deviație de dreapta”, Nicolae Ceaușescu i-a dat o ultimăcopitălui Gheorghiu-Dej, care dăduse indicația „să-l puneți pe Niculae, mă!”, Ionel Iliescu a jurat la closet în fața lui Brucan să-l împuște pe Ceaușescu, care i-a fost ca un tată, Adrian Arogantu’ i-a tras preșul de sub picioare „bătrânului”, cum avea obiceiul săspunădespre Ion Iliescu – vechea deșcă a partidului.

A urmat, apoi, prietenia portocalie dintre Traian Băsescu și că lin Popescu Tăriceanu care s-a destrămat din motive de susținerea oligarhiei petro-liberale în paguba românilor naivi ce au crezut în superioritatea dreptei în fața tendințelor de anarhie și corupție de stânga. Tăriceanu i-a sărit la gât președintelui Băsescu și democrației, pentru prietenul său Dinu Patriciu. De aici a început destabilizarea vieții politice românești. Aproape nu existăsăptămânăfără un scandal de pomină, autorii acestuia nefiind alții decât dragii noștri parlamentari, stimulați de sprijinul puternic pe care-l asigurăguvernanților liberali afaceristul petrolist. De curând, Camera Deputaților a adoptat o ordonanța de „înnoire” a legislației penale, nu înainte de a vota, fără dezbateri în plen, noi modifică ri făcute de Comisia juridică la inovațiile deja aduse de fostul ministru al Justiției.

Artizanii modifică rilor legislative sunt deputații Eugen Nicolicea (PSD) și Sergiu Andon (PC) – membri ai Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Primul este inginer, în timp ce al doilea a activat ca procuror în raionul Fetești. „Necesitatea” ordonanței, contestatăacum, a fost datăde dezvăluirea prin presă a mitei de tip Remeș-Mureșan, de rușinea coborârii demnității parlamentare la caltaboși și la palinca ardelenească . Conform noilor reglementari, ziariștii riscă până la 7 ani de închisoare dacă fac publice înregistrări din faza de urmărire penală.

Potrivit altui amendament, interceptările telefonice se vor putea face numai După anunțarea celui bănuit de comiterea unei infracțiuni. Judecă torii nu mai pot acorda autorizații de interceptare decât După ce procurorul a dispus începerea urmăririi penale împotriva unei persoane. O asemenea schimbare a legii ar putea avea consecințe și asupra dosarelor penale aflate în curs. Spre exemplu, în dosarul Rompetrol, o mare parte a probatoriului constă în înregistrări telefonice realizate înainte de începerea urmăririi penale împotriva lui Dinu Patriciu. Populația considerăcă avem o corupție endemică , iar Parlamentul, ca reprezentant al populației, ar trebui săfuncționeze în vederea binelui public.

În cazul de Față , săproducă o legislație care săeficientizeze lupta anticorupție. În schimb, ce fac parlamentarii? Sub pretextul pueril al „protejării drepturilor omului”, submineazăprocurorul (care teoretic este cel ce trebuie săapere binele public) în lupta anticorupție. Reîntoarcerea la o viațăsub tensiune cu un guvern cu tendințe dictatoriale, cu un parlament care își dăsilința săsfideze zilnic populația țării, să-i ignore și să-i disprețuiască pe români, cam asta este imaginea pe care ne-o oferăalianța tică loasăa celor 322 de parlamentari. Măîntreb cum este posibil ca limbricii comuniști săfie lăsați săsfideze tot ce a consacrat Revoluția? Cum este posibil ca doi parlamentari inconștienți sădistrugăfundamentul democrației, libertatea de expresie și dreptul la liberăexprimare? Înainte de ’89 existau cât de cât niște legi care săcombatăfurtul și corupția, care însă nu se aplicau și pentru cei care erau mai egali decât alții.

După ’89, s-a făcut o Constituție (jalnică și exasperantădemocrație ne-au creat Iliescu și Iorgovan!) și s-au făcut legi care săîmpiedice prinderea infractorilor sau să-i absolve de orice vină. Inițiatorii, pe lângă faptul că nu au consultat legislațiile europene în acest domeniu, nu au consultat nici măcar ultima babăde la țară dacă pisicii care trebuie săprindășoareci i se poate pune zgardăcu zurgălăi. Sau știau, dar în disprețul lor suveran Față de noi și Față de noțiunea de dreptate, pur și simplu nu le-a păsat. Guvernul și Parlamentul produc o incompatibilitate falsăîntre „drepturile omului” și lupta anticorupție. De fapt nu e nici o incompatibilitate. Ba dimpotrivă, corupția este una din cauzele care submineazădrepturile omului. Când cel care dășpagăare prioritate în defavoarea ta, atunci drepturile tale la garantarea proprietății, la un proces echitabil etc. sunt încă lcate flagrant. Iată, am ajuns săavem parte la conducere numai de gunoaie care ne îngroapăviitorul.

Trebuie săînțelegi, electorule, că îmbuibații din Parlament, prin ordonanța la care mărefer, nu s-au gândit săte protejeze pe tine ca și cetățean obișnuit. toată mârlănia este menităa acoperi faptele lor de corupție, îmbogățirea lor fără just temei și, nu în ultimul rând, acoperirea unor mânării care se fac la nivelul instanțelor de judecată. Nu te-ai întrebat de ce acest demers legislativ vine După difuzarea de că tre TVR a afacerii „Caltaboșul”? Îi-ar fi foarte util dacă ai analiza modifică rile făcute cu atâta grabăîn contextul acestui scandal și, la urnele de vot să-i sancționezi pe patricieni cu ștampila. Nu trebuie săfii susținător al lui Băsescu săvezi că acești tică loși încearcă cu disperare săinfluențeze, cu mijloace ilegale și prin abuzuri grosolane, scorul de la alegeri, că promulga legi care să-i protejeze și să-i apere în fața justiției, că de fapt guvernul Tăriceanu este un guvern care Continuă linia lui Năstase, adică : jaf, hoție și corupție.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.