Acasă Arhiva „Deputatul Rudotel” se bate cu pumnii în piept că e salvatorul Vâlcii

„Deputatul Rudotel” se bate cu pumnii în piept că e salvatorul Vâlcii

Ultimele zile au fost intense din punct de vedere emoțional, pentru deputatul liberal Emilian Frâncu, care, în mintea sa, asocia eventuala că dere a guvernului denumit Tăriceanu II cu o mare apocalipsăpolitică . Unii colegi de-ai săi din Parlament ne-au povestit că toată săptămâna înainte de votarea moțiunii, Frâncu umbla cu pastile de Rudotel și anti-depresive în geantă, la gândul că guvernul său drag o va lua pe tobogan la vale și el, pentru răutațile comise printre și împotriva unor vâlceni, va primi ceea ce merită(și nu va scă pa de asta!) o a treia cizmăîn spate. Din fericire pentru el și nefericire pentru toți românii cu scaun la cap, guvernul Tăriceanu II a rămas în picioare și uite așa i-a mai venit Frâncului inima la loc. A doua zi, După ce s-a desfășurat votul în Parlament, Frâncu a și convocat o conferințăde presă , pentru a se împăuna (După cum îi este felul și râd ceilalți politicieni vâlceni de el) cu succesul iluzoriu pe care l-au obținut el și liberalii săi. „Am trecut printr-un moment de victorie Parlamentară . În toate sesiunile parlamentare, s-au depus moțiuni de cenzură, dar aceasta a fost cea mai puternic încărcatăde elemente subiective și care ar fi putut schimba destinul politicii românești în următorii 3 – 4 ani. Este o mare înfrângere pentru Traian Băsescu și Mircea Geoană. Cu o searăînainte, știm bine cu toții, se încheiase un protocol între PSD și PD, prin care se forma cu guvern de uniune națională. Din punctul meu de vedere era refacerea vechiului FSN, în care erau acordate 7 locuri de miniștri PSD-ului. A fost o luptăpe viațăși pe moarte, contrar celor care susțineau că ar fi înțelegeri subterane. Noi, liberalii, am demonstrat că nu ne-am trădat angajamentul de a nu ne lăsa șantajați de PSD. Nu am cedat șantajului. Văpot spune că Hrebenciuc a fost uluit că nu am negociat nicio formulăde guvernare. Noi cerem, în spiritul transparenței, săse facă public protocolul dintre PSD și PD” – s-a îmbățoșat Mandea Frâncu.

 

Frâncu ofticosu’

 

Abia acum am realizat cât de ofticos este deputatul Frâncu și cum își smulge părul din cap când jurnaliștii nu-l observăpe la festivități sau când nu-l ridică în slăvi pentru cât se chinuie el săaducă bani în județ, de parcă a fost ales în Parlamentul României sătaie frunzăla câini! Deputatul Rudotel a promis că va repeta cu obstinație închipuitele sale realizări și ale guvernului Tăriceanu pe care îl proslăvește și în culcare și în sculare, pentru că doar așa crede el va deveni vizibil în mass-media vâlceană . „Tot ce e bun nu scrie nimeni nimic, evident, pentru că nu intereseazăacest lucru, nici pe oamenii din presă și nici pe politicieni. Tot ce e bun trebuie săvăspun eu, probabil. Atunci, eu văspun pentru că sunt ca bulldog-ul (câinele ascunde ceea ce face, nu ca ‘mneatale! – n.r.) și nu las sănu se ia în considerație multele lucruri bune făcute de Guvernul Tăriceanu. Luni, 1 octombrie 2007, am fost la deschiderea anului universitar la Brâncoveanu. Nimeni nu m-a văzut pe acolo, numai Mircea Gutău a fost văzut pe la toate școlile la deschideri”. Îi reamintim deputatului că datoria presei este săcritice guvernarea și nu săo ridice în slăvi, iar pe primarul Mircea Gutău îl vede un municipiu întreg cât de harnic și de modest este, ridicând ștacheta modestiei la un nivel ce nu îl va putea ajunge el niciodată.

 

Atacuri la prefect și la primar

 

Acum, de când nu i-a mai că zut guvernul, Frâncu se simte pe cai mari și începe iar săarunce cu noroi în ceilalți demnitari vâlceni, care, crede el, îi amenințăpoziția de „capo di tutti capi” așa cum vrea Mandea să-l considere toți: „Vreau săvăspun că nu sunt mulțumit de activitatea doamnei prefect (oare cine se crede individul ăsta? – n.r.), dar nu pentru că nu-și face treaba strict în litera legii. Din contră, spun că , dacă aș lăsa la o parte unele excese limbaj pe care le-a făcut cu primarii, cu diverse persoane care au fost la audiențe, dacă aș lăsa la o parte gafele făcute de lideri marcanți ai PD-ului care au asimilat-o în continuare cu această calitate de membru PD, eu sunt nemulțumit că nu face mai mult. Este foarte comodă. Eu aș fi toată ziua pe teren, pe toate coclaurile încercând săgăsesc soluții la anumite probleme. Nu aș putea săstau fără săfiu în fiecare zi la ministere săatrag fonduri pentru județul Vâlcea în calitate de prefect. Ei bine, nu prea am văzut-o pe doamna Anuța Handolescu, cel puțin în ultimul an. În anul trecut, măîntâlneam mai des cu dânsa pe la ministere, dar în ultimul an a ieșit un pic din zona activismului administrativ”.

După cum se aștepta mai toată lumea, Frâncu nu l-a uitat nici pe primarul Gutău, care îi provoacă adevărate crize de nervi celui care de acum va purta porecla de „deputatul Rudotel”: „Săo luăm pe îndelete. Cine a făcut pușcă rie? Ion Nicolae sau Mircea Gutău? Cine a primit mită? Ion Nicolae sau Dicu (Ion Nicolae a pretins și primit mită. Din această cauzăa fost schimbat din funcția de viceprimar al Râmnicului! – n.r.)? Cui i s-a întins o capcanăși au fost prinși în flagrant? Cuplul respectiv. Justiția în viitor își va spune cuvântul, dacă existăo vinovăție mai mare sau mai mică . Problema este alta însă . Se tot vorbește de cine a fost generatorul. Eu măîndoiesc că ar fi fost cineva generatorul. Eu cred că au fost prea multe reclamații Față de activitatea domnului primar, care și După ce a venit de la mititica s-a ocupat în continuare de același tip de afaceri care sunt la limita legii”.

 

Deputatul vrea săse punăbine și cu preoții

 

Gândindu-se probabil că preoții de la sate sunt buni agenți electorali, greco-catolicul Frâncu și-a băgat coada și-n treburile bisericii ortodoxe, promițându-le fețelor bisericești bani de la guvern pentru renovarea lăcașelor de cult și nu numai: „Îi spun pe această cale părintelui Cîrstea de la Episcopia Râmnicului că pe Emilian Frâncu ar trebui să-l considere partener în lupta de a obține cât mai multe fonduri pentru Eparhia Râmnicului și Oltului și nu un potențial adversar. Cel care se ocupăacum de Vâlcea, de la Culte, este mult mai deschis și cred eu că de acum se vor obține fonduri lună de lună. Eu nu am știut până acum care sunt procedurile pentru obținere de fonduri și abia de vreo două luni m-am interesat și eu de această problemă. Am tot văzut că alte județe primeau zeci de miliarde fonduri pentru catedrale și biserici, iar Vâlcea mea, din când în când, câte o mică finanțare. Acum măocup personal de acest lucru și am eliminat veriga intermediară, iar toți preoții care depun dosare complete vor primi bani de la Guvern”. Ce ar mai fi de spus? Decât că dacă deputatul liberal s-ar travesti și ar sta de vorbăcu vâlcenii, de la orașe și sate, s-ar îngrozi ce ar afla despre el și despre abuzurile comise de apropiatul său în numele lui și pentru el! Și nimeni nu crede că este străin de ele…

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.