Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Democrații susțin, în continuare, incompetența lui Nicolăescu

” Vinovatul fărăvină

” câteva voci susțin că noua șefăa Corpului de Control al ITM este președinta Organizației de Femei a PD Drăgășani, „pila” lui Nicolăescu și a democratului Romulus Bulacu, Elena Silvia Nicolae, care a fost numită, deocamdată, pe post, cu delegație ” un lucru este cert însă Raportul de control de la ITM Vâlcea a fost cosmetizat de conducerea ministerului – iar Nicolăescu transformat într-un soi de „Harap-Alb”, pe principiul „Corb la corb nu-și scoate ochii”

 

Dorel Jurcan, liderul PD Vâlcea, a spus, cu puțin timp în urmă, în cadrul unei conferințe de presăcă a intrat, deja, în posesia raportului privind control efectuat de Ministerul Muncii, Solidarității și Familiei la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea. Reamintim că o mare parte din angajații instituției  susțin că sunt foarte nemulțumiți de activitatea șefului inspectoratului, Ion Nicolăescu, care a creat, o stare de tensiune, care, practic, a paralizat activitatea în cadrul ITM-ului. Punctul culminant al scandalului, ce mocnea de mult în inspectorat, a fost atins în momentul în care, Nicolăescu a decis suspendarea contractului individual de muncă al șefei corpului de control al instituției, Lavina Cîrstoi, deși funcționarul public se afla în concediu medical. Realizând că acțiunea sa se aflăîn afara legii, Ion Nicolăescu a revenit asupra deciziei, sub promisiunea că , imediat ce aceasta se va reîntoarce la locul de muncă , va dispune, din nou, concedierea sa. Revenind, în numerele trecute ale publicației VOCEA VÂLCII, semnalam că mare parte a concluziilor raportului de control – efectuat de Ministerul Muncii – sunt defavorabile șefului ITM Vâlcea, în sensul că , ele confirmăneregulile semnalate de funcționarii publici, intrigați de lipsa de profesionalism a lui Nicolăescu.

Cu toate acestea, Dorel Jurcan, despre care o mare parte a presei a spus că se numărăși el printre democrații care-l susțin în funcție pe inspectorul șef de la ITM, a declarat că , de fapt, controlul conține doar „mici erori” în activitatea șefului instituției. Acesta, susține Jurcan, nu a greșit prea mult în deciziile de ordin managerial pe care le-a luat de la numirea sa în funcție, respectând în cele mai multe cazuri legislația în vigoare. Avem, însă , mari dubii în legăturăcu veridicitatea celor afirmate de liderul democrat, care, ca și Bulacu, nu a vrut sădea prea multe informații despre conținutul documentului, spunând că acesta are un caracter „secret”.

„Corb la corb nu-și scoate ochii”

În plus, mai multe voci susțin că noua șefăa Corpului de Control al ITM este președinta Organizației de Femei a PD Drăgășani, „pila” lui Nicolăescu și a democratului Romulus Bulacu, Elena Silvia Nicolae, care a fost numită, deocamdată, pe post, cu delegație. Mai grav, gurile rele vorbesc că Elena Nicolae  a obținut postul în urma unui concurs organizat în luna februarie, adică exact în perioada în care Lavinia Cîrstoi era spitalizatăpentru o intervenție chirurgicală.  Chiar și pe forumul site-ului ziarului nostru, un cititor, care se semneazăArgus, scria că „( ) este interesant modul cum s-au aranjat lucrurile, mai ales că Dorel Jurcan, nega cu vehemențănumirea unei, „pile democrate” în locul inspectoarei incomode. Timpul a trecut și ,,pila” a ieșit la iveală, fărătam-tam ce-i drept, dar a ieșit, democrații aveau nevoie de timp pentru punerea în aplicarea a planului: mai întâi vacantarea postului, prin îndepărtarea cu orice mijloace a titularului, demiterea lui, organizarea unui concurs în orb, numirea cu delegație și titularizarea. Liderul PD Vâlcea, Dorel Jurcan a fost prins din nou cu ocaua mică , în condițiile în care „scenariile mincinoase” ale presei s-au dovedit a fi adevărate”. Subliniem, încă o dată, aceasta este opinia unui cititor și o clasăm la categoria zvonuri. Nu știm dacă cele susținute de acesta au sau nu corespondent în realitate, urmând săverifică m, din punct de vedere jurnalistic, informațiile semnalate.

În tot cazul, Jurcan a dezmințit aceste afirmații spunând că Elena Nicolae nu a fost, de fapt, numităpe postul Lavinei Cârstoi. Un lucru este cert însă Raportul de control de la ITM Vâlcea a fost cosmetizat de conducerea ministerului – iar Nicolăescu transformat într-un soi de „Harap-Alb”, pe principiul „Corb la corb nu-și scoate ochii”. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare.

Olivia Parvu