Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„De la Monceanu, fără număr, pentru nașul Sofianu!”

La „insistențele” viceprimarului Constantin Monceanu, Consiliul Local a votat ca „despăgubirea în bani” – acceptatăde toți ceilalți proprietari de teren afectați de construirea bulevardului Dem Rădulescu – săse transforme numai pentru Nicolae Sofianu în „schimb de teren” ” omul de afaceri a primit un teren la doar o aruncă turăde băț de fosta proprietate ” pe noul teren, Nicolae Sofianu își va construi o parcare pentru viitorul hotel din Ostroveni (obligatorie prin lege), teren pe care altfel nu l-ar fi putut achiziționa cu prețul de 26 euro/mp, cât era valoarea despăgubirii

 

Undeva, pierdut prin ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea de săptămâna trecutăs-a aflat și un proiect de hotărâre privind realizarea unui schimb de terenuri între municipalitate și câteva „persoane fizice”. însă , multălume a trecut cu vederea acest proiect de hotărâre și nu a observat că acest schimb de terenuri s-a realizat la propunerea viceprimarului liberal, Constantin Monceanu, în favoarea altui liberal, Nicolae Sofianu. Or, este cunoscutăde toată lumea „frăția de sânge” între cei doi liberali. Sigur, nu punem în discuție legalitatea acestui schimb de terenuri între municipalitate și Nicolae Sofianu, ci vrem doar săanalizăm dacă era oportunărealizarea acestei „tranzacții” și dacă s-au respectat condițiile de preț și despăgubire.

 

                    Care a fost „strategia”?

 

În lipsăde alte activități la Primăria Râmnicului, viceprimarul Constantin Monceanu și-a concentrat în ultimele zile toată „inteligența” pe elaborarea unui raport privind aprobarea schimbului de terenuri. Raportul l-a semnat doar cu câteva zile înainte de ședința Consiliului Local din 25 septembrie 2007, astfel încât consilierii locali sa nu aibătimp să-și punăprea multe „întrebări” în privința acestui material. Printr-o decizie din 31 mai 2006, același consiliu local a aprobat achiziționarea prin cumpărare a terenurilor afectate de construcția bulevardului Dem Rădulescu, la prețul de 26 euro/mp rezultat din raportul de evaluare întocmit de evaluator atestat ANEVAR. Printre proprietarii de terenuri afectate de realizarea bulevardului se aflăși Nicolae Sofianu împreunăcu soția sa, Carmen Sofianu, din a că ror proprietate va fi afectatăo supraFață totalăde 1172 mp. „Urmare a corespondenței purtatăde aceștia, privind punerea la dispoziție a actelor de proprietate în vederea întocmirii documentațiilor tehnice de cadastru pentru perfectarea actelor de vânzare – cumpărare, numiții ne-au comunicat că nu sunt de acord cu vânzarea terenului respectiv la prețul stabilit de Consiliul Local”, precizeazăConstantin Monceanu în raportul elaborat înaintea ședinței CL din data de 25 septembrie. În aceste condiții, municipalitatea a înaintat că tre Consiliul Județean Vâlcea propunerea de declarare a lucrării de construire a bulevardului Dem Rădulescu din Ostroveni de „utilitate publică „. După numai câteva săptămâni, Consiliul Județean a declarat această lucrare de utilitate publică , astfel că Nicolae Sofianu era obligat săcedeze obligatoriu terenul, contra unei despăgubiri în bani. însă , Nicolae Sofianu a formulat întâmpinare la notificarea transmisăde primărie și la propunerea de expropriere. Văzând acest lucru, Comisia pentru soluționarea întâmpinărilor, constituităprin HCL nr. 148/14 septembrie 2007, întrunităîn ședința din 12 septembrie, a decis săefectueze un schimb de teren în supraFață echivalentăca valoare, în zona că minului de Bătrâni Ostroveni. Astfel că „despăgubirea în bani” – acceptatăde toți ceilalți proprietari de teren afectați de construirea bulevardului Dem Rădulescu – s-a transformat pentru Nicolae Sofianu în „schimb de teren” la doar o aruncă turăde băț de fosta proprietate. Pe noul teren, Nicolae Sofianu își va construi o parcare pentru viitorul hotel din Ostroveni, teren pe care altfel nu l-ar fi putut achiziționa cu prețul de 26 euro/mp, cât era valoarea despăgubirii. Ingenioasăafacere!