Acasă Arhiva De la lume adunate

De la lume adunate

” la întâlnirea recentăa primarului Râmnicului, Mircea Gutău, cu deputatul liberal Emilian Frâncu, printre altele, s-a vorbit și despre situația imobilului neterminat care avea drept destinație adăpostirea bătrânilor, denumit Azilul de Bătrâni, din cartierul Ostroveni ” iatăo escrocherie, una românească 100%. O firmă(vâlceană) dăanunț de concurs pentru un post și selectează12 indivizi pe care îi cheamăla interviu ” Biciclistul peremisto-puristo-liberal Ion Nicolae nu se astâmpără. Atât el, cât și perechea sa politică – Măndel Frâncu, exercităpresiuni asupra unor ziariști ” se pare că în analiza politicului județean se uită… sistemul patrician: Dacă reușești săgăsești 10 fraieri, devii automat patrician brigand de drumul mare ” o încă ierare cu răngi, baroase și extinctoare a avut loc la sfârșitul anului trecut, între mai mulți că lugări de pe Muntele Athos, care își disputăde ani buni controlul asupra mânăstirii Esphigmenou

 

” La întâlnirea recentăa primarului Râmnicului, Mircea Gutău, cu deputatul liberal Emilian Frâncu, printre altele, s-a vorbit și despre situația imobilului neterminat care avea drept destinație adăpostirea bătrânilor, denumit Azilul de Bătrâni, din cartierul Ostroveni. Astăzi, Frâncu propune săse construiască aici locuințe sociale, dar în condițiile prezente, pentru unitatea de locuit, investiția ar deveni exorbitantă. până acum, Primăria a investit 120 miliarde lei vechi și pentru terminarea construcției, în sensul dorit de liberali, mai trebuiesc încă 100 de miliarde lei vechi. În total, se evidențiazăcheltuieli de 220 miliarde lei vechi. Știindu-se că în această locație nu pot exista mai mult de 66 de apartamente – cu 2 camere și 33 de garsoniere, rezultăcă o unitate de locuit, una peste alta, ar ajunge la 2 miliarde lei. Cine-și poate permite o astfel de sumă, pentru un apartament cu 2 camere? În schimb, dacă deputatul Frâncu aduce acești bani de la Guvern, o locuințăsocialăar putea costa până la 1,2 miliarde lei vechi, ceea ce este altceva. Având în vedere angajamentul ce și l-a luat, am înregistrat în contul liberalului sarcina ce și-a asumat-o. Mamă, mamă, ce ștampile pe dunga votului va lua Măndelul șef, dacă nu se ține de cuvânt. Suntem obișnuiți cu minciunile lui!  

” Iatăo escrocherie, una românească 100%. O firmă(vâlceană) dăanunț de concurs pentru un post și selectează12 indivizi pe care îi cheamăla interviu. Directorul și/sau managerul sunt indivizi amabili, iar interviul decurge minunat până la selecția finală. Acolo, potențialul angajat aflăcu stupoare că pentru a primi slujba, plătităcu 400 de euro pe lună, trebuie sădea mită1500 de euro. Totul învelit într-un ambalaj de finețuri și amabilități. Din 12 candidați, patru nu au bani, patru nu vor sădea mită, iar patru mușcă momeala. Trei chiar se împrumutăca săpoatăplăti. Muncesc de dau în bâțâialăîn cele 3 luni de probă, făcându-și calculul că începând cu a patra lunăîși vor recupera investiția și vor merge pe câștig. Mai ales că salariul promis le este plătit cu promptitudine de ceas elvețian în lunile de probă. Numai că la încheierea primelor trei luni sunt, nu la fel de elegant, puși pe liber. Evident, patronul câștigă 300 de euro de că ciulăpe lângă faptul că echipa de 4 indivizi a muncit cumva gratis, fiind plătităchiar din banii cu care s-a cotizat

” Biciclistul peremisto-puristo-liberal Ion Nicolae nu se astâmpără. Atât el, cât și perechea sa politică – Măndel Frâncu, exercităpresiuni asupra unor ziariști, încercând să-i determine pe aceștia săcontinue atacurile împotriva primarului Gutău. Lașii, răspândesc atât zvonuri, cât și niște presupuse documente ce – spune ghindușul cu dinții din aur de trompetă- „ar sta la baza unor acte de corupție”. Infantilii politicieni, nu au somn. Au fost învinși cu Dumnezeu și probe reale și de aceea îi muncește răzbunarea. Nutrim speranța că membri ai partidului din care fac ei parte le vor atrage, totuși, atenția că au devenit niște saltimbanci politici de duzină. Dar, din păcate, rațiunea de la PNL Vâlcea a dispărut, odatăcu ultima lică rire de democrație penelistă, asta însemnând plecarea deputatului Bebe Ungureanu la adevărații liberali ai lui Stoica și Stolojan. Frâncu e în toate și conduce discreționar, o organizație că reia i-a murit democrația. În aceste condiții, doar opinia publică mai poate face ceva, electoratul sancționând la vot lipsa de caracter, de educație și de demnitate a conducă torilor unui partid județean muribund. Semnalăm faptul că ori de câte ori iese primarul Gutău din instituția administrației locale, oamenii puși de Ion Nicolae să-l „vegheze”, îl urmăresc pretutindeni, iar seara, îi dau raportul lui, telefonic. Râmnicenii pot da singuri valoarea acestui individ, care ar mai și vrea săfie primarul municipiului capitalăde județ!

” Se pare că în analiza politicului județean se uită… sistemul patrician: Dacă reușești săgăsești 10 fraieri, devii automat patrician brigand de drumul mare. Cu ei, ocupi un drum secundar și reușești săjecmănești tot ce circulăpe acolo. Dacă respecți cu atenție manualul patricianului brigand, în scurt timp, fiecare din cei 10 briganzi ai tăi, pot aduce încă 10 briganzi. Tu treci deja pe nivelul 2 și poți să-ți pui echipa și la un drum principal. Venitul crește astfel. Piramida odatăamorsată, treaba merge șnur. Fiecare din cei 100 de pe nivelul 2, aduce câte 10 oameni. Deja ai o legiune și poți săjefuiești o regiune întreagă. Cu puțin noroc, în maxim 2 ani, se garanteazărangul de imperator și realizarea visului… Orice asemănare cu o anumităparte dintr-un partid județean, este tendențioasăși răuvoitoare. Ne disociem de astfel de practici și de sistemul prezentat. Cei care se simt „lucrați” de patricieni sau de „imperator”, sunt așteptați să-și dovedească bărbăția și curajul.

” O încă ierare cu răngi, baroase și extinctoare a avut loc la sfârșitul anului trecut, între mai mulți că lugări de pe Muntele Athos, care își disputăde ani buni controlul asupra mânăstirii Esphigmenou. Astfel, rebeliunea îndelungatăa monahilor din mânăstire contra Patriarhiei de la Constantinopol a ajuns săfacă victime chiar înaintea Crăciunului. Șapte că lugări au fost răniți și evacuați din peninsulă, dintre care unul a fost tratat pentru leziuni craniene, iar altul are probleme grave de respirație, După ce conținutul unui extinctor i-a fost golit în Față . Conflictul dintre obștea de la Esphigmenou și restul lumii ortodoxe dateazădin 1964, de când Patriarhia ecumenică și ieharhii greci au început un dialog cu Vaticanul.

” N-am fi crezut niciodată, că inegalabilul Caragiale va fi atât de actual După 100 și ceva de ani. Deh, ce să-i faci, asta-i viața, vorba liberalului Ion Nicolae, datorităperenității și actualității veșnice, clasicii, precum Caragiale, rămân veșnici. În secolul XXI, a apărut o scrisoare pierdută, dar culoarea ei este alta decât albă. Ce contează, conținutul este același. Corupție, lipsăde prințipii, care vr’a săzică , că nu le are. Moralitatea, Mon Cher, care vr’a săzică , este sublimădar lipsește cu desăvârșire. Personajele sunt copia fidelăa celor din vremea maestrului, doar că , prin evoluție, sunt mai blonde, mai cu chelie sau mai cu motociclete. În rest, rămâne cum s-a stabilit – PORCI. Credem, că , la ora actuală, în Europa, Ferma Animalelor, a lui Orwell, nu este nică ieri mai actualăca în România.

” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.