Acasă Arhiva Crinu Popescu vede și-n umbra lui un dușman

Crinu Popescu vede și-n umbra lui un dușman

 Delatorul laș, bântuit de răul pe care-l lasă-n urmă

Patronul firmei ROVIMET SA a cerut strămutarea procesului, intentat de familia Bojan, la Brașov ” unul dintre motive, este acela că , susține el, este scuipat și înjurat de oamenii de pe stradă” deși, instanța de judecatăa decis în data de 23 octombrie, sistarea lucrărilor la complexul său de locuințe, delatorul a fost prins de poliție, construind, fără jenă

 

În numerele trecute ale publicației VOCEA VÂLCII, informam opinia publică că delatorul Crinu Popescu, patronul firmei ROVIMET, Continuă , fără remușcă ri, șirul infracțiunilor, dovedind o dată, în plus, că este cel mai dizgrațios personaj din peisajul public vâlcean. Mai precis, Popescu a început săconstruiască , pe strada Primăverii din Bujoreni, un complex de locuințe pentru care, însă , nu deține toate actele legale necesare. Unul dintre vecinii blocurilor delatorului, este familia Felix și Denise Bojan. Așa cum știți, familia Bojan a decis să-l acționeze în instanțăpe denunță torul primarului Mircea Gutău, impunând sistarea imediatăa lucrărilor executate ilegal. Mai mult, soții Bojan specificau în acțiunea judecă torească că unul dintre principalele motive pentru care Popescu trebuie săoprească construcția, este acela că unul din blocurile sale nu se aflăla distanța legalăFață de casa în care aceștia locuiesc, adică 10 metri. Despre acest caz, în paginile bisăptămânalului nostru a curs multăcerneală. În stilu-i caracteristic, delatorul s-a victimizat public, considerând că presa este de vinăpentru deformarea imaginii sale publice.

Neîncrezător în justiția vâlceană și suferind de-o păcă toasămanie a persecuției, Crinu Popescu a solicitat magistraților vâlceni strămutarea procesului, care se aflăpe rolul Tribunalului Vâlcea.

VOCEA VÂLCII a intrat în posesia motivării lui Crinu Popescu și trebuie spus că , chiar și pentru cineva care nu-l cunoaște, aceasta este de-a dreptul ilară, ca sănu spunem patetică . Specifică m că prin vocea avocatului său, Popescu cere strămutarea dosarului de la Vâlcea la Brașov.

 

Marota lui Popescu: Mircea Gutău

 

Deși nu existăniciun fel de legăturălogică sau de fapt cu procesul pe care delatorul îl are în prezent cu familia Bojan, Crinu Popescu a precizat în motivarea întocmităîn vederea strămutării judecă rii cauzei la o altăinstanțăde judecată: „Învederăm Înaltei Curți, că administratorul ROVIMET SA, Crinu Popescu, este denunță torul celor doi edili ai municipiului Rm. Vâlcea, primarul și unul dintre viceprimari, arestați preventiv anul trecut timp de cinci luni de zile în urma unui flagrant de luare de mită- 20 mii euro. În luna iulie 2007, Tribunalul Alba Iulia, i-a achitat pe amândoi printr-o hotărâre „minune a justiției”, apreciind că fapta nu este de naturăpenală, metamorfozând practic DNA București în instituție de credit, mita fiind apreciatăca pur împrumut. Numai că primarul municipiului Rm. Vâlcea (cunoscut ca un tip cu accente vendetiste) a avut și are o strânsălegăturăatât de afaceri cât și personalăcu Denise și Felix Bojan, arhicunoscute la nivel local, prin permiterea acestora săconstruiască în parcul din centrul orașului Rm. Vâlcea a unui MALL, pe care aceștia l-au vândut firmei Sonae Siera din Portugalia la prețul de 42 milioane euro, iar aceștia dispunând de resursele materiale necesare, au inițiat o campanie la nivel local fără precedent, de linșaj mediatic a SC ROVIMET SA și a administratului acesteia, Crinu Popescu, pe de o parte cu scopul vădit de a ne opri și prejudicia afacerea cu cele trei blocuri de locuințe, din imediata vecinătate a lor, iar pe de altăparte, pentru a-l răzbuna pe bunul lor prieten Mircia Gutău” – se aratăîn motivare cu un soi de sinceritate nefirească , care, desigur, nu face altceva decât săatragă, și mai mult, oprobiul celor care-i cunosc trecutul recent al lui Popescu.

Cât privește campania de linșaj mediatic inițiată, spune el, de soții Bojan, ea este doar o scornealăde prost gust a delatorului. Popescu a intrat în malaxorul presei din momentul în care s-a implicat activ în arestarea lui Mircea Gutău, asumându-și, astfel, riscul de a se transforma într-un personaj negativ, blamat de mai toată opinia publică . Regăsindu-se în rolul de victimăși încercând sădemonstreze că este ținta atacurilor presei, în aceiași motivare se spune: „Presa localăinteresată, chiar de la momentul arestării celor doi edili, a încercat sădesființeze SC ROVIMET SA și pe administratorul acesteia prin publicarea unor articole menite sădiscrediteze total”. Menționăm că , în instanță, au fost depuse, printre altele, și foarte multe articole contra lui Popescu apărute, de-a lungul timpului, în VOCEA VÂLCII, acesta încercând să-și denunțe „dușmanii”, uitând că , de fapt, așa cum spuneam, manifestarea sa socialăl-a transformat în propriul lui inamic.

 

Crinu e scuipat pe stradă

 

În plus, în motivarea la care făceam referire, Popescu spune că este de-a dreptul hăituit de opinia publică locală, asmuțităcontra lui, crede delatorul, din fel de fel de interese oculte: „( ) O parte semnificativădin opinia publică localăinfluențatăputernic de media localăs-a comportat și se comportăagresiv Față de administratorul și salariații ROVIMET, administratorul fiind scuipat, înjurat și amenințat pe stradăși la telefon pentru denunțarea edililor și de întrebăm retoric cum sănu se întâmple lucrul acesta din moment ce pe paginile ziarelor locale, După ce Tribunalul îi pusese în liberate pe primarul Mircea Gutău, dar înainte săadmităCurtea de Apel recursul privind starea de arest preventiv a acestuia, el era fotografiat îmbrățișat cu senatorul PD, Dorel Jurcan”. Logica acestei ultime afirmații este în aer, iar prolixa și irelevanta motivație a delatorului, ne arată, pentru a mia oară, că Popescu este de prea multăvreme desprins de realitatea care-l înconjoarăși care, deși neagăacest lucru, începe săse transforme pentru el, în cel mai negru coșmar. Făcând din nou apel la ostracizarea de orice fel la care se simte supus (nefirească din punctul său de vedere!!!), delatorul susține, în motivarea sa, că și-ar dori săstrămute toate litigiile pe care le are ROVIMET SA, pentru că , „ne confruntă m cu o stare de ostentativitate vădităca efect al campaniei de linșaj mediatic la care suntem supuși în ultima vreme”.

 

Ilegalitățile Continuă

 

Deși, instanța de judecatăa hotărât, în data de 23 noiembrie 2007, sistarea lucrărilor la complexul de locuințe al patronului ROVIMET, un proces verbal încheiat, sâmbătă27 octombrie (la cinci zile După pronunțarea deciziei judecă torești) aratăcă delatorul a continuat, total în afara legii, lucrările la imobile, demonstrând o inconștiențăspecifică individului perfect imoral. „( ) Cea mai mare clădire este situatăîn partea de nord, are structura de beton confecționatăpână la etajul II. La acest nivel am văzut, la ora 11.00, echipa de muncitori care efectuau lucrări de construire. Am văzut la fața locului, circa 15-20 de muncitori care se observau pe clădire” – se spune în procesul verbal.

Olivia Pîrvu – Cîrciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.